Murinjo (© Reuters)
Murinjo (© Reuters)

Murinjo stvarno Poseban: Nisam bio prvi, nego jedini izbor za selektora Portugala

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 09:45

„Ostajem u Romi“, kaže Žoze

Prolaze godine, ostaje Žoze Murinjo isti. I dalje je Poseban. Štagod ko mislio o njemu, sad već iskusni stručnjak uvek nađe način da sebe postavi na pijadestal ili makar u centar pažnje.

Tako je bilo i u trenucima kad je Portugal birao selektora, jer je dugo provejavalo mišljenje da bi trebalo da bude naslednik Fernanda Santoša napustio poziciju posle neslavnog učešća reprezentacije na Prvenstvu sveta u Kataru. Da je Murunjo bio opcija No1 potvrdio je rečima da za Portugalce alternativna nije ni postojala.

Izabrane vesti

Moram da zahvalim predsedniku Fudbalskog saveza Portugala, Fernandu Gomešu, jer su me reči u direktnom razgovoru učinile veoma ponosnim. Bio sam njegov jedini izbor i stvarno je učinio sve da me vrati kući, što mi kao čoveku i strategu pričivanja veliko zadovoljstvo. Zapravo, ja nisam bio njegov prvi, već jedini izbor. Uprkos tome sam odlučio da ne prihvatim ponudu. Ostajem u Romi“, pojasnio je Žoze Murinjo, koji je u međuvremenu bio interesantan i Brazilcima, ali ni do tog posla neće biti ništa.

Portugalci su početkom godine izabrali Roberta Martinesa za selektora do 2026, šta znači da će veliki Žozeov san, da jednog dana vodi državni tim, morati da pričeka. Uostalom, rad u Italiji ga ispunjava.

Dobro mi je u Romi. Ovde dajem sve od sebe i to je jedino bitno. Uvek dajem sve od sebe u sredini u kojoj sam angažovan . Tačno je da nisam razgovarao sa predstavnicima italijanskih medija u minula dva meseca, samo iz jednog razloga. Bio sam suspendovan i kad je tako onda ne dajem izjave. Sad je kazna istekla i dostupan sam za sva pitanja“, dopunio je Murinjo posle plasmana Vučice u četvrtfinale Kupa Italije.


tagovi

reprezentacija PortugalaŽoze Murinjoreprezentativni fudbal

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara