(AFP)
(AFP)

Murinjo i Italijano se puše posle rimskog rasula: Fiorentini malo i dva Romina isključenja (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.12.23. | 22:50

Roma rano povela, pa (od)branila bod sa devetoricom - 1:1

Malo je utakmica sa višim emotivnim nabojem od onog koji su večeras zajedničkim snagama proizveli Roma i Fiorentina, priredila Serija A od starta sezone. Duel 15. kola koji je nakon prvog poluvremena zaličio na potencijalno šestu uzastopnu pobedu Vučice na svom Olimpiku, pretvorio se u drugom delu u čisto rimsko rasulo. Sevali su crveni kartoni i tokom i nakon utakmice, kipeli su od besa kako Žoze Murinjo, tako i Vinćenco Italijano, a krajnji utisak da su kultni stadion u Večnom gradu, nezadovoljni do guše, napustili i jedni i drugi - 1:1.

Fiorentina mora da očajava što sa dva igrača više nije uspela da kompletira preokret, da sruši desetkovanu Romu koja je zbog povrede prvo ostala bez Paula Dibale (pa bez njegove zamene Serdara Azmuna), a nakon toga i bez Nikole Zalevskog, te Romelua Lukakua koji su pocrveneni. Poljak zbog drugog (možda i prestrogo pokazanog) drugog žutog kartona, Big Rom zbog direktnog crvenog nakon nekontrolisanog starta. Ali prva polovina utakmice nije sugerisala da će nastavak pretvoriti u eksploziju ekspres lonca.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme nije ponudilo previše kvalitetnog fudbala, a Fiorentina je uprkos nešto boljem utisku morala na petnaestominutnu pauzu sa golom deficita zbog besprekorno odigrane akcije u režiji Đaloroza. Kristante, Kristensen, Dibala, Kristante, Lukaku. Dva odigravanja spoljnom i egzekucija stamenog Belgijanca već u petom minutu.

Ali Roma je po izlasku na teren u drugom delu osetno krenula da sklanja nogu sa papučice gasa i zauzima defanzivniji stav. Uprkos tome, nije Fiorentina uspela da joj probije odbranu dok se igralo 11 na 11. Najzreliji pokušaj bila je Bonaventurina prečka iz 63. minuta, koji minut pre nego što će se energija na terenu okrenuti za 180 stepeni.

Ubrzo je isključen Zalevski, a već u prvom napadu Viola je odsvirala tužnu melodiju brojčano inferiornijem rivalu. Martinez Kvarta pogodio je glavom, a kako je na snazi bio 66. minut, okolnosti su ukazivale da bi Ljubičasti lako mogli do preokreta i trijumfa. I nije da nisu pokušavali, ali su naleti bili nedovoljno konkretni i česti. Da trzaj glavom Nika Gonzalesa ne preraste u gol gostiju postarao se Rui Patrisio, a portugalski golman se nakon što je u 87. minutu isključen i Romelu Lukaku našao u centru pažnje kamere koja hvata krupne kadrove.

Krivac za to jeste Žoze Murinjo, a znamo da je Posebni jedan od retkih trenera čiji bi puleni uspeli da sačuvaju bod(ove) sa dva igrača manje. Portugalski stručnjak je zemljaku poslao ceduljicu sa instrukcijama i skraćenim prezimenima saigrača (Sha - Šaravi, Bov - Bove), verovatno aludirajući da postavku prilikom odbrane potencijalnih kornera. Nije ih Viola imala mnogo u završnici, ali Roma je nekako preživela minute do 90, pa još sedam u nadokandi.

Ali tek što je sudija Rapuano odsvirao kraj, bio je to poziv za novu seriju uzavrelih strasti. Vinčenco Italijano koji je besneo u trenutku Lukakuovog isključenja, odmah se ustremio ka Leandru Paredesu da mu nešto objasni, Murinjo je se, radi reda pozdravljao sa članovima stručnog štaba rivala kraj aut-linije dok mu se sa lica jasno čitao bes. Crveni karton, zaradio je i Nikola Milenković iako srpski štoper nije odigrao ni minut na Olimpiku večeras.

Na kraju, Roma je meč završila sa jednim jedinim udarcem u okvir gola iz kojeg je u uvodnim minutima i stigla do prednosti, a gostima sa Artemio Frankija ni osam nije bilo dovoljno da bar dva puta zatresu mrežu Patrisija i skoče na četvrtu poziciju na tabeli.

Murinjo je već pod lupom Serija A zbog komentara na suđenje ove sezone, a videćemo hoće li imati šta da kaže na večerašnjoj konferenciji. Za nedelju dana sledi mu nezgodno gostovanje Bolonji koja se uključila u borbu za Ligu šampiona, a moraće na Renato Dalaru bez Lukakua, Zalevskog, verovatno i bez Dibale i Azmuna.

SERIJA A – 15. KOLO

Petak

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)

/Gati 51/

Subota

Verona - Lacio 1:1 (0:1)

/Anri 70 - Zakanji 23/

Atalanta - Milan 3:2 (1:1)

/Lukman 38, 55, Murijel 90+5 - Žiru 45+3, Jović 80/

Inter - Udineze 4:0 (3:0)

/Čalhanoglu 37pen, Dimarko 42, Tiram 44, Martinez 84/

Nedelja

Frozinone – Torino 0:0

Monca - Đenova 1:0 (0:0)

/Mota 78/

Salernitana - Bolonja 1:2 (0:2)

/Simi 75 - Zirkze 9, 20/

Roma - Fiorentina 1:1 (1:0)

/Lukaku 5 - Martinez Kvarta 66/

Ponedeljak

18.30: (2,45) Empoli (3,25) Leče (2,95)

20.45: (2,40) Kaljari (3,50) Sasuolo (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FjorentinaRomaŽoze MurinjoVinčenco ItalijanoPaulo DibalaRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara