Foto: AFP
Foto: AFP

NAJAVA DANA (nedelja, 9. maj): Igraju večiti, Mančester, Real, plus derbi u Torinu

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.05.21. | 06:44

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Ne može Aston Vila ni gore, ni dole. Opstanak je davno obezbeđen, nijednog momenta nije se dovodio u pitanje, a Mančester junajted je na dobrom putu da završi kao drugi i izbori plasman u Ligu šampiona. Najavio je Ole Gunara Solskjer da će rotirati zbog zgusnutog rasporeda u finišu sezone, a duel sa Vilom je idealna prilika da odmori neke nosioce i da ga to ne košta papreno.

VEST HEM - EVERTON, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)

Vest Hem juri Ligu šampiona, a Everton izlazak na međunarodnu scenu. Čekićari su se trgnuli posle dva poraza i savladali Barnli posle preokreta, dok su Karamele pretrpele poraz od Aston Vile i skliznule na osmo mesto. Prvi ovosezonski duel pripao je Vest hemu, koji je golom Tomasa Součeka pokorio Gudison.

JUVENTUS - MILAN, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Mnogo toga su započeli i malo uradili. Titula im je izmakla, a možda će ostati i bez Lige šampiona. Bila bi to totalna katastrofa za obe ekipe. U ciljnu ravninu i finiš ulaze poravnati. I Stara dama i Rosoneri imaju po 69 bodova, ulog je ogroman. Prethodni put kada su delili megdan nisu bili stegnuti, ali nije im ni lebdeo mač nad glavom. Naprotiv, bili su raspucani. Psebno Juventus, koji je trijumfovao sa 3:1.

REAL MADRID - SEVILJA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Iskasapile su ekipu Reala povrede, u odlučujuće bitke ulaze bez skoro cele poslednje linije. Serhio Ramos, Rafael Varan i Dani Karvahal propustiće okršaj sa Seviljom, koji bi nekoga mogao da eliminiše iz šampionske trke. Sevilja je porazom od Atletik Bilbaa drastično smanjila šanse da se okiti šampionskim zvanjem, praktično ih je svela na minimum, a ni za Real Madrid tako bitan meč ne dolazi u pravom trenutku. Rane iz Lige šampiona još nisu zacelile.

REN - PSŽ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

U neprestanoj jurnjavi je Pari Sen Žermen za liderom Lilom, ali nikako ne uspeva tim sa severa zemlje da dostigne. Vladavina Svetaca mogla bi da se završi ove sezone. Za sve se pitaju Doge. Trijumfuje li Lil u iduće dve utakmice, Parižani će se pozdraviti sa naslovom prvaka, a da do toga ne dođe i ranije, Sveci će morati da odnesu ceo plen sa gostovanja Renu, koji traži izlazak u Ligu konferencije.

HERTA - ARMINIJA BILEFELD, 18.00

(Fudbal, Nemačka 1)

Supersonični Nemanja Radonjić pogurao je Hertu iz opasne zone, a pobeda protiv direktnog konkurenta, Arminije Bilefeld, bila bi od onih iz kategorije koje vrede šest bodova. Presekao je Hertu dvonedeljni karantin, ali nije uticao na spremu kompletnog tima. U dijametralno suprotnom raspoloženju dočekuju Herta i Arminija međusobni sudar. Tim iz Berlina je tukao Frajburg u minulom kolu, a Arminiju je isprašila Borusija Menhengladbah (5:0).

FAJENORD - AJAKS, 14.30

(Fudbal, Holandija 1)

Razlika je u klasi ove sezone između Fajenorda i Ajaksa. Uzeli su Kopljanici titulu i protiv omraženog protivnika mogu da odigraju za svoju dušu i bez grča. Fajenordu tek predstoji velika borba za prohodnost u kvalifikacije za Ligu konferencije, a poraz fenjeraša Den Haga u prošlom kolu mu nije išao na ruku.

CRVENA ZVEZDA - ZLATIBOR, 18.45

(Fudbal, Srbija 1)

Prekinuli su Građevinari u prošlom kolu seriju šampiona od 22 pobede, ali to nije uticalo na raspoloženje u Ljutice Bogdana 1a. Crvena zvezda protiv Zlatibora može da prebaci brojku od 100 osvojenih bodova, ali i 100 postignutih golova ukoliko dva puta crveno-beli zatresu mrežu gola tima iz Čajetine. Na putu do finala Kupa Srbije, Zvezda je eliminisala Zlatibor posle velikog preokreta (4:2), dok je u ligi slavila minimalcem.

ČUKARIČKI - PARTIZAN, 16.40

(Fudbal, Srbija 1)

Za Partizan utakmica nema veliki rezultatski značaj. Crno-beli su se oprostili od titule, ona je četvrti put uzastupno završila u Zvezdinim vitrinama, a Partizan ne može niže od drugog mesta. Može Aleksandar Stanojević da pruži šansu mladim igračima i stekne bolji uvid u to na koga ozbiljnije može da računa za narednu sezonu. Čukarički će, baš kao i crno-beli, u kvalifikacije za Ligu konfederacija, a Brđani su dobili samo jedan od poslednjih pet duela protiv Partizana.

RIJEKA - DINAMO, 19.00

(Fudbal, Hrvatska 1)

Dinamo je nadomak osvajanja nove titule. Modri su prolećni deo sezone otvorili pobedom protiv Rijeke, a sada imaju priliku da overe titulu protiv tima koji je 2017. godine uspeo da prekine Dinamovo gospodarenje hrvatskim fudbalom. Dinamo može tri kola pre kraja šampionata da završi posao, a trijumfom bi okončao neuspešan niz na Rujevici. Na prethodna tri gostovanja Riječanima, Modri su doživeli poraz u Kupu Hrvatske, a na dva ligaška susreta osvojili su samo bod.


tagovi

Ole Gunar Solskjer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara