Mutna slika Zvezdinog tima za premijeru

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.06.19. | 08:28

Čekaju se pojačanja, ulazak u formu pojedinaca i oporavak Pankova

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Nije vreme za zvonjavu alarma, niti za paniku. Mada od pojedinih istinitih činjenica, posle dve kvalitetne provere u Vindišgarstenu, ne mogu da pobegnu Vladan Milojević i stručni štab Crvene zvezde. Srpski šampion jako teško stvara šanse za gol, i nije dovoljno opasan u kontinuitetu…  Takav se bar utisak stekao posle vrlo agresivnnog meča sa Apolonom.

Izabrane vesti

Kolege koje su u isto vreme na istom mestu bile pre 12 meseci reći će da je Crvena zvezda tada izgledala mnogo bolje. I utegnutije…. I da je mogla optimistično da gleda ka kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Optimizam i dalje provejava u redovima srpskog šampiona, ali ima grešaka koje se ponavljaju. Slika Zvezdinog tima, dve sedmice uoči duela sa Suduvom, prilično je mutna. I razbistriće se tek kada se pojedinci oporave od povreda (Pankov i Jovičić), te kada se dugo očekivana pojačanja implementiraju u sistem Zvezdinog šefa stručnog štaba.

Možda će konačno utakmica sa Zenitom da otkrije bar deo odgovora na sva pitanja, ali u ovom trenutku deluje da Vladan Milojević ima osmoricu sigurnih startera. Ostala trojica se traže.

Za početak sezone nema mnogo nedoumica u defanzivnom redu. Dok se Milan Borjan ne vrati sa Gold Kupa status prvog čuvara mreže nosiće Zoran Popović. Pokazao je iskusni golman da može da nosi to breme i sa uspehom zameni jednog od ljubimaca Delija.

Bekovske pozicije su popunjene. Iz senke džokera univerzalaca izaći će Marko Gobeljić. I dalje je tu Filip Stojković, ali je momak iz Kraljeva protiv Kluža i Apolona bio starter pored desne aut linije. Nije briljirao, ali je solidno obavio svoj deo posla. Ima još mnogo rezerve u sebi, što se posebno odnosi na njegovog kolegu sa suprotne strane Milana Rodića. Dilema je samo ko će praviti društvo Nemanji Milunoviću u centralnom delu odbrane. Za Milojevića je prava šteta što je novajlija Pankov imao problem sa prednjom ložom i propustio nekoliko treninga i provere. Rupu je krpio Filip Stojković, pošto se tek čeka povratak Srđana Babića, baš kao i Milana Gajića. Teško da će tandem mladih reprezentativaca biti u ozbiljnijoj konkurenciji za duele protiv litvanskog tima.

Mali problemi Branka Jovičića otvorili su prostor Goranu Čaušiću na poziciji jednog zadnjeg veznog. Posle loše sezone svaki potez nekadašnjeg kapitena omladinaca crveno-belih posmatra se kroz veliku lupu. Nije pravio prevagu na sredini protiv oštrih Rumuna i Kiprana, ali odradio je posao solidno. Kada Kanjas bude nadošao biće zanimljivo videti za koga će se odlučiti Vladan Milojević bar na početku sezone.

Sigurni starteri su Dušan Jovančić, Marko Marin, pa i El Fardu Ben obzirom na sve što je uradio u prošlosti i zaslužio zvanje jednog od najboljih stranaca u novijoj istoriji. Dilema je na poziciji desnog krila gde trenutno prednost ima Milan Jevtović. S obzirom da je potrošio prošlu godinu bivši član Rozenborga je zaslužio više od prelazne ocene. Mada će morati da bude mnogo, mnogo opasniji. Za petama su mu Vukanović i Simić, koji je dobijao šansu u vrhu napadu.

A u napadu je situacija kristalno jasna. Crvena zvezda je osuđena na Ričmonda Boaćija. Potencijalni reprezentativac Gane i dalje traži naznake nekadašnje forme. I ne uspeva mu. Govor tela mu nije najbolji, ali na Marakani veruju da će biti pravi kada je najpotrebnije. I kada ceo tim bude mnogo opasniji.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara