Foto: AFP
Foto: AFP

Najava boljih dana: Kolo Kolo zaustavio vicešampiona na Primere

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 00:46

Slavni čileanski klub stigao do prvog boda u novoj sezoni

Ne želi Kolo Kolo da mu se još jednom ponovi prethodna sezona. Hodao je po ivici ambisa, igrao se sa prvoligaškim statusom, ali se u finalu plej-auta spasao i rešio da stvari promeni iz korena. U želji da se vrate na stari, pobednički put, Beli su se oslobodili vremešnih igrača, a ako se po jutru dan poznaje, nova sezona obećava. U uvodnom kolu čileanske Primere Kolo Kolo je na svom Monumentalu zaustavio prošlogodišnjeg vicešampiona Union Kaleru - 0:0.

Utakmica u domu jedinog čileanskog prvaka Južne Amerike nikako nije odavala utisak duela dva tima koji su prethodnu sezonu završili na potpuno suprotnim delovima tabele. Tek u uvodnoj fazi meča Kalera je bila bolji rival, ali kako je vreme odmicalo, domaćin se oslobađao pritiska i postajao sve opasniji.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu Kolo Kolo je preuzeo inicijativu i preko Fuentesa mogao do prednosti, ali je udarac 27-godišnjeg veziste iskosa sa pet metara odbranio golman gostiju, na vreme mu skrativši ugao. Kalera je u završnim trenucima meča ostala i sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton zaradio Arijel Arse, međutim, Beli nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost.

Sezonu u čileanskoj Primeri pobedom je otvorio Kuriko Unido, savladavši na svom terenu prošlogodišnjeg drugoligaša Melipilju (2:0), dok su Everton i O'Higins podelili bodove (1:1). Mogao je O'Higins i do celog plena, nakon što je u 62. minutu stigao zaostatak domaćina, ali je desetak minuta kasnije Sepulveda promašio jedanaesterac vredan tri boda.

ČILE 1 – 1. KOLO

Subota

Kuriko Unido – Melipila 2:0 (2:0)

/Viljagran 6, Sančez 10/

Everton – O’Higins 1:1 (1:0)

/Kampos 31 - Goti 62pen)

Kolo Kolo - Union Kalera

Nedelja

Union Espanjola - Santijago Vonderers (u toku)

15.45: (1,87) Palestino (3,35) Antofagasta (4,00)

22.00: (1,90) Huačipato (3,35) Kobresal (3,90)

Ponedeljak

00.30: (3,50) Nublense (3,25) Universidad Katolika (2,05)

Sreda

Audaks Italijano – La Serena

***kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1Union La KaleraUnion KaleraKolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara