Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo raspalio po igračima: Nisam Gvardiola da mogu da ih oteram! Drugi umiru, a oni ne dižu glas

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 10:15

“Nemaju bogatu istoriju u Evropi, a dignu nos kad igraju Ligu Evrope. Lenji su”, besan je Portugalac

Roma i Slavija u borbi za prvo mesto u Grupi G Lige Evrope, u peto kolo ušli su poravnati sa izjednačenim međusobnim učinkom s tim da Česi imaju mnogo bolju gol razliku. Ali u poslednje, šesto kolo Slavija ulazi sa dva boda prednosti, pošto je Roma sebi dozvolila da na gostovanju kod Serveta osvoji samo bod (1:1).

To dalje znači da će Roma, ako želi na prvo mesto i tako izbegne baraž utakmicu sa nekim od trećeplasiranih timova Lige šampiona, morati da u poslednjem kolu savlada Šerif i nada se porazu Slavije od Serveta. Ili bar remiju, ali ako savlada Šerif sa pet ili više golova razlike.

Izabrane vesti

Žozeu Murinju je jasno da će to biti veoma teško. I jasno je da za takvu situaciju krivi same igrače.

Brajant Kristante je bio kriv za izjednačujući gol Krisa Bedije, šanse su promašivali Paulo Dibala, Leandro Paredes i Leonardo Spinacola, ali Murinjo je kritikovao uopšteno, izdvajajući samo jedno ime – Usema Auara. Mada je mislio na više njih…

Imali smo šanse, ali početak drugog poluvremena je nešto što nam se dešava previše često. Šteta što nemamo kameru u svlačionici, da vidite da im svaki put na poluvremenu objasnim da će protivnik koji igra kao domaćin i koji gubi sa golom zaostatka da na teren izađe da se bori. To je prirodna reakcija, nešto što očekujemo”.

Pa ipak, baš početkom drugog poluvremena Servet je stigao do gola.

Opet smo bili površni u ponašanju, u našem tumačenju trenutka. Ima igrača koji su još jednom propustili priliku da se dokažu, Auar recimo. Ima ih nekoliko koji sede na klupi i u Seriji A na teren ulaze sa odličnim stavom, ali u Ligi Evrope su nekako tromi, lenji. Kao da nisu navikli da budu na klupi”.

Zbog toga, Roma će evropsko proleće verovatno početi okršajima protiv tima iz Lige šampiona.

Biće teško protiv tima koji ispadne iz Lige šampiona. Dve nove evropske utakmice, jedna na Olimpiku pred punim tribinama i navijačima pokazuju ljubav. Nije drama što idemo u plej-of. Drama je kad igrači u drugom poluvremenu na teren ulaze sa pogrešnim stavom i to iznova i iznova. Iskreno ne razumem to. Vodio sam ekipe na 150 utakmica u mnogo težim utakmicama Lige šampiona, a opet izgleda da neki ljudi bez bogate istorije u Evropi ove utakmice igraju na minimumu”, grmeo je Murinjo.

Tek da podsetimo, sa klupe su u igru ušli Lorenco Pelegrini, Spinacola, Renato Sančez i Andrea Beloti.

Ima onih koji daju sve od sebe svih 90 minuta i onih koji u ovom takmičenju dignu nos”.

I da ne bude da je jedna greška uticala na ovakav Murinjov sud. On je recimo hvalio Kristantea, uprkos toj greški, jer Kristante je prinudno igrao štopera zbog toga što je Đanluka Mančini bio nespreman, dok su još ranije van stroja Kris Smoling i Maraš Kumbula. Za poslednje kolo suspendovan je i Evan Endika.

Nažalost, imamo samo jednog Kristantea. On je pravi primer za ostale uvek igra sa neverovatnom koncetracijom. Ispred njega, Paredes je veoma dobro koordinisao posedom, on je svetski šampion, ima pravi stav. Ali ima i onih koji se osećaju komforno u svim površnom pristupu i mi plaćamo cenu u rezulatima”.

Da li će neko od tih igrača da plati cenu? Murinjo je jasan…

Neće niko. To može da radi Gvardiola. Ako nije srećan jednim igračem, kaže mu zbogom, izbaci ga i izabere nekog drugog. Ja to ne mogu da radim ovde. Mogu samo da pokušavam da ih svaki dan na treningu udaram kako bih izvukao najbolje iz ove ekipe”, nije Murinjo propustio priliku da pomene nekada najvećeg rivala u trci za najboljeg na planeti.

Ovog puta je ipak akcentat bio na igračima Rome. Mnogi od njih , dodao je Posebni, ne izgledaju isto kada igraju u Rimu i kada odu na gostovanja.

Možda je to DNK Rome. Pojedinci su kod kuće u komfornoj zoni, publika ih naelektriše. Teže je na strani… Pojedinci nemaju osećaj odgovornosti. Ne žele da me obaveste da su spremni i da bi trebalo da igraju više. Možda bi izgubili glas ako bi pitali? Jer ovako će da igraju više kada ostali budu umirali. Jer kada stigne poziv, uvek se isti igrači jave da odgovore”.


tagovi

Žoze MurinjoUsem Auar

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara