Ronaldo na Mundijalu (© Reuters)
Ronaldo na Mundijalu (© Reuters)

Na pomolu najveći ugovor u istoriji fudbala: Kristijano Ronaldo za 500.000.000 evra ide u Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 10:04

Portugalac pred potpisom za Al Nasr

Mogu da ga osporavaju, nazivaju narcisom, govore da je za staro gvožđe, ali Kristijano Ronaldo je u stanju da pomera granice uprkos tome što će u februaru proslaviti 38. rođendan. Portugalac je na pragu najvećeg ugovora u istoriji fudbala, ukoliko prihvati ponudu iz Saudijske Arabije.

Već se pominjalo da ga, sad kad je slobodan posle razlaza sa Mančester junajtedom, traži Al Nasr, jedan od najbogatijih klubova arapskog sveta. Prvobitna informacija s kraja minule sedmice kazivala je da je velikan iz Saudijske Arabije spreman da izdvoji 225.000.000 evra neto za trogodišnji ugovor, da je to zbir plata koje bi dobio na novoj adresi, navodno 75.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Marka donosi nove detalje. Izmenjene. Prema informacijama madridskog dnevnika, Al Nasr je čak pojačao ponudu. Drastično. Na stolu je zapanjujućih 200.000.000 evra po sezoni, uključujući platu i novac na osnovu marketinških prava. Hose Feliks Dijas, autor vesti i čovek koji ju je plasirao u javnost, uverava da je u pitanju ugovor na dve i po sezone, do juna 2025. To bi značilo da bi Ronaldo u novom klubu zaradio 500.000.000 evra!?

Saudijcima novac nije problem. I ranije su dovodili zvezde svetskog fudbala, međutim, nikad dosad nisu uspeli da ulove zverku poput Ronalda. Uglavnom bi dolazili brazilski asovi pred kraj karijera ili Afrikanci u potrazi za novcem, a onda se vraćali u Evropu, međutim, dolazak Kristijana bi predstavljao revoluciju.

U svakom smislu, jer trenutno na planetarnom nivou najviše zarađuje Kilijan Mbape. Ako je verovati Njujork tajmsu, čelnici Pari Sen Žermen ga po letos sklopljenom ugovoru plaćaju 83.000.000 evra po sezoni, prate ga Nejmar sa 48.996.000 i Lionel Mesi (40.500.000). Niko nikad u istoriji fudbala nije probio granicu od 100.000.000 evra na ime plate, a Kristijano Ronaldo bi to mogao da udvostruči i postavi rekord koji će, iz ove perspektive, teško biti nadmašen.

Ronaldo nikako nije mogao da nastavi karijeru u nekom evropskom klubu. Ideje o povratku u Sporting bile su više romantične, nego realne; Bajern je po ko zna koji put demantovao da ga želi, opravdavši tu operaciju skupom; Realu nije potreban... Što se tiče MLS lige, usled ograničenja o selari kepu, nigde ne bi mogao da dobije uslove kao u Saudijskoj Arabiji. Zato Bliski istok deluje utemeljeno.

Sam Kristijano se još ne oglašava. Želi da se posveti obavezama u reprezentaciji Portugalije, sa kojim je izborio plasman u osminu finala Mundijala, a kad se turnir u Kataru okonča rešiće budućnost. Po svoj prilici – bogato.


tagovi

reprezentacija PortugalaKristijano RonaldoZimski prelazni rok 2023MundijalKatar2022Svetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara