©AFP
©AFP

Murinjo: Mnogi idioti su rekli stvari koje samo idiot može da kaže

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 18:59

"Ja sam trener Rome, želim da budem sa svojim timom", kaže Portugalac na optužbe da je namerno 'pocrveneo' protiv Monce

Žoze Murinjo je otvoreno rekao da samo idioti mogu da kreiraju teorije zavere poput ove poslednje u kojoj je optužen da je namerno isključen u meču sa Moncom da bi izbegao gostovanje Interu u narednom kolu Serije A.

Portugalac je o toj situaciji govorio u uvertiri sutrašnjeg meča sa Slavijom iz Praga u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izabrane vesti

"Mnogi idioti su rekli stvari koje samo idiot može da kaže. Još idiotskije je to što o tome govore neki iz sveta fudbala. Ja sam trener Rome, želim da budem sa svojim timom. Nažalost, desilo se ono što se desilo u poslednjem minutu meča protiv Monce. Ono zbog čega mi je žao je što neću moći da budem sa svojim igračima", poručio je Murinjo.

A onda malo i o derbiju grupe G.

"Imali smo odličnu reakciju posle poraza u Đenovi, sa četiri pobede. Poslednji nismo odigrali dobro, ali je meč pokazao da ekipa ima samopouzdanja. Navijači su držali tim u igri do kraja, bili su fundamentalni. Protivnik kojim ćemo se suočiti sutra je najjači u grupi, i jedni i drugi smo na šest bodova. Prošle godine smo naporno radili da završimo na drugom mestu. Veoma su dobri u fazi ofanzivi, igraju sa trojicom defanzivaca, dobro grade igru. Kada tim uvek pobeđuje i igra za titule, stvara se pozitivno stanje. Igraju na pobedu i imaju samopouzdanja".

Portugalski trener je prokomentarisao svoj izbor tima.

"Mi nismo Inter, ne možemo da promenimo pet igrača kao oni u Ligi šampiona. Ne možemo, u poteškoćama smo, ali uvek nađemo rešenje. Sutra ćemo imati petoro dece na klupi".

Murinjo je 'pocrveneo' gestikulirajući ka klupi Rafelea Padalina.

"Ne znam da li sam zaslužio crveni karton ili ne, ali mora biti isto za sve. Video sam druge trenere kako prave isti gest kao ja, drugi su to radili još gore stvari, ali za mene je to uvek ista priča. Imao sam korektan stav cele sezone, a sada sam isključen. Međutim, ako je takvo pravilo za mene, mora biti za sve".

Inter stiže u nezgodno vreme.

"Igraćemo protiv tima koji po mom mišljenju treba da osvoji titulu sa 20 poena prednosti u odnosu na drugopasiranog. Da bismo igrali sa njima moraćemo da budemo na najvišem nivou. Pokušaćemo, ići ćemo tamo da igramo, ali prvi meč je sutra, i biće teško".

Murinjo je takođe govorio i o Romeluu Lukakuu.

"Lukaku će igrati. To je veoma teška, važna utakmica za nas, posebno bez Dibale i Pelegrinija. Lukaku mora da igra", dodao je Portugalac.


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara