Bibars Natho i Mateus Saldanja (©Starsport)
Bibars Natho i Mateus Saldanja (©Starsport)

Na slovo, na slovo P: Partizan, Pančevo, pobeda...

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 10:46

Možda i – preokret

U nedelju je obišao Crvenu zvezdu na tabeli, u petak može da se popne na vrh. Tamo gde nije bio godinu i po dana. Na papiru, čini se da je lak zadatak pred Partizanom u završnoj utakmici današnjeg programa osmog kola Mozzart Bet Superlige (20 časova, TV Arena Premium 1), međutim, kad se zna da je prethodni put u sudaru sa debitantom morao da se spasava u nadoknadi, oprezno dolazi na megdan Železničaru. Uz spoznaju da bi mu tri boda iz Pančeva omogućila da dostigne vodeći TSC, koji će se za vikend odmarati, pošto je odložen derbi sa prvakom države.

Premijerni dolazak crno-belih u grad sa leve obale Dunava može se posmatrati iz više uglova. Prvi je podsećanje na ono što se dešavalo pre nekoliko sedmica na krovu Tržnog centra „Stadion“, kad je Nemanja Nikolić omogućio slavlje u završnim sekundama i sličan scenario bi potpisao Igor Duljaj u duelu sa još jednom ekipom pristiglom iz Mozzart Bet Prve lige Srbije. Drugi se tiče utiska da bolje partije od početka prvenstva sastav iz Humske pruža u gostima, što se vidi po goleadama, jer je po tri gola dao TSC-u i IMT-u, a dva Vojvodini. A treći, što bi projektovani trijumf imao višestruke posledice na tabeli: em bi se bodovno poravnao sa ekipom iz Bačke Topole, em bi stekao četiri boda viška u odnosu na večitog rivala i to samo nekoliko dana pred derbi u kome će biti domaćin naredne srede.

Izabrane vesti

Kako to nije situacija na koju je navikao, a „crta“ mu se i realna je, očekuje se da Parni valjak odigra makar jednu utakmicu u kojoj neće proizvesti stres Grobara. S druge strane, navijači su toliko navikli da gube živce da se čini da bi i oni, baš kao ni trener Igor Duljaj, potpisali još jedan preokret u završnici, nalik onima protiv niškog Radničkog (od 0:1 do 2:1), IMT-a i Radnika (oba puta od 0:2 do 3:2). Naročito ako se ima utisak da je Železničar jedan od najlošijih timova u dosadašnjem toku lige.

Na kraju krajeva, samo je u uvodnom kolu priredio iznenađenje u Kruševcu, narednih šest utakmica nije dobio, u minula dva kola primio je osam golova... Nije ni Partizanova odbrana za pohvalu, ali makar napad funkcioniše. Mateus Saldanja je postigao šest golova dosad u sezoni, Bibars Natho pet, s tim da je Izraelac podelio i četiri asistencije, koliko ih ima i Grobarima omiljeni Kristijan Belić. Čini se da je to dovoljno resursa da se savlada tim koji prvi put od postanka kluba igra u eliti.

Tako bi Partizan prvi put posle „X“ godina dočekao večiti derbi u komotnoj poziciji. Ne mora da bude nikakav nagoveštaj, ali bi makar partizanovcima bilo lepo i pritisak bi se prebacio na leđa večitog rivala. Jer koliko god povremeno aplaudirali TSC-u ili Čukaričkom, fudbal u Srbiji se, suprotno frazama, ipak, najjviše igra zbog večitih. I zbog tog derbija...

ŽELEZNIČAR – PARTIZAN

(20 časova, TV Arena Premium 1)

Stadion: SRC Mladost

Sudija: Stanko Ostrašćanin (Kraljevo)

Železničar (4-4-2): Stanković – Lakićević, Gajić, Stanković, Hajdin – Kovačević, Pantelić, Đorđević, Romanić – Grgić, Pavlov;

Partizan (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Kanute, Belić – Severina, Natho, Menig – Saldanja.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 8. KOLO

Četvrtak

IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/L. Luković 20/

Petak

16.00: (2,35) Radnik Surdulica (3,35) Radnički Niš (3,05)

18.00: (2,10) Spartak Subotica (3,40) Voždovac (3,60)

18.00: (9,00) Železničar Pančevo (5,00) Partizan (1,35)

Subota

19.00: (2,15) Mladost Lučani (3,40) Novi Pazar (2,95)

19.00: (1,50) Vojvodina (4,20) Javor (6,75)

Ponedeljak

19.00: (4,00) Napredak (3,45) Čukarički (1,95)

***kvote su podložne promenama

Odloženo: Crvena zvezda - TSC



tagovi

FK PartizanŽelezničar Pančevo

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara