Foto: AFP
Foto: AFP

Mustafijev agent potvrdio: Pregovaramo sa Barselonom

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 18:44

Emre Ozturk nije odbacio mogućnost da štoper Arsenala pojača katalonski klub

Sa mnogo problema se suočila Barsa u prethodnom periodu, kako na terenu, tako i van njega. Jedan od njih je i štoperska pozicija, na kojoj sportski sektor katalonskog kluba ne uspeva da pronađe adekvatna rešenja, odnosno zamene za Samjuela Umtitija i Klemona Lenglea, koji se nisu profilisali kao profitabilna ulaganja. A kako je kupovina centralnog defanzivca i uoči zimskog prelaznog roka jedna od aktuelnih tema na Kamp Nou, poseta jednog fudbalskog agenta domu fudbalera Barselone bacila je u razmišljanje katalonsku štampu.

Naime, jedan od predstavnika Škodrana Mustafija, Emre Ozturk, početkom nedelje bio je u Kataloniji kako bi razgovarao sa upravom Barselone, što je i potvrdio na društvenoj mreži Instagram slikom ispred Nou Kampa uz opis:"Spreman za sastanak."

Izabrane vesti

Kako Ozturk i njegova menadžerska agencija zastupaju i talentovanog vezistu bečkog Rapida, Jusufa Demira, ubrzo su se pojavile glasine kako je Turčin u Barselonu stigao kako bi pregovarao o potencijalnom transferu 17-godišnjeg Austrijanca. Međutim, Ozturk je ubrzo te špekulacije odbacio:

"Nisam u Barseloni zbog Jusufa Demira, već zbog drugog igrača kojeg mi takođe zastupamo", rekao je Ozturk za SPOX, istovremeno ne odbacujući mogućnost da bi Mustafi uskoro mogao da obuče dres petostrukog osvajača Lige šampiona.

Ali, Mustafi u Barsi? Zaista zvuči neverovatno, ali ne i kao potez koji u upravi katalonskog kluba ne bi povukli. Setimo se samo na trenutak Martina Brajtvajta i Kevina Prins-Boatenga... Gledano striktno iz finansijskog ugla, kupovina nekadašnjeg prvaka sveta sa reprezentacijom Nemačke ne deluje nezamislivo. Mustafi poznaje Primeru, pošto je do pre četiri i po godine nastupao za Valensiju. Pride, ugovor sa Arsenalom ističe mu na kraju sezone, a kako se ne nalazi u planovima Mikela Arteteodigrao 43 minuta u prvenstvu ove sezone - njegov transfer ne bi zahtevao veliki novac.

Nije tajna ni da Barselona ne stoji najbolje finansijski, zbog čega na identičan način pokušava da dovede Erika Garsiju, kojem sa Mančester Sitijem takođe ističe ugovor na kraju sezone. Druga opcija je da potencijalno pojačanje, barem u slučaju pomenute dvojice, stigne bez obeštećenja, po isteku saradnje sa aktuelnim klubovima.

Iako deluje da su “otkrića“ Arauha i Mingeze donekle utišala alarme na Nou Kampu, čini se da će u taboru Barselone već u januaru nastaviti potragu za alternativama. Stoga ponavljamo, Mustafi bi sasvim izvesno finansijski predstavljao potencijalno rešenje, ali da li bi i igrački? Ostavljamo vama da zaključite...


tagovi

Zimski prelazni rok 2021BarselonaŠkodran Mustafi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara