Zile i Nagelsman (©Reuters)
Zile i Nagelsman (©Reuters)

Nagelsman ljut zbog Zilea, agent tvrdi da nije bio problem u novcu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 17:10

A Bildova informacija glasi: Nemački reprezentativac od Bajerna tražio 15.000.000 po sezoni

Tema dana u Nemačkoj - prelazak reprezentativnog štopera Niklasa Zilea (26) iz Bajerna u Borusiju iz Dortmunda. Pored toga što se radi o jednom od cenjenijih štopera Bundeslige ovakav "smer kretanja" nije uobičajen. Uglavnom je Bajern uzimao od Milionera, pa Zileov odlazak na Vestfalen u besplatnom transferu privlači dosta pažnje.

Kao što smo već pisali ugovor će biti potpisan do 2026. godine, a prema određenim informacijama do kojih je došao Patrik Berger sa portala Sport1 struktura plata u Dortmundu ipak neće biti poremećena jer će novajlija iz Bavarske po godini zarađivati između osam i deset miliona evra. Toliko otprilike imaju Humels, Menije i Vicel, dok je Marko Rojs značajno plaćeniji. I tako će ostati.

Izabrane vesti

Sumnju da bi Zileov dolazak, odnosno njegova ogromna primanja, mogla da izazovu negodovanje u svlačionici Borusije, izazvalo je pisanje Bild koji je otkrio da je Folker Štrut u ime svog klijenta tokom pregovora s Bajernom zahtevao čak 15.000.000 po sezoni?!

Podsetimo, uprava kluba iz Minhena u javnost je izašla s preciznim podacima da je Zileu za nastavak saradnje ponuđeno 10.000.000 evra i da će Hasan Salihamidžić upravo tu cifru imati na raspolaganju za dovođenje njegove zamene. Ni evro preko toga.

S druge strane, poznati nemački agent kazao je pomalo izokola da nije sve u novcu, već da je problem bio u tome što je on osetio da njegov klijent nije bio dovoljno cenjen u Minhenu. Tu situaciju uporedio je sa onom iz 2014. kada je iz Bajerna u Real Madrid odveo Tonija Krosa.

Prvi nesporazum na relaciji Zile - Bajern nastao je još tokom mandata Hansija Flika. Iskusni stručnjak je na dva meča eliminisao snažnog štopera iz konkurencije za sastav jer se ovaj po izlazsku iz karantina zbog zaraze koronavirusom vratio s viškom kilograma. Kod Julijana Nagelsmana imao je dosta bolji status. Ovo sezone, recimo, igrao je na 19 od 21 utakmice u Bundesligi. Čak se spekuliše da je mladi strateg veoma nezadovoljan odlukom uprave da se tako lako odrekne igrača s kojim on sarađuje još od 16. godine.

Nagelsman je Zilea promovisao još u U17 selekciji Hofenhajma, pomerivši ga sa mesta zadnjeg veznog na štopera.

Kako bilo, sada mu ostaje da se nada da će dobiti adekvatnu zamenu. A kako se nagađa nedeljama unazad izbor je sveden na tri imena - Antonio Ridiger i Andreas Kristensen iz Čelsija, odnosno Matijas Ginter iz Menhengladbaha.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Niklas Zule

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara