©Reuters
©Reuters

Murinjo dobio igrača koji mu je nedostajao: Alžirac iz Liona za kreativniji manevar Vučice

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.06.23. | 15:43

Usem Auar potpisao petogodišnji ugovor sa Rimljanima

Žoze Murinjo je dobio igrača kakvog nije imao u svojim redovima. Vučuca je danas zvanično potpisala petogodišnji ugovor sa dugogodišnjim vezistom Liona, Usemom Auarom, koji bi trebalo da nadomesti nedostatak kreacije u veznom redu Rimljana, ali pre svega da poveća kvalitet i širinu igračkog kadra.

Auar predstavlja sponu odbrane i napada, ponikao je u Lionu i potom odigrao 233 utakmice za Lavove, iako ima samo 24 godine i tek se očekuje da dostigne najviši nivo svoje igre.

Izabrane vesti

"Mislim da je ovo pravi projekat za mene, sa važnim timom, kvalitetnim igračima i jedinstvenim navijačima. Sad sam "đalorosi" i spreman sam", rekao je Auar na predstavljanju.

Mladi fudbaler je ugovor potpisao u društvu generalnog direktora Vučice Tijaga Pinta, a nosiće dres sa brojem 22.

"Auar je mlad fudbaler koji već može da se pohvali sa preko 250 nastupa u profesionalnom fudbalu. Poseduje tehničke kvalitete i mogućnosti da se stalbo razviha. Njegova želja da dođe u Romu, uprkos tome što je prvukao pažnju nekoliko evropskih klubova, predstavljala je izvor zadovoljstva za sve nas", rekao je Pinto.

Auar je dugo bio i član mlade reprezentacije Francuske, za koju je odigrao 17 utakmica i postigao četiri gola, a debitovao je i za seniorsku selekciju Trikolora. To se dogodilo u julu 2020. godine, u ubedljivoj pobedi nad Ukrajinom od 7:1, kada je ostvario dve asistencije.



tagovi

Usem AuarŽoze MurinjoLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara