Ibrahim Mustafa (© FK Crvena zvezda)
Ibrahim Mustafa (© FK Crvena zvezda)

Mustafa se vraća u Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 16:17

Od januara će konkurisati za prvi tim

Drugo pojačanje Crvene zvezde u januarskom prelaznom roku će biti talentovani vezista Ibrahim Mustafa (21), pišu mediji u Gani.

Klub sa Marakane je Afrikanca doveo pre dve godine kao tinejdžera iz kluba EurAfrika iz Gane. Bio je priključen omladincima kod tadašnjeg trenera Slavoljuba Đorđevića ali nije dobio šansu. Potom je nekoliko nedelja proveo u omladincima Grafičara u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Zadovoljio je fizičkim atributima poput snage i brzine, ali ne i tehničkim kvalitetima.

Izabrane vesti

Potom je u leto 2020. otišao na pozajmicu u redove tadašnjeg superligaša Zlatibora gde je ušao sa klupe u pet mečeva i pozajmica je okončana na polusezoni. Prošle zime je pozajmljen drugoligašu Radničkom iz Sremske Mitrovice i taj potez se ispostavio kao pun pogodak. U drugom delu prošle sezone se izborio za mesto u timu, dao nekoliko golova, da bi zablistao u ovoj sezoni Prve lige Srbije

Dao je sedam golova (sve iz igre) i upisao pet asistencija na 19 mečeva u dosadašnjem delu sezone, prvi je strelac tima i pokazao je da fudbalski sazreva. Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, u nekoliko navrata je bio u idealnom timu kola i prema pisanju medija iz njegove domovine je zaslužio poziv da se vrati na Marakanu. Od 15. januara bi trebalo da trenira sa prvotimcima crveno-belih, da prođe pripreme i da se bori za mesto u timu.

Podsetimo, Crvena zvezda je još letos obezbedila prvo januarsko pojačanje. To će biti norveški napadač Ohi Omoidžuanfo iz Moldea koji stiže kao slobodan igrač. Kolo pre kraja u norveškom šampionatu, on deli prvo mesto na listi strelaca lige sa Tomasom Olsenom. Oba su postigli po 26 golova. U poslednjem kolu se Ohijev Molde bori za titulu. Aktuelni šampion i trenutni lider Bode ima tri boda više od Moldea i gostuje fenjerašu Mjendalenu.



tagovi

Ibrahim Mustafa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara