Luis Enrike (©Reuters)
Luis Enrike (©Reuters)

Na pomolu žestoka trka za potpis Luisa Enrikea - hoće ga i PSŽ

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 17:13

Napoli dobio jaku konkurenciju

Nije se Luis Enrike proslavio sa Španijom na Svetskom prvenstvu u Kataru. Maroko ih je izbacio u osmini finala, a po završetku Mundijala selektor je podneo ostavku. Od tada je bez posla, ali ponuda ne manjka. Štaviše, moraće zainteresovani dobro da se potrude da bi ga angažovali.

Preneli smo već pisanje Korijere delo sporta da 53-godišnjeg stratega iz Austirije želi Napoli, međutim, Parizijen tvrdi da je za Luisa Enrikea ozbiljno zainteresovan i Pari Sen Žermen. Navodno je Španac jedini kandidat za naslednika Kristofa Galtijea koji zadovoljava kriterijume svih umešanih u donođenje konačne odluke. A, to su: katarski vlasnici, predsednik Naser Al Kelaifi i sportski direktor u svojstvu savetnika, Luis Kampos.

Izabrane vesti

Iako im nisu ostvarili primarni cilj - osvajanje Lige šampiona, navodno su na Parku prinčeva zadovoljni kako im je ekipa igrala pod vođstvom Lorana Blana i Tomasa Tuhela, a u nekadašnjem treneru Barselone i Rome vide trenera sličnog stila: ofanzivnog, s posedom lopte i vertikalnim napadima kao glavnim oružjem. To je model po kom rukovodstvo Pari Sen Žermena želi da njihov tim igra i veruju da je Španac pravo rešenje da ga uspostavi nakon neubedljivih izdanja pod vođstvom Galtijea. Iako ima ugovor na još godinu dana, teško da će nekadašnji strateg Sent Etjena, Lila i Nice uspeti da sačuva posao u Parizu.

Pored Luisa Enrikea kao kandidati da ga naslede pominju se doskorašnji trener River Plejta, Marsleo Galjardo i Leverkuzenov Ćabi Alonso, koji od oktobra prošle godine odlčno radi u nemačkom klubu. Ranije je u vezu sa Pari Sen Žermenom dovođen i Žoze Murinjo, čija će odluka o odlasku iz Rome verovatno zavisiti od toga da li će ekipa sledeće sezone igrati u Ligi šampiona. Da bi se to dogodilo, Vučica će morati u finalu Lige Evrope da savlada Sevilju. Ili da u preostala dva kola Serije A nekim čudom nadoknadi četiri boda zaostatka za Milanom, a ima i jedan manje od Atalante.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Luis Enrike je osvojio Ligu šampiona sa Barselonom (sezona 2014/2015), te zna kako se to radi. U Parizu bi sigurno imao tim kadar da se bori za ostvarivanje tog clja, kao i svi njegovi prethodnici od kada su Katarci preuzeli klub, što možda i objašnjava zašto je nedavno odbio Čelsi.

I sa Napolijem bi imao priliku da se takmiči među kremom evropskog fudbala, ali je šampionski tim Serije A sa juga Italije pred osipanjem i pitanje je u kakvom sastavu će ući u sledeću sezonu. Svakako poziv Aurelija de Laurentisa nosi veći rizik nego onaj iz Pariza, a o finansijskim uslovima koje su dve strane u mogućnosti da ponude suvišno je govoriti.


tagovi

Luis EnrikeLetnji prelazni rok 2023Pari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara