©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 10. jul): Zidan traži Alavesovu recku... Zanimljivo i u Primeiri, Seriji B i Čempionšipu

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.07.20. | 07:54

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

REAL SOSIJEDAD – GRANADA, 19.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Španija 1)

Sosijedad namerava da ostane među pretendentima za kvalifikacije u Ligu Evrope, odnosno u društvu vodećih sedam timova. Granada je ušuškana na sredini tabele i bez posebnog motiva ulazi u ovaj meč. Sosijedad je posle pet utakmica bez pobede savladala Espanjol, a potom igrala nerešeno sa Levanteom. Granada igra promenljivo i od šest mečeva u postpandemijskom periodu dobila je samo dva. Sosijedadu je pripalo pet prethodnih odmeravanja, od kojih su poslednja dva završena rezultatom 2:1.

REAL MADRID – ALAVES, 22.00

(Fudbal, Španija 1)

Zidanova ekipa na čelu tabele sada ima samo bod prednosti u odnosu na Barselonu, a kao i ona više nema pravo na greške. U goste joj dolazi Alaves koji je u seriji od pet uzastopnih poraza i trenutno 16. na tabeli. Uz to od poslednjih sedam gostovanja izgubio je pet i dva puta remizirao. Real je s druge strane od 17 mečeva kod kuće dobio 13. Od 15 duela sa Alavesom dobio je 14, a gost je poslednji put u Madridu slavio 2001.

HADERSFILD – LUTON, 19.00

(Fudbal, Engleska 2)

Hadersfild je prethodna dva kola sa Prestonom i Redingom odigrao bez golova. Problem za ovaj tim su prilično loši rezultati kod kuće. S druge strane Luton koji je poslednji na tabeli u zadnje vreme ne igra loše, ali je nanizao priličan broj nerešenih rezultata što mu neće pomoći da opstane u Čempionšipu. Hadersfild je prethodni susret u Lutonu dobio sa 2:1.

FULAM – KARDIF, 21.15

(Fudbal, Engleska 2)

Fulam je uz Brentford jedan od najboljih timova kada su u pitanju igre na domaćem terenu. Trenutno je na četvrtom mestu i u seriji od tri vezane pobede. Kardif je na šestom, poslednjem koje vodi u plej-of i posle šest mečeva od kojih je četiri dobio i dva odigrao nerešeno, poražen je od Blekburna. Međutim, tri vezane pobede na gostovanjima bez sumnje ulivaju mu dodatnu snagu. Biće ovo okršaj dva ofanzivna tima i svaki ishod je moguć. Prethodni je završen bez pobednika 1:1.

NOA – ARARAT JERMENIJA, 17.00

(Fudbal, Kup Jermenije, finale)

Samo bod deli ove rivale na vrhu tabele, odnosno za toliko Ararat prednjači u odnosu na domaćina. Noa je ipak u nešto boljoj formi čemu svedoči pet vezanih pobeda. Gosti u istom periodu imaju dve pobede uz dva poraza i jedan nerešen ishod. Njihov duel polovinom juna završen je bez pobednika 1:1, a borba za osvajača Kupa takođe nagoveštava neizvesnost.

PORDENONE – PIZA, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Pordenone u Trstu želi da održi treće mesto, kako ga Čitadela, kao i Frozinone ne bi potisli. Piza je željna pobede, jer Kjevo je u plej of zoni s jednakim brojem osvojenih bodova. Biće ovo težak meč za oba tima, a Piza motivisana, ali i dobra, pošto je jedina neporažena na poslednjih pet utakmica Serije B. Inače, ovaj klub je u decembru dobio poslednji meč para sa 2:0, što ukazuje na moguć podvig u gostima.

GIMARAIS – ŽIL VISENTE, 18.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Žil Visente ima poprilično loš zdravstveni bilans, što može da se odrazi na gostovanje Gimaraisu koji u nizu ima pobede nad Setubalom i Portimonenseom. Interesantno je da je na poslednja tri susreta para, od kojih su dva datirana u dalju prošlost dolazila GG4+ igra. Bitno je znati i da je na decembarskom susretu ovih timova zabeležen remi, pri konačnih 2:2.

SPORTING – SANTA KLARA, 20.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Sporting se brani od Braginih aspiracija ka trećoj poziciji Primeire, što otežava svakako ne previše bitan posao Santa Klari u gostima. Naime, ovaj tim beleži pad forme, koji je očigledan na primeru vezanih poraza od Boaviste i Maritima. Sporting zbog toga ima otvoren put ka novim bodovima, na šta je i naviknut tradicijom. Inače, Santa Klara je poslednji put u decembru na susretu sa Sportingom poražena sa 0:4.

FEREIRA – BRAGA, 22.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Bragu interesuje treće mesto, odnosno Sportingova plus tri boda. Cenu te ambicije treba da plati Fereira koja igra solidno, budući da je od poslednjih pet utakmica izgubila samo dve. Kolko je tvrd orah, vidi se i po Sportingovoj pobedi nad njima od svega 1:0. Dakle, teško će Braga uzeti bodove koje želi, uz osvrt na poslednju utakmicu s ovim rivalom u trećem kolu Liga kupa Portugalije, kada se sve završilo sa 1:4.

BOTOŠANI – ASTRA ĐURĐU, 19.30

(Fudbal, Rumunija 1, plej-of)

Astra bi da sačuva treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Botošani može da ih napadne, jer bod razlike znači da ova utakmica može značajno da promeni tok trke. Konkretno, Astra je dobila poslednje dve utakmice para, a koliko je Botošani za njih nezgodan, videli smo na tri duela koja su ove dve ekipe igrale 2018. i naredne, 2019. godine na kojima je došao X ishod.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara