NAJAVA DANA (petak, 16. avgust): Bilbao na Barsu, Bajern sa Hertom, plus Orlovi na Akropolis kupu i Superliga na Voždovcu

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.08.19. | 08:33

Pogledajte šta nam sve na igrački meni servira sportski petak

SRBIJA - TURSKA, 17.00
(Košarka, Akropolis kup)

Litvanija je u dve kontrolne utakmice bila solidan protivnik Srbiji. Uspela je da prikaže dobre, ali i loše strane u igri srpskog nacionalnog tima. Selektor Aleksandar Đorđević nije imao previše vremena da eventualne greške koriguje zajedno sa košarkašima. Nakon povratka sa Baltika očekuju ih nova iskušenja na Akropolis kupu. Protivnik na otvaranju ovog prijateljskog turnira biće selekcija Turske, a kao što je poznato, Srbija neće moći da računa na povređenog Miloša Teodosića koji ostaje upitan za put na Mundobasket. Košarkaše Aleksandra Đorđevića u Atini očekuju još dve provere, protiv Italije i domaćina Grčke.

Izabrane vesti

N. ĐOKOVIĆ – L. PUJ, 03.05
(Tenis, ATP Sinsinati)

Fedeks se izazivao Noleta, ali ništa od toga. Zaglavio je na Andreju Rubljovu, dok je reket broj jedan lagano, rutinski sa 2:0 ispratio Karenjo Bustu. Puj će ovde teško moći da zamori Novaka, jer ako se samo setimo australijske seanse dvojice tenisera, odnosno Đokovićevih 3:0 iz polufinala Australijan Opena, sasvim je nepotrebno dalje raspredati priču, jer ovaj meč nikako ne bi trebalo da stvori probleme Srbinu.

LION – ANŽE, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Lion je na otvaranju sezone rutinski savladao Monako sa 3:0. Tokom devedeset minuta Kneževi su uspeli da upute samo jedan udarac ka golu rivala. Anže je takođe slavio u prvom kolu. Nadigrao je Bordo na svom terenu sa 3:1. Sada gostuje Lionu koji je prošle sezone na ovom stadionu gubio samo u tri navrata. Njihov prethodni duel Lion je dobio sa 2:1, a GG3+ viđen je na četiri od pet prethodnih okršaja ovih timova.

BAJERN – HERTA, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Aktuelni šampion nedavno je pretrpeo poraz od Dortmunda u Superkupu i to bez postignutog gola (2:0). Bavarci su se ipak iskupili u Kupu Nemačke prošle nedelje kada su savladali Kotbus sa 3:1. Herta je prošlu sezonu završila na sredini tabele i sada putuje u Minhen gde nikada nije slavila. Uz to na pet prethodnih gostovanja na Alijanc Areni nije uspela da postigne nijedan gol. Poslednji put slavila je protiv tima iz Minhena 1997. godine.

ATL. BILBAO – BARSELONA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Katalonci imaju dovoljno kvaliteta da se nose sa Bilbaom i bez povređenog Mesija. Blaugrana je primila samo jedan gol na pet poslednjih odmeravanja sa ovim protivnikom. Pored toga na San Mamesu pobeđivala je na 15 od poslednjih 19 gostovanja. A i pored toga što su dva poslednja duela ovih rivala završena nerešeno, treba imati u vidu da je Bilbao u poslednjih 18 godina upisao samo dve pobede protiv Blaugrane.

FAMALIKAO – RIO AVE, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Novajlija u ligi Famalikao kompenzovao je poraz u portugalskom Liga kupu pobedom od 2:0 na gostovanju Santa Klari. U istom takmičenju Rio Ave je pregazio Oliveirense sa 6:1 i ovo će mu biti premijerni meč u novoj takmičarskoj sezoni. Famalikao je prilično dobar pred svojom publikom, dok je Rio Ave prilično nekonzistentan na gostovanjima. Ove ekipe sastajale su se ukupno tri puta i to svaki put u prijateljskim duelima od kojih je poslednji odigran pre nešto manje od mesec dana. Famalikao je tada slavio sa 2:1.

DENIZLI – GALATASARAJ, 19.30
(Fudbal, Turska 1)

Biće ovo suret prošlogodišnjeg osvajača Turske prve lige protiv prvaka Superlige. Domaćin je od 34 odigrana meča prošle sezone dobio 21, dok je gost upisao 20 pobeda sa 34 utakmice. Denizli je od šest poslednjih utakmica kod kuće izgubio samo jednu, dok je Galatasaraj poražen samo na jednom od prethodnih sedam gostovanja. Poslednji njihov susret odigrao se 2010. a Galata je dobila prethodnih osam.

HADERSFILD – FULAM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Fulam je kiksnuo protiv Barnslija na otvaranju Čempionšipa, da bi zatim savladao Blekburn sa 2:0. Hadersfild ima poraz od Derbija, a zatim X sa KPR-om. Obe utakmice ovoga tima donele su GG ishode. Biće ovo susret bivših premijerligaša na novoj drugoligaškoj dužnosti, pa će biti zanimljivo pogledati kako će se sada nositi timovi koji su prošle godine na oba meča doneli po 1:0. Prvi put bolji je bio Hadersfild, da bi zatim slavio Fulam.

HAMBURGER – BOHUM, 18.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Lep start Hamburgera! Već imaju gol razliku od 5:1, savladali su Nirnberg sa 0:4 u drugom kolu, a sada im na noge dolazi za golove raspoloženi Bohum koji nije slavio u prva dva kruga Cvajte, ali je bio pozitivan za sve one koji su igrali GG4+ na svojim tiketima. Da li će biti sada golova ili ne, to ćemo tek proveriti, jer statistika kaže da su ovi klubovi svoja dva poslednja viđanja zaveli s rezultatski najnepopularnijih 0:0.

VOŽDOVAC – JAVOR, 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Voždovčani neće po dobru pamtiti prvo viđanje sa TSK-om, budući da su na startu sezone od ambicioznog novajlije poraženi sa 1:2. Nakon toga, protiv Proletera odigrali su za X, pa su zatim ponovo poraženi od niškog Radničkog sa 2:1. Dakle, tri nezadovoljavajuće partije i isto toliko GG ishoda skor su njihovog postignuća pred doček Ivanjičana. Momci u belom u prošlom kolu probili su superligaški led, pošto su tukli Mačvu nakon vezanih, ali i očekivanih poraza od Zvezde i Meraklija. Voždovac je nešto drugo, pa ostaje da se vidi kako će im goditi veštačka trava koja ne samo što je voždovčki specijalitet, već predstavlja problem mnogim timovima koji gostuju na terenu Zmajeva.

KLUB BRIŽ – EUPEN, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Beygrezgrešni Klub Briž iz prva tri kola već vuče gol razliku od 11:1. Eupen je očajno startovao u prva dva kola, da bi zatim izborio 1:1 sa Vasland Beverenom. Zbog rasporeda, odnosno ambicije Klub Briža koji se uspešno nosio u kvalifikacijama za LŠ sa kijevskim Dinamom, Eupenu gotovo da ne preostaje nikakva šansa. Izenanađenje neće biti ni ako Klub Briž nastavi da sa 4+, pa i više golova dobija susrete ovoga para.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara