Aleš Teišeira (Shutterstock)
Aleš Teišeira (Shutterstock)

Na putu ka malom Lučeskuovom Šahtjoru: Posle Koste, Gremio cilja Tešeiru

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 19:46

Velikan iz Porto Alegrea ima nameru da sastavi tim konkurentan za napad na prvu titulu od 1996. godine

Nepune dve nedelje unazad, Gremio je doveo Daglasa Kostu na jednogodišnju pozajmicu iz Juventusa, a sada se namerio da potpiše Aleksa Tešeiru i napravi ubedljivo najzvučniji ofanzivni tandem u Brazilu. Kako stvari stoje tim iz Porto Alegra namerio je da upari nekadašnje saigrače iz Šahtjora i sa njima napadne titulu u Seriji A koju čeka od 1996. godine.

(1,55) Italija (3,90) Češka (6,50)

Izabrane vesti

Kako je Tešeira bio član Đangsu Suninga koji se ugasio nakon što vlasnici nisu uspeli da pronađu kupce, trenutno ima status slobodnog fudbalera i Gremio bi želeo da iskoristi takve okolnosti. Problem je u tome što momak koji je ponikao u Vasko da Gami želi prvo da razmotri opcije, odnosno sačeka eventualne ponude koje očekuje iz Evrope.

Kako podneblje gde vlada najveće interesovanje za šampiona Kine iz 2020. godine navodi se Turska. Gremio je svestan da nije u pol poziciji za potpis, ali će igrati na kartu strpljenja, a moglo bi da pomogne i to što Kostu i Tešeiru zastupa isti menadžer.

Iz redova Trikolora negirali su da su čelnici Markos Erman, odnosno izvršni direktor Karlos Amodeo vodili bilo kakve razgovore sa ofanzivnim vezistom.

Sezonu 2020. u Kini Tešeira je okončao sa deset postignutih i pet nameštenih golova na 20 mečeva. Od 2010. do 2015. godine delio je svlačionicu na Donbas areni sa Daglasom Kostom, a poslednjih pet godina proveo je u Kini. Zanimljivo, 2016. godine kada ga je tražilo "pola Evrope" nakon što je eksplodirao u prvenstvu Ukrajine sa 22 gola, ipak se odlučio za Daleki istok.



tagovi

GremioAleks Tešeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara