(©Reuters)
(©Reuters)

Mura u Budimpešti, misli ka Orhusu

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.09.20. | 13:20

Slovenački tim na neutralnom terenu u prestonici Mađarske favorit protiv estonskog tima Nome Kaljua u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Nisu se slovenački klubovi proslavili ove sezone u kvalifikacijama za evropska takmičenja. Celje je u drugoj rundi eliminisan na putu do Ligu šampiona od norveškog Moldea, Maribor se obrukao protiv amatera iz Severne Irske Kolerejna, dok je Olimpija jedva izbacila islandski Vikingur posle produžetka u Ljubljani.

Mura nije igrala pre dve nedelje meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv estonskog Nome Kaljua zbog virusa korone. Utakmica se igra večeras (19.30) na neutralnom terenu u Budimpešti.

Izabrane vesti

Svi igrači slovenačkog tima bili su negativini na testiranjima na virus korona, pa su otputovali u prestonicu Mađarske. Trener ekipe iz Murske Sobote Ante Šimundža ne može da računa jedino na Hrvata Luku Bobičanca. On je bio u karantinu, vratio se treninzima, ali nije još fizički spreman za najveće napore.

Mura je odlično počela sezone u slovenačkom šampionatu. Ima obe pobede, protiv Tabora sa 3:0 kod kuće i na gostovanju šampionu Celju sa 2:0. Po dva gola u prvenstvu postigli su Andrija Filipović i Nino Kouter, dok se Bobičanec jednom upisao u listu strelaca.

Nome Kalju je na trećem mestu šampionata Estonije sa 14 bodova manje od lidera Flore. Pobednik ovog susreta igraće u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope sa danskim Orhusom.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE - 1. KOLO (ZAOSTALI MEČEVI)

Sreda

Makabi Haifa - Željezničar 3:1 (1:1)

/Čeri 38, Kukavitsaj 59, Apškenazi 66 - Lendrić 34/

Četvrtak

19.30: (13,0) Nome Kalju (7,75) Mura (1,18)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeNome KaljuMura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara