©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 18. jun): Euro u punom formatu, a pratmo i naše devojke na odbojkaškim i košarkaškim terenima

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ŠVEDSKA – SLOVAČKA, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Slovaci su na konto Poljaka zaradili tri boda u Grupi E, dok Šveđani imaju jedan, ali zbilja vredan na osnovu remija sa Španijom. Kome je bilo teže prosudite sami, tek Šveđani u Sankt Peterburgu mogu i moraju da priprete objektivno fudbalski nesavršenijem rivalu, s kojim su 2018. remizirali, a godinu dana ranije na prijateljskom meču dobili sa masivnih 6:0.

HRVATSKA – ČEŠKA, 18.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Od Kockastih se uvek očekuje mnogo! Poraženi od Engleza sa 1:0, prve i previše važne bodove traže od Čeha koji su sigurno nešto slabiji rival. Zlatko Dalić će sigurno od Modrića, Rebića, Kramarića i Perišića tražiti da brzo dođu u šansu da Hrvatska povede. Česi mogu nešto opreznije da uđu u meč, jer njima je već u skor ušla pobeda nad Škotskom od 0:2.

ENGLESKA – ŠKOTSKA, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Škoti posle poraza od Čeha srljaju ka eliminaciji, jer pred Englezima bi realno bilo iluzorno očekivati da mogu makar i do jednog boda. Sautgejt će na Vembliju biti loš domaćin po njih, pa Škoti mogu samo da se nadaju da Kejn i kompanija neće biti baš ekstremno naoštreni da ih rezultatski deklasiraju. Inače, par se poslednji put sreo još 2017. godine, kada je Engleska do remija došla u sudijskoj nadoknadi vremena. Gol je postigao upravo Hari Kejn...

ČILE – BOLIVIJA, 23.00

(Fudbal, Kopa Amerika)

Bolivija u drugom kolu ima nezahvalan zadatak. Jeste, Čile je tri puta uzastopno remizirao, što je možda i od sekundarnog značaja u odnosu na poslednjih 1:1 u prvom kolu protiv Argentine. To Čileu daje energiju da navali na Boliviju koju je Paragvaj savladao sa 3:1. Dakle, pitanje favorita je rešeno, dok će tipovanja na golove, kombinacije i recimo prelaze na ovom meču biti od prvorazrednog značaja.

HELSINKI – ILVES, 17.00

(Fudbal, Finska 1)

Helsinki je već stekao značajnu rezultatsku prednost na čelu tabele, pa od sedmoplasiranog Ilvesa u gostima ne treba očekivati puno. Uzgred, oni su izgubili dve utakmice u nizu, dok Helsinki od maksimalnog učinka deli tek jedan remi. U svakom slučaju, ovde će se više razmišljati o potencijalnom broju postignutih golova, nego o konačnom ishodu.

ST. PATRIKS – SLIGO ROVERS, 20.45

(Fudbal, Rep. Irska 1)

Drugoplasirani Sligo Rovers je poražen na prethodnom meču, dok treći St. Patriks za sobom ima pobedu od 1:3 nad Longfordom. Tako stvari stoje, pa nije isključena neizvesnost na meču para koji je dva puta uzastopno remizirao, a u tri navrata odigrao za zaokružen 0-2 tip.

FIN HARPS – DERI SITI, 21.00

(Fudbal, Rep. Irska 1)

Obračun sredine tabele može da bude neizvestan. Reč je o timovima približne snage, koji iz prethodnog kola vuku po remi, a međusobno ih je prošle godine, na dva meča pratila X reputacija. Fin Harps je u maju konačno probio led pa slavio sa 1:2, tako da sada očekujemo tvrd meč. Treba imati uz sve navedeno u vidu da Fin Harps ne igra dobro kod kuće, a da Deri Sitiju prijaju gostovanja.

MONAKO – LION, 18.00

(Košarka, Francuska 1)

Monako za sobom ima dva poraza, a Lionu bi eventualna pobeda bila ukupno 27 u skoru, što bi ga izjednačilo sa Dižonom. Inače, Lion je dobio poslednja dva međusobna susreta, s tim što je poslednji kvalitativno dosta srozao Monako koji je sredinom maja poražen sa 92:68. To su činjenice, a Lion makar umereni favorit susreta.

GRČKA Ž. – SRBIJA Ž, 12.00

(Košarka, Eurobasket, žene)

Grkinje su pred srat Eurobasketa izgubile tri uzastopna meča. Dobijale su ih Slovakinje, Hrvatice i Belgijanke, pa izabranice Marine Maljković mogu da se nadaju pozitivnom ishodu. Konstatacija je apsolutno osnovana ukoliko u obzir uzmemo uigranost naših košarkašica koje brane bronzu, a do medalje svakako mogu i sada ukoliko budu maksimalno fokusirane iz utakmice u utakmicu.

NEMAČKA Ž. – SRBIJA Ž, 10.00

(Odbojka, Liga nacija, žene)

Nismo se nadali da će naše odbojkašice, iako podmlađene, biti četiri puta uzastopno poražene, ali i to se desilo. Neku granicu izabranice Aleksandra Vladisavljeva prikazale su ubedljivim porazom od Rusije, koja je prva dva seta odigrala u najjačem sastavu. Odbojkašice Srbije su u trećem setu pružile snažan otpor, ali su Ruskinje u finišu bile smirenije i na kraju slavile maksimalnim rezultatom. Verujemo da Nemice nisu spremnije, te da naše dame mogu da budu egal na ovom meču.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara