Na zapadu ništa novo: Hajduk ponovo plače zbog Dinama

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 22:02

Modri golom Baturine došli do trofeja u Superkupu Hrvatske – 1:0

Kod naših zapadnih komšija ništa novo. Često u ovo doba godine u Splitu imaju velike planove, nadaju se prekidu dominacije Dinama, prave tim, psekulisu o povratku Ivana Perišića, ali ih Modri potom u direktnom duelu vrate u realnost. Tako je bilo i ove večeri na Maksimiru, gde je Dinamo pogotkom Baturine slavio u Superkupu Hrvatske i nastavio strahovladu – 1:0.

Hajduk je bio lišen pomoći najboljeg igrača Marka Livaje i istini za volju bio više nego konkurentan u borbi sa večitim šampionom Hrvatske. Videlo se da se Dinamo još traži, i da ima one klasične letnje rupe... I takav Dinamo bio je dovoljno dobar za Hajduk.

Izabrane vesti

Možda bi u Dalmaciji večeras bila fešta da je u 48. minutu Hajduk iskoristio najbolju šansu na meču. Bila je to idealna pozicija za Dajakua, kome je Meljnjak podvalio sjajan pas, neodlučan je bio Šutalo, ali je ofanzivac Bilih šutirao pored gola.

Kazna je brzo stigla. U režiji Baturine. Bila je to briljantna akcija Dinama. Sve je počelo pasom Baturine, potom je Bulat podigao centaršut sa leve strane, a Bruno Petković mekanim pasom ostavio loptu Baturini. Neumoljiv je bio mladi reprezentativac Hrvatske i postigao, ispostaviće se, konačan rezultat.

Hajduk ne samo da je bio oslabljen neigranjem Marka Livaje. Trener gostiju Ivan Leko isključen je u zaostavnom vremenu prvog poluvremena, pošto je žestoko prostestvovao psoel faula nad Krovinovićem.

I pre pobedonosnog gola Baturina je bio ubedljivo najbolji igrač na terenu. Odlično je komandovao igrom Dinama na sredini terena, pokazavši da bi mogao da bude nova velika prodaja.


tagovi

Dinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara