Danijel Ek (AFL)
Danijel Ek (AFL)

Muzika za uši navijača Arsenala: Šveđanin hoće da kupi klub

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 12:10

Vlasnik audio striming servisa spremio ponudu porodici Kroenke u čemu mu pomažu trojica bivših asova Tobžija

Posle fijaska sa osnivanjem Evropske Suprlige, američki vlasnici tri engleska kluba koji su hteli da okrenu leđa Premijer ligi i UEFA, razmišljaju kako da se izvuku iz ni malo naivne pozicije. Jedan od potencijalnih poteza je prodaja.

Porodica Glejzer u čijem vlasništvu Mančester Junajted, ako je verovati medijima za Britanskih ostrva, saopštila je u određenim krugovima cenu pod kojom bi pristala da napusti Old Traford - 4.600.000.000 evra.

Izabrane vesti

Nije je zadovoljila ponuda teška 4.000.000.000 koja joj je stigla iz Azije pre krize izazvane koronavirusom, kao što ni vlasnici Liverpula, neposredno pre nego što je u etar izašla priča o Superligi, nisu bili zadovoljni ponudom od 3.440.000.000 evra koja je takođe poslata iu Azije, ali sa Bliskog istoka.

A šta je sa Arsenalom koji je u rukama porodice Kroenke? Britanski Telegraf piše da je Šveđanin Danijel Ek, jedan od osnivača nadaleko poznatog audio striming servisa Spotify spremio predlog za kupovinu Tobdžija. Po ovom pitanju se konsultuje sa trojicom fudbalera koji su status idola stekli još na travi Hajberija - Denisom Bergkampom, Tjerijem Anrijem i Patriko Vijerom.

Ukoliko se ovo ostvari, odnosno ukoliko Ek preuzme vlasništvo nad Arenalom, nastaviće nisku ljudi iz muzičke industrije koji su upravljali ili su imali bar delimično vlasništvo u engleskim klubovima.

Elton Džon je bio svojevremeno vlasnik Votforda, i to veoma uspešan. Pevač Led Cepelina Robert Plant je dugo godina sedeo u potpredsedničokoj fotelji Vulverhemptona, dok Fil Lajnot, legendarni basista i pevač grupe Tin Lizi nije samo drugovao (uglavnom po kafanama) sa "đavolskom ikonom" Džorodžom Bestom, već je bio i vlasnik nekoliko deonica Mančester Junajteda...



tagovi

ArsenalDenis BergkampTjeri AnriPatrik Viera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara