NAJAVA DANA (četvrtak, 5. avgust): Fokus na srpskim klubovima u Evropi

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.08.21. | 07:04

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

KAIRAT – ALAŠKERT, 16.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Kairatu je bukvalno presela Zvezda. Posle nokauta na Marakani, pri konačnih 5:0, tim je u kup sesiji u Kazahstanu poražen od Turana sa 4:3. Krajnje je vreme da se osveste, jer ako ih prevari i Alaškert koji je iz trke za Ligu šampiona izbacio Šerif, a zatim ih i u prvom kolu šampionata dobio Ararat sa 0:3, onda je kriza njihove igre definitivno potvrđena rezultatima na terenu.

GALATASARAJ – ST. DŽONSTON, 20.00

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Očekivali smo da PSV bude jači od Galatasaraja u trci za Ligu šampiona, a obradovali su se svi oni koji su na listiće stavljali tipove koji vuku ka većem broju pogodaka. Međutim, Sent Džonston je četiri od pet poslednjih mečeva među koje ubrajamo prijateljske utakmice i prvenstveni remi sa Ros Kauntijem odigrao bez golova. Pokušaće verovatno i sada da uspore igru Galatasaraja.

SOČI – PARTIZAN, 18.00

(Fudbal, Liga konferencija)

Partizan je ubedljiv. Na startu sezone ostvario je impozantan učinak. Parni valjak je slavio na svih pet utakmica, i to bez primljenog gola. Oči bode to što je sve rivale (Proleter, Vojvodinu, Voždovac u prvenstvu, a Dunajsku Stredu na internacionalnoj sceni) „otvarao“ u ranoj fazi meča. Soči nema snagu klubova iz glavnog grada, niti moć kakvu je nekad uživao sastav iz Tatarstana, ali ima tim koji je minulo prvenstvo okončao na petom mestu. Može Partizan Aleksandra Stanojevića do aktivnog, čitajte povoljnog rezultata.

CSKA SOFIJA – OSIJEK, 19.00

(Fudbal, Liga konferencija)

Ne bi se usudili da ma kome damo prednost. Očekuje nas egal meč u Sofiji, između klubova koji su se susreli u četvrtfinalu kvalifikacija za Ligu Evrope 2019. godine. Osijek je ispao na penale, a na oba meča nije dolazilo ništa više od 0-2 tipa. Videćemo kako će se snaći Osijek koji je pred ovaj susret, spremajući se za Evropu remizirao sa Slaven Belupom u HNL-u. Inače, interesantno je da su Bugari svoj plasman do Rijeke izborili na penale igrajući s Lijepajom bez golova na oba susreta. 

VOJVODINA – LASK, 19.00

(Fudbal, Liga konferencija)

Trener Vojvodine, Slavoljub Đorđević vidi LASK kao stabilan klub, koji ima sjajne rezultate u protekle dve godine u Evropi. Pretprošle sezone su ispali u osmini finala Lige Evrope od Mančester Junajteda, prošle im je falio bod da prođu grupu. Procenio je da LASK-u najopasnije oružje to što igra kao tim bez individualaca, a napada sa velikim brojem igrača. Miljan Vukadinović i Mihajlo Nešković treniraju sa ekipom, ali neće biti u konkurenciji za meč, koga Novosađani smatraju da mogu da okončaju aktivnim rezultatom nakon mudro odigranog dvomeča sa Panevežisom.

LUCERN – FAJENORD, 20.30

(Fudbal, Liga konferencija)

Samo bod uzeo je Lucern iz prva dva kola šampionata. Prvo ih je Jang Bojs tukao sa 3:4, a zatim je nastupio remi sa Sent Galenom. U oba slučaja dolazilo je do overe GG4+ ishoda, dok se Fajenord za ovaj susret pripremao igrajući za konačnih 1:1 sa Den Hagom. Holanđani još nisu započeli prvenstvo, a mučenje protiv Drite u prethodnom krugu takmičenja ukazuje da će i sada biti jako teško.

HIBERNIJAN – RIJEKA, 20.45

(Fudbal, Liga konferencija)

Rijeka je odigrala za konačnih 3:3 sa Dinamom i dokazala da je apsolutno zasluženo uspela da zaduži Hibernijan u polufinalnoj kvalifikacionoj rundi. Naravno, ne zaboravljamo ni dve čiste pobede protiv Gzire, što znači da Škotima ne dolazi makar ko. Ne zaboravite da je domaćin bez poraza od maja, te da će im Rijeka biti egal rival. Na ovom meču sve karte će biti otvorene, a Hrvati sasvim sigurno neće igrati apsolutno defanzivno.

ČUKARIČKI – HAMARBI, 21.00

(Fudbal, Liga konferencija)

Susret u Humskoj izabranici Dušana Đorđevića dočekuju u idealnoj atmosferi s obzirom da su uz uspeh protiv Azerbejdžanaca od početka takmičarske sezone, upisali i dve superligaške pobede, nad Voždovcem (2:1) i Metalcem (2:1). Glavna pretnja po gol beogradskog kluba mogao bi da bude Astrit Selmani, trostruki strelac protiv Maribora čijim je golom za vikend Hamarbi izbegao poraz od Ostersunda.

FRANCUSKA – SLOVENIJA, 13.00

(Košarka, Olimpijske igre)

Luka Dončić, Dragić i Tobej bukvalno melju u Tokiju. Posle pobede od 94:70 nad selekcijom Nemačke, teško će Francuzi moći da im pariraju. Čini se da Trikolorima ne ostaje ništa sem da probaju da učvrste odbranu ne bi li usporili Slovence. Bili su dobri u tome protiv Italijana koje su savladali sa 75:84.

SRBIJA Ž. – SAD Ž, 06.00

(Odbojka, Olimpijske igre, žene)

Terzićeva kaznena ekspedicija je dominantnim koracima ušetala među četiri najbolja tima Olimpijskih igara u Tokiju. Svetske i evropske šampionke su u četvrtfinalu svu snagu iskalile na selekciji Italije, koja je ostala potpuno bespomoćna – 3:0 (25:21, 25:14, 25:21). Amerikanke su na istom putu savladale Dominikansku Republiku, a mi se nadamo da će ovoga puta, s njima biti drugačije nego u Ligi nacija, kada je Srbija u maju poražena sa 0:3.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara