Tami Ejbraham (Reuters)
Tami Ejbraham (Reuters)

Murinjov uragan Ejbraham protutnjao Rimom i oduvao Lacio (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.03.22. | 19:56

Englez i kapiten Pelegrini evrogolom za 40 minuta rešili derbi Dela Kapitale

Kakva fudbalska oluja u derbiju Rima!

Iako je Lacio dočekao derbi u boljem raspoloženju od Rome, za samo 40 minuta je oduvan sa terena i pretrpeo je težak poraz. Murinjovi izabranici su odigrali verovatno najbolji meč u sezoni i do nogu potukli gradskog rivala sa 3:0.

Izabrane vesti

Posle ove pobede, sve dosadašnje krize i kiksevi u sezoni će bar na neko vreme biti zaboravljeni među navijačima Rome. Murinjo i igrači su sebi kupili mir pred finiš sezone u kojem se baš sa gradskim rivalom i Atalantom tuku za mesto u Ligi Evrope. Četvrto mesto i Juventus ipak deluje kao neostvariv cilj…

lacio je bio u seriji od dve pobede, igrao odličan fudbal i u boljoj formi doečkao derbi za razliku od Rome koja se u prošlom kolu jedva spasila poraza na Friuliju.

Ali Murinjo je danas majstorski spremio meč i do nogu potukao Mauricija Sarija. Iznenadio je odlukom da Nikolo Zaniolo ne počne u startnih 11 i da startuju Mhitarjan i mladi Poljak Zalevski na levom boku. Ispostavilo se da je zatvorio bokove Lacija koji su ‘ubili’ Romu u prvom gradskom derbiju sezone.

U spektakularnoj atmosferi (iako je dozvoljena popunjenost tribina i dalje 75 odsto) Romini navijači su posle 56 sekundi pali u trans! Vučica je iz prvog napada izborila korner iz kojeg je kapiten Lorenco Pelegrini gađao direktno u gol! Pogodio je prečku, a lopta se odbila pravo na koleno Ejbrahamu koji nije ni morao nešto posebno da reaguje da bi je gurnuo u praznu mrežu.

Lacio se od tog šoka nije oporavio do kraja…

Imao je Pelegrini ubrzo još jedan sjajan šut ali je Strakoša spasao jednom rukom. Ibanjez je posle kornera gađao iznad prečke. Lacio je bio u potpuno nokdaunu, a nosioci igre potpuno rastrzani i markirani.

Posle samo dvadeset minuta igre, Ejbraham je opet pogodio. Njegov 23. gol u sezoni. Batistuta i Montela su u debitantskim sezonama zaustavljeni na 21. Opet je Englez pogodio na prazan gol. Ali opet je bio na pravom mestu i pokazao da je centarfor sa sjajnim osećajem za prostor i golove. Prethodno je puklo po levom boku Lacija, ubacio se Karsdorp i idealno servirao gol Ejbrahamu.

tek posle pola sata igre je Lacio imao prvi solidan pokušaj da ugrozi gol Rome. Ali Luis Alberto je mlako šutirao. I taman kada je delovalo da se Nebeskoplavi bude, usledio je totalni nokaut. Spektakl u režiji Lorenca Pelegrinija!

Nije mu ušao onaj korner na početku ali jeste fantastičan slobodnjak u 40. minutu kada je sa skoro 30 metara poslao raketu "pod 90" gola Strakoše. Jedan od najlepših golova sezone u Seriji A. Dodatnu vrednost za Romine navijače ima što ga je dalo dete kluba i kapiten. Frančesko Toti na tribinama se sa zadovoljstvom smeškao gledajući majstoriju mladog naslednika.

Mogla je Roma na poluvremenu da vodi i 4:0 ali je prečka zaustavila šut Mhitarjana.

Ovoga puta Murinjo nije dozvolio da se Lacio vrati u igru kao u prethodnom derbiju. Upozorio je navijače na poluvremenu da ne slave prerano i da ne prave meksičke talase jer ništa još nije gotovo. Hteo je još. Ejbraham je imao sjajnu priliku za het-trik na početku drugog poluvremena ali je propustio priliku ' jedan na jedan' i šutirao pored gola. Probao je Sari izmenama da prodrma ekipu, trgnuo se mala Lacio i stvorio neke solidne šanse ali na kraju nije došao ni do počasnog gola.

Roma nije mogla da izabere bolji momenat da odigra partiju sezone. Ujedno je na tabeli i prestigla gradskog rivala kojem slede besane noći. Ovo večeras je bio debakl za Sarija i igrače...

SERIJA A – 30. KOLO

Petak

Sasuolo - Specija 4:1 (1:1)

/Berardi 17, 48, Ajhan 78, Skamaka 81 - Verde 36/

Đenova - Torino 1:0 (1:0)

/Portanova 14/

Subota

Napoli - Udineze 2:1 (0:1)

/Osimen 52, 63 - Deulofeu 22/

Inter - Fjorentina 1:1 (0:1)

/Damfris 55 - Toreira 50/

Kaljari - Milan 0:1 (0:0)

/Benaser 60/

Nedelja

Venecija - Sampdorija 0:2 (0:2)

/Kaputo 24, 38/

Empoli - Verona 1:1 (1:0)

/Di Frančesko 26 - Kanćeleri 71/

Juventus - Salernitana 2:0 (2:0)

/Dibala 5, Vlahović 29/

Roma - Lacio 3:0 (3:0)

/Ejbraham 1, 40, Pelegrini 22/

20.45: (4,30) Bolonja (3,50) Atalanta (1,87)



tagovi

Lorenco PelegriniTami Ejbraham

Obaveštavaj me

Lacio
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara