Slavlje Dejana Joveljića (©Reuters)
Slavlje Dejana Joveljića (©Reuters)

Murinjova sramota! Joveljić šokirao Fajenord, golman spasio Dinamo u Moskvi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.10.20. | 20:51

Totenhem izgubio od Antverpena, goleada u Lincu

S patriotske strane – gol Dejana Joveljića u šokantnih 4:1 Volfzbergera na gostovanju kod Fajenorda. Iz ugla “regionalne saradnje“ to što je zagrevački Dinamo na krilima golmana Dominika Livakovića izvukao živu glavu iz Moskve gde je odigrao 0:0 protiv CSKA. Ali ako ćemo o tome šta je glavna vest večeri iz utakmica u grupama J i K Lige Evrope, a verovatno i svim ostalima, onda je to svakako senzacionalna pobeda Antverpena nad Totenhemom od 1:0!

Nimalo nezaslužena, jer Žoze Murinjo je možda i pomalo prepotentno, mada je objektivno i morao da rotira, na klupi ostavio prvotimce poput Hjong-min Sona i Harija Kejna, pride i Lukasa Mouru, Pjer-Emila Hojbgerga i Erika Lamelu. Umesto njih, šansu da pokažu šta znaju dobili su Đovani Lo Selso, Dele Ali, Stiven Bergvajn, Serž Orije i još nedovoljno spremni Geret Bejl.

Izabrane vesti

I ako Bejl i može da se brani alibijem da nije igrao više od godinu dana, za prvu četvoricu nema apsolutno nikakvog opravdanja. Po imenima to su igrači koji su morali da pregaze Belgijance. Umesto toga Murinjo ih je izveo već na poluvremenu. Bejl je potrajao do 60. minuta. Ako im je ovo bila prilika da istaknu kandidaturu za startnih 11 – prvotimci nemaju zbog čega da brinu.

Totenhem potpuno bezopasan, nazad je posao za domaće uradio – Ben Dejvis. Poklonio je loptu Lioru Refaelova je u 29. minutu, a ovaj je hladnokrvno matirao Uga Lorisa i najavio veliko iznenađenje.

Da sve bude gore, pobeda Antverpena je mogla da bude i ubedljivija, pošto je Dijumerski Mbokani imao vrlo dobru priliku da iz neposredne blizine postigne i drugi pogodak, ali je tukao iznad prečke. I pre toga je Davinson Sančez spasio Pevce u finišu prvog poluvremena. Sa druge strane, čak i kad su na teren ušli Son, Kejn i ostala teška artiljerija činilo se da ga Totenhem ne bi dao taman da se igralo do sutra.

Slični problemi i za CSKA, mada su oni bar stvarali šanse u sudaru sa Dinamo. Samo što ih nisu koristili. Delom zato što su bili precizni, više zbog toga što je Livaković bio izuzetno inspirisan. Teško je i pobrojati šta je sve odbranio golman Modrih, svakako se izdvajaju parade posle šuteva Fjodora Čalova i Čidere Ejukea. Ovaj drugi i Nikola Vlašić su imali još nekoliko šansi, ali Livaković kao da je začarao gol. U napadu, šampion Hrvatske potpuno bezopasan, ali bod u Moskvi i više je nego dovoljan.

Da se mi vratimo na naše, Uroš Spajić i Dejan Joveljić doživeli su dijametralno suprotno iskustvo u Roterdamu u kome se Fajenord pošteno osramotio. Austrijski Volfzberger je slavio sa 4:1 pošto je Mihael Lindl postigao het-trik da bi pobedu krunisao pogodak Dejana Joveljića.

Sa penala, verovali ili ne, trećeg koji je Volfzberger izveo na De Kajpu! Što dosta govori o tome koliko je Fajenordova odbrana bila rastrzana, curelo je na sve strane. Istini za volju, taj drugi penal je bio zaista sporan, dok je treći iznudio sam Joveljić, kad je u njega uleteo golman protivničkog tima. Inače, meč je sudio naš Srđan Jovanović, iako nije bio planiran, ali korona virus je iz igre izbacio prvobitnu ekipu, pa su uletele rezerve.


Kad smo već Austrijanaca, u Totenhemovoj grupi J i pobeda LASK-a nad Ludogorecom od 4:3. Džaba Bugarima i het-trika Elvisa Mana, užasno su počeli meč, posle je bilo kasno za vađenje fleka i posle dva kola jedini su u grupi bez boda.

GRUPA J

Antverpen - Totenhem 1:0 (1:0)

/Refaelov 29/

LASK - Ludogorec 4:3 (3:1)

/Filipović 2, Vizinger 17, Raguž 35, Balić 56 – Manu 15, 62, 74pen/

GRUPA K

Fajenord – Volfzberger 1:4 (0:2)

/Berghujs 54 – Lindl 5pen, 13pen, 60, Joveljić 66pen/

CSKA M. - Dinamo Z. 0:0



tagovi

LASK LincLudogorecVolfzbergerDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara