NAJAVA DANA (četvrtak, 31. januar): Real kreće da dokusuri Đironu, Inter čeka Lacio… Tu su i svi parovi Evrolige

Vreme čitanja: 4min | čet. 31.01.19. | 08:07

Pogledajte koji nas najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

4064: ĐIRONA – REAL MADRID, 21.30
(Fudbal, Kup kralja)

Domaćin ima mršave šanse da se posle dugo vremena nađe među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju. Za to treba da savlada Real koji je u prvom duelu pre nedelju dana slavio sa 4:2. Dva postignuta gola na strani svakako su dobra zaliha, međutim zabrinjavajući faktor za Đironu je njena forma. Nije dobila nijedan od deset prethodnih duela. Real je posle pomenute pobede identičnim rezultatom savladao i Espanjol u gostima (4:2), a od poslednjih deset mečeva na strani dobio je sedam uz dva poraza. Od ukupno četiri međusobna duela Real je dobio tri, a na sva četiri viđen je tip GG3+.

Izabrane vesti

1004: INTER – LACIO, 21.00
(Fudbal, Kup Italije)

Inter je porazom od Torina okončao seriju od sedam utakmica bez poraza. Međutim, Spaletijeva ekipa nije izgubila kod kuće prethodnih 12 duela od kojih je devet dobila, uključujući i one protiv Napolija, Milana i Totenhema. Lacio je u prethodna dva kola poražen od Napolija i Juventusa i sada je na osmom mestu. Takođe, od zadnjih deset gostovanja dobio je samo tri. Inter je dobio tri od poslednjih pet odmeravanja sa Laciom, uz jedan poraz i remi, a najmanje tri gola postignuto je na četiri od poslednjih pet susreta ovih rivala.

3039: UNION BERLIN – KELN, 20.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Union je krajem prošle godine pretrpeo prvi i neočekivani poraz u sezoni od dvanaestoplasirane ekipe Ercgebirgea. Trenutno je četvrti i važi za tim sa najboljom odbranom u Cvajti, pored toga još uvek nije poražen pred svojom publikom u Berlinu. Keln je drugi i samo bod ga razdvaja od vodećeg Hamburgera. Sa 47 postignutih golova najefikasniji je tim u prvenstvu, a poraz od Bohuma kod kuće prekinuo je njegov niz od pet pobeda. Jarčevi su dobili tri od pet prethodnih odmeravanja sa Berlincima, a prethodni u avgustu završen je bez pobednika (1:1). 

5208: KSANTI – ARIS, 18.00
(Fudbal, Grčka 1)

Šareni su i jedni i drugi, s tim što Ksanti češće veštim manevrima beleži X ishode kojih je do sada obezbedio čak šest, koliko stoji i u skoru pobeda domaćina. Aris ima tri poraza, pobedu protiv Lamije i jedan X na proteklih pet mečeva, ali i avgustovsku, prijateljsku pobedu protiv Ksantija zabeleženu s 0:1. Ipak, to ne bi trebalo u svrhu odabira opklade preterano uzimati u obzir, jer sada je na redu obračun gostujućeg superligaškog novajlije, i Ksantija koji se poslednji put kod kuće predao Panionisu još u novebru mesecu, odnosno u isto vreme kada je Aris upisao poslednju pozitivnu recku u gostima.

8163: HIMKI – ŽALGIRIS KAUNAS, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Tri vezana kiksa Himkija, i samo jedna pobeda Žalgiris Kaunasa nad Panatinakosom u proteklih pet kola, slika su i prilika loše forme oba tima. Himkiju u slavu ide međusobna istorija koja kaže da Litvanci na mečevima ovog para deblji kraj izvlače već petu godinu. Istina, u devetom kolu Evrolige u novembru mesecu sve se za Himki završilo uz tesnu pobedu od 83:84, što ukazuje na najverovatniju grčevitu borbu u 21. kolu.

8164: OLIMPIJAKOS – BARSELONA, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Velika će ovo borba biti, a Špancima će možda za nijansu biti neugodnije, zbog vezanih poraza od Makabija i CSKA. Olimpijakosov problem je iscrpljenost nakon poraza od prejakog Fenerbahčea koji ih je na turskom parketu potukao sa 90:75. Ako se setimo 13. kola, odnosno ne tako davnog decembarskog meča ovoga para, u premotavanju filma dolazimo do Olimpijakosovog slavlja od 60:69 u gostima. Taj podatak znači da Grci mogu da računaju na istoriju, a uz nju u šaci drže adut svog terena koji je nepokoren još od novembarskih 72:73 protiv ekipe Željka Obradovića. Dakle, Špance čeka ozbiljan problem.

9067: BAJERN – FENERBAHČE, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Feneru prosečna ocena 10, naravno po broju pobeda izmiče samo za poraz koji je Himki izboksovao u produžecima meča okončanog sa 84:78. To je svakako prolazna slabost ekipe Željka Obradovića nasuprot koje stoje Bavarci koji su na proteklih pet utakmica u Evroligi izgubili od Efesa, Panatinaikosa i moskovskog CSKA. Dakle, male su šanse Bajerna naspram turke košarkaške mašinrije koja ih serijski dobija godinama unazad.

8165: BASKONIJA – MAKABI T.A., 20.45
(Košarka, Evroliga)

Tim iz Tel Aviva se u poslednje vreme toliko popravio, da ga više s podozrenjem, niti olako ne mogu tretirati ni rivali jači od Baskonije. Naime, Makabi je u seriji od četiri pobede u koje spadaju i sjajne partije pokazane protiv Armejaca i Barselona. Baskonija je u poslednje vreme bila bolja jedino od Gran Kanarije i Armani Milana, ali bi ovoga puta Makabi mogao i da joj ozbiljno uzvrati za poraz iz 12. kola kada je bilo 79:81.

VOJVODINA – VARDAR, 17.15
(Rukomet, SEHA liga)

Srpski šampion dočekuje bivšeg evropskog prvaka ekipu Vardara iz Skoplja u okviru 14. kola SEHA lige. Podsetimo da je Vojvodina prvi deo sezone završila na izvanrednom šestom mestu ,ali i da su Makedonci rukometne mašine koje su samo dva puta pogrešile na 13 do sada odigranih utakmica. Trener Vojvodine, Boris Rojević, s tim u vezi navodi da je Vardar kao takav biti ozbiljan rival za njegov tim. Kod Novosađana odsutni su povređeni Ovčina i Ratković, a jedino je pod upitom najbolji strelac ekipe Grozdanić.

7786: М. KECMANOVIĆ – M. TORPEGOR, 16.00
(Tenis, Čelendžer, SAD-Klivlend)

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović propustio je veliku priliku da se plasira u polufinale čelindžera u Njuport Biču. Poražen je u tri seta poražen od Amerikanca Tejlora Frica 2:6, 6:4, 6:3, a sada je na redu tvrda podloga dvorane u Klivlendu u kojoj je već porazio Italijana Roberta Markora sa 0:2 u setovima. Danac Torpegor, 298. je reket ATP sveta, što samo po sebi ukazuje na sasvim izgledne šanse znatno boljeg Srbina za slavlje u ovom meču.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara