Lois Dioni (Reuters)
Lois Dioni (Reuters)

Na meti Zvezde još dva špica: Iskusni Francuz iz Lige 1 i Srbin iz Serije B

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 14:45

Crveno-beli žele centarfora sa kojim će kroz kvalifikacije za Ligu šampiona

Crvena zvezda je ozvaničila transfer velikog pojačanja Ohija Omoižuanfa, ali kako Norvežanin stiže tek u januaru, šampion Srbije nastavlja potragu za napadačem koji će mu biti dostupan u prvom delu sezone. U centru pažnje su dva imena - fudbaler Anžea Loi Dioni koji je navodno bliži crveno-belom dresu, odnosno špic Frozinonea Andrija Novaković koji je pre dve godine odbio beogradskog velikana.

Trenutno od klasičnih napadača Dejan Stanković na raspolaganju ima samo Milana Pavkova i Nikolu Krstovića, pa klub radi na tome da im se pridruži Dioni, momak sa ozbiljnim iskustvom igranja u francuskoj Ligi 1.

Izabrane vesti

Reč je 28-godišnjaku koji je takmičarske 2016/17 eksplodirao u dresu Dižona (11 golova, devet asistencija), te prešao u Sent Etjen za 10.000.000 evra. Međutim u redovima Zelenih nije ponovio izdanja iz Dižona, prošlog leta pojačao je Anže i na 35 prvenstvenih mečeva postigao pet i namestio dva gola. Celokupan staž fudbalera koji je u Ligi 1 broji 129 mečeva, 23 pogotka i 13 asistencija.

Druga opcija je pomenuti Novaković, 24-godišnjak rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, ali koji poseduje srpski pasoš što je svakako prednost jer ne bi bio tretiran kao strani fudbaler. Iza 192 centimetra visokog centarfora je individualno vrlo upečatljiva sezona u Seriji B budući da je u 11 navrata tresao protivniče mreže i podelio šest asistencija.

Andrija Novaković (AFP)Andrija Novaković (AFP)


Veliko interesovanje je postojalo i za Olerenvajua Kajodea, napadača Šahtjora iz Donjecka, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Turskoj, ali je Nigerijac tražio godišnju platu od čak 900.000 evra.

Crveno beli su već završili tri velika pojačanja - Aleksandra Dragovića, povratak Nenada Krstičića i potpis Ohija Omoižuanfa koji će na zimu stići bez obeštećenja. Međutim, čeka se špic sa kojim će, od 20. jula šampion Srbije ići kroz kvalifikacije za Ligu šampiona.


tagovi

Andrija NovakovićFK Crvena zvezdaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara