NAJAVA DANA (nedelja, 18. avgust): Partizan čeka Rad, vojvođanski derbi, PSŽ, Čelsi, Atletiko, Sevilja, finale Sinsinatija...

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.08.19. | 08:11

Pročitajte šta nas od sportskih dešavanja očekuje ove nedelje...

PARTIZAN - RAD, 19.00
(Fudbal, Srbija 1)

Fudbaleri Partizana poraženi su u Turskoj od Malatije, ali su ipak uspeli da se plasiraju u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Sada pod hitno moraju da se „prebace“ na domaći šampionat, kako ne bi dopustili novi neuspeh, kao onaj od pre sedam dana u Kruševcu kada su igrali 2:2. Protivnik za tako nešto je idealan, pošto u Humsku dolazi Rad koji je tek u prethodnom kolu došao do prve pobede.

Izabrane vesti

VOJVODINA - TSC BAČKA TOPOLA, 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Ko bi rekao da će nakon četiri kola u Linglong Superligi Srbije na čelu tabele sedeti Vojvodina i TSC iz Bačke Topole? Potpuno zasluženo će ovaj meč poneti epitet derbija kola i nadaćemo se lepom i lepršavom fudbalu ova dva tima, koji su inače i prikazali u uvodnim rundama šampionata. Biće to odlična prilika da vidimo okršaj dve filozofije - Nenada Lalatovića i Zolatana Saba, a biće zanimljivo videti ko će na kraju izaći kao pobednik.

ČELSI - LESTER, 17.30
(Fudbal, Engleska 1)

Jedan od zanimljivijih duela drugog kola Premijer lige biće odigran na Stamford bridžu gde će Čelsi pokušati da „vida rane“ protiv sasvim solidne ekipe Lestera. Daleko od toga da je tim Frenka Lamparda apsolutni favorit da dođe do tri boda na ovom susretu, jer će Džejmi Vardi i ekipa sigurno imati šta da kažu po tom pitanju. Golove treba očekivati, verovatno u obe mreže.

REN - PSŽ, 21.00
(Fudbal, Francuska 1)

Nije previše vremena prošlo od susreta između Rena i PSŽ-a u okviru Superkupa Francuske u dalekom Šenženu, a ova dva tima će ponovo jedni drugima gledati u oči u okviru najzanimljivijeg meča drugog kola tamošnjeg šampionata. I jedni i drugi startovali su pobedama, a Ren je ranije umeo da uzme meru Parižanima, pa nije isključeno da to učini i ovoga puta.

AJNTRAHT FRANKFURT - HOFENHAJM, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Golovi su ono što je jedino sigurno kada na teren danas budu istrčali Ajntraht iz Frankfurta i Hofenhajm. Ova dva tima već godinama unazad su sinonim za lep i napadački fudbal, pa će taj epitet pokušati da potvrde i u novoj sezoni Bundeslige. Videćemo kako će se Ajntraht snaći bez Luke Jovića i da li će Dejan Joveljić biti dostojna zamena novom fudbaleru Real Madrida.

ESPANJOL - SEVILJA, 19.00
(Fudbal, Španija 1)

Jedan od zanimljivijih mečeva prvog kola španske Primere odigraće Espanjol i Sevilja. Ako nastave sa sjajnim partijama koje su pružali tokom pripremnog perioda, onda za domaće neće biti nikakvih problema ove sezone i mogli bi da budu jedan od konkurenata za mesto u evropskim kvalifikacijama. Isto to važi i za Sevilju, koja će želeti da se vrati u Ligu šampiona.

ATLETIKO MADRID - HETAFE, 22.00
(Fudbal, Španija 1)

Mali madridski derbi u kasne večernje sate biće odigran na velelepnom Vanda Metropolitanu. Jorgandžije su apsolutni favoriti na otvaranju dođu do pobede protiv Hetafea, sa kojima su u prošlosti umeli da odigraju veoma tvrde mečeve, pa ni ovoga puta ne treba očekivati neku preveliku goleadu. Biće to dobra prilika da vidimo da li je Atletiko i ove sezone kandidat da napadne titulu u španskom prvenstvu.

FEJENORD, UTREHT, 16.45
(Fudbal, Holandija 1)

Još jedna utakmica gde bismo mogli da vidimo veliki broj golova jeste susret između Fejenorda i Utrehta. Domaći nakon prva dva kola imaju dva remija i željni su prve pobede u novoj sezoni. Sa druge strane, gosti su perfektno ušli u novu fudbalsku godinu sa dva trijumfa na startu protiv Den Haga i Utrehta. Sigurno je da Fejenord ne očekuje lak posao na svom „De Kujpu“.

DINAMO MOSKVA - LOKOMOTIVA MOSKVA, 18.00
(Fudbal, Rusija 1)

Poslastica. Prvi od dva moskovska derbija koji ćemo imati priliku da gledamo u samo dva dana u Rusiji. Dinamo žarko želi da prekine neuspešan početak sezone, a za tako nešto nema boljeg mesta i vremena nego u derbiju protiv Železničara. Gosti su blagi favoriti da dođu do tri boda, ali je jasno da u ovakvim utakmicama statistika i brojke malo šta znače.

GRČKA - SRBIJA, 19.30
(Košarka, Akropolis kup)

Srbija i Grčka godinama igraju zanimljive utakmice, a u poslednje dve godine na tri susreta Orlovi imaju dve pobede, uključujući i onaj na Akropolis kupu pre dve godine. Oba tima su u usponu forme, ali i suočena s zdravstvenim problemima pojedinaca, pa će meč više biti fokusiran na realizaciju određenih taktičkih zamisli, nego na surovo nadmetanje, iako treba očekivati dobar meč.

DANIL MEDVEDEV - DAVID GOFAN, 22.05
(Tenis, ATP Sinsinati)

Medvedev je kasno noćas došao do jedne od najvećih pobeda u njegovoj karijeri i, zanimljivo, plasmana u treće uzastopno ATP finale. Prehodna dva puta zaustavljan je baš na poslednjoj stepenici, pa je tako u Montrealu izgubio od Rafaela Nadala, a u Vašingtonu od Nika Kirjosa. Večeras će to prokletstvo pokušati da prekine, pošto igra protiv Davida Gofana koji sve do ovog turnira nije bio u nekoj specijalno dobroj formi. Biće ovo njihov treći okršaj samo u toku tekuće godine, pošto su prethodno igrali na Australijan Openu i Vimbldonu, a i jedan i drugi su zabeležili po trijumf.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara