Na kraju prelaznog roka potpisao Karioka

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.09.22. | 14:32

Ofanzivac Evandro da Silva potpisao jednogodišnji ugovor sa kragujevačkim Radničkim

Kakav završetak prelaznog roka za Kragujevčane! Posle hrvatskog golgetera Marka Šimića i doskorašnje uzdanice beogradskog Čukaričkog Stefana Čolovića, superligaš iz srca Šumadije angažovao je još jedno zvučno pojačanje u ofanzivnom delu tima. Brazilac Evandro da Silva, koji je prethodne jeseni nosio dres sada već bivšeg člana Mozzart Bet Superlige Proletera iz Novog Sada, danas je parafirao jednogodišnju saradnju sa kragujevačkim klubom, čime je ozvaničio svoj povratak u elitni rang srpskog fudbala.  

Evandro je u Proleteru proveo tri meseca, i to kao pozajmljen igrač od strane mađarskog prvoligaša Fehervara. Na 13 utakmica, koliko je odigrao za klub sa Slane bare, dva puta se upisivao u listu strelaca, i to u susretima sa kruševačkim Napretkom i Čukaričkim.

Izabrane vesti

Po povratku u mađarski klub nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu, zbog čega je odlučio da promeni fudbalsku sredinu. U moru interesenata za usluge 25-godišnjeg brazilskog fudbalera našao se i Radnički 1923, čija je ponuda, ispostavilo se, bila najkonkretnija i najprimamljivija.

„Imao sam veliku želju da pojačam Radnički ovog leta. Jako sam srećan što imam priliku da budem deo jednog tako velikog kluba. Ovo je idealna prilika za mene da se dokažem i napravim iskorak u svojoj karijeri, ali i da pomognem klubu u ostvarenju njegovih takmičarskih ambicija. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom poverenju, koje ću nastojati da opravdam maksimalnim zalaganjem na treninzima i utakmicama“, poručio je Brazilac na svom zvaničnom predstavljanju u prostorijama kluba.

Evandro je, inače, ponikao u Koritibi, a prvi evropski angažman imao je u ekipi CSKA iz Sofije, za koju je na 65 odigranih utakmica postigao 18 golova. Nakon dve odlične sezone u klubu iz bugarske prestonice, Evandro prelazi u mađarski Fehervar za sumu od 600 000 evra.

Posle teške povrede koju je doživeo tokom boravka u mađarskom klubu, Evandrova karijera krenula je silaznom putanjom, mada se, bez svake sumnje, radi o izuzetno kvalitetnom igraču, nekadašnjem mladom reprezentativcu Brazila, koji može još puno toga da pruži na terenu.

Inače, Evandro je igrač koji može da odgovori zahtevima na nekoliko pozicija u ofanzivnom delu tima. Najbolje se snalazi u ulozi levog krila, ali može da igra i iza napadača, kao i po desnom boku.

U kragujevačkom klubu su uvereni da su dobili klasno pojačanje i igrača koji bi trebao da donese prevagu u završnoj trećini terena.

„Slično kao i sa Čolovićem, i na Evandrov potpis smo bili primorani da sačekamo nešto duže. Znamo ga još iz Proletera, gde je igrao jako dobro i pravio razliku na terenu. Mislim da je sad u daleko boljem fizičkom stanju, s obzirom da je tad tek izlazio iz povrede, a da sad dolazi iz punog treninga. Verujem da smo napravili pravi potez i da smo doveli igrača koji može da podigne kvalitet kompletne ekipe na jedan viši nivo“, izjavio je Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923.

Evandro je jubilarno deseto i najverovatnije poslednje pojačanje kragujevačkog superligaša u letnjem prelaznom roku.

„Dolaskom Evandra mi smo 99,9 posto zaključili ovaj prelazni rok. Naravno, uvek postoji mogućnost da se u slučaju neke teže povrede ili povoljne opcije na tržištu dovede novi igrač. Ono što je važno, to je da smo u okviru našeg budžeta uspeli da napravimo jedan dobar i konkurentan tim, koji može da igra značajnu ulogu u Mozzart Bet Superligi Srbije ove sezone“, dodao je Perović.


tagovi

Slavko Perović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara