""
""

Naftaši bez goriva

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.09.17. | 10:50

Udarni trio Zire, osnovane pre tri godine, čine nekadašnji vezista Jagodine Milan Đurić, bivši štoper Crvene zvezde i Partizana Jovan Krneta i reprezentativni napadač Centralnoafričke Republike David Manga, koji je u sezoni 2011/2012 takođe branio boje aktuelnog šampiona Srbije

Rejting Premijer lige Azerbejdžana ne raste iz sezone u sezonu - ovo takmičenje trenutno se nalazi na 26. mestu na rang listi UEFA, iznad bugarskog i srpskog - a plasman Karanaga u Ligu šampiona (mada je protiv Čelsija ličio na grupu istovetno odevetnih građana koji se vide prvi put u životu) samo je potvrda da se u nekadašnjoj sovjetskoj republici ozbiljno radi.

Izabrane vesti

Zasluge za to prevashodno ima upliv petro-dolara, čime su privučeni brojni kvalitetni inostrani fudbaleri kojih u ovom trenutku ima 54, ali zanimljivo je da se u toj tržišnoj utakmici najlošije snašao Nefči, najstrofejniji klub iz zemlje smeštene između Kavkaza i Kaspijskog jezera.

Belo-crni iz Bakua su poslednji na tabeli, budući da su četiri uvodne rundeokončali sa jednim jedinim bodom i to protiv jednako slabog Kapaza, pa sa minimalnim samopouzdanjem očekuju gostovanje vodeće Zire koja je do prošlog vikenda imala maksimalan učinak, da bi u sudijskoj nadoknadi ostala bez trijumfa u Gabali.

Inače, udarni trio Zire, osnovane pre tri godine, čine nekadašnji vezista Jagodine Milan Đurić, bivši štoper Crvene zvezde i Partizana Jovan Krneta i reprezentativni napadač Centralnoafričke Republike David Manga, koji je u sezoni 2011/2012 takođe branio boje aktuelnog šampiona Srbije.

Osim trenutne situacije i kratkotrajna tradicija nagoveštava dvojku na Bakčel Areni, jer Naftaši nikada nisu savladali gradskog rivala. Pritom je Zira minula tri međusobna susreta rešila u svoju korist, svaki put uz 2-3 gola.

Birajte. 

Kombinujte!

AZERBEJDŽAN 1 - 5. KOLO

Subota
14.30: (1,75) Inter Baku (3,45) Sumkajit (4,60)
17.00: (2,90) Nefči (3,00) Zira (2,50)

Nedelja
16.30: (1,20) Karabag (5,70) Kapaz (14,0)
19.00: (4,40) Sebail (3,35) Gabala (1,80)

Kvote su podložne promenama

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

AzerbejdžanNefčisportsko klađenjeZira Baku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara