Muke Realovog trećeg golmana i borba za opstanak u drugoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 11:24

Andrij Lunin ide u Ovijedo

Najveći klub na svetu, ali nije uvek lako. Posebno ne kad ispred sebe imaš Tiba Kurtou, pa i Alfonsa Areolu, ranije Kejlora Navasa. Svima je jasno da je Andrij Lunjin ogroman talenat, ali od talenta do prvog golmana Reala dugačak je put. Ukrajinac bi mogao štošta da kaže na tu temu, jer će posle razočaravajućih epizoda u Viljarealu i Valjadolidu sada u – Segundu.

Kraljevski klub je ozvaničio da će 20-godišnji golman prolećnu polusezonu provesti na kaljenju u Ovijedu.

Izabrane vesti

Očekivan potez, pošto je jesenas igrao za Valjadolid, ali je u konkurenciji Đordija Masipa mogao samo do dve utakmice, odnosno 210 minuta u Kupu.

Pre toga je pokušao i u Leganesu, ali tamo nije mogao da istisne Ivana Kueljara, pa je za celu godinu odigrao šest celih utakmica i još četiri minuta pride.

A kad je Valjadolid iz Ponferadine doveo i Hosea Antonija Kara postalo je jasno da bi Lunjin – koga je Real na leto 2018. doveo iz ukrajinske Zorje za 7.500.000 evra – morati da potraži novi klub. Pominjala se Almerija koju saudijski biznismen Turki Al-Šeik želi da sa legendarnim Gutijem na mestu šefa struke odvede u Primeru, ali je na kraju izbor pao na Ovijedo.

Klub iz Astorije je na tek 17. mestu na tabeli Segunde i preti mu ispadanje i u treću ligu, dobrim delom i zato što je samo Deportivo iz Korunje primio više golova. I tu bi Lunjin trebalo da nađe svoju šansu.

Podsetimo, u Segundi je na pozajmici još jedan Realov golman, Luka Zidan sakuplja minute u Rasingu iz Santandera i trenutno je na pretposlednjem mestu na tabeli.

Ko kaže da je lako biti treći golman Kraljevskog kluba?

(FOTO: Twitter/@RealOviedo)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara