©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 23. april): Nole u Beogradu, Arsenal sa Evertonom, plus evroligaško usijanje

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.04.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ARSENAL – EVERTON, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Plus tri boda Evertona u odnosu na Arsenal, dokaz su ujednačenih sposobnosti timova za koje se u poslednje vrejme ne može reći da igraju dobro. Naime, Everton je nakon dva poraza vezao tri X ishoda, dok Artetine Tobdžije u nizu šarenih rezultata na poslednjoj stanici protiv Fulama imaju zabeležen remi. Everton je dobio poslednji meč para sa 2:1, pa pravilo međusobnih okršaja generalno donosi pobede timova kojima u datom trenutku pripada domaćinstvo.

REMS – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Marselju trebaju bodovi za ulazak u društvo evropskih kvalifikanata. Rems će biti žilav domaćin, jer reč je o timu koji je neporažen pet puta uzastono, od čega je čak u četiri navrata zabeležio X ishode. I poslednji meč para u decembru završen je remijem, pa ne bi trebalo da nas iznenadi tvrda utakmica.

AUGZBURG – KELN, 21.00

(Fudbal, Nemačka 1)

Teško je Kelnu koji se bori za šansu, ili makar trunku nade da će opstati u bundeslgaškom okruženju. Svakako, uprkos lošim rezultatima u poslednje vreme, Augzburg koji ima 33 boda na svom kontu nešto je opušteni. Međutim, daleko je ovaj tim od favorita na meču para, pa Keln gaji nadu u moguć pozitivan ishod meča. Inače, Augzburg je s minimalcem dobio poslednji meč para, i to posle četiri međusobna X ishoda.

ZLATIBOR – NOVI PAZAR, 18.00

(Fudbal, Srbija 1)

Domaćin koji će se gotovo izvesno predstojećeg vikenda oprostiti od Superlige (za opstanak je potrebno da pobedi svih šest utakmica, a da u istom periodu konkurenti ne osvoje više od boda), imaće težak posao protiv motivisanog Novog Pazara kojem će svaki bod do kraja sezone biti od ogromne važnosti u borbi za goli život. Zlatibor je poslednji meč para dobio sa 1:2.

ŠAMROK ROVERS – BOHEMIJANS, 20.45

(Fudbal, Rep. Irska 1)

Gusto je na čelu irske tabele. Naime, po 14. bodova, kao i Šamrok imaju još dva kluba, a četvrti Fin Harps zaostaje im za tri. To nije dobro za gostujući Bohemijans, koji će morati da se susretne sa vrlo motivisanim domaćinom. Inače, Šamrok je četiri puta uzastopno dobijao Bohemijans koji nije postizao golove na pomenutim susretima.

GENČLERBIRLIGI – RIZE, 19.30

(Fudbal, Turska 1)

Genčlerbirligi samo što nije potpuno potonuo. Naime, Kajzeri koji je prvi van opasne zone na svom kontu ima 35 bodova dok domaćin ovog susreta raspolaže sa 32. Dakle, moraće oni iz sve snage da navale na solidni Rize koji neće morati da igra opterećen rezultatom. Poslednji meč para u januaru završen je overom X tipa.

CSKA – FENERBAHČE, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Na prvom meču videli smo snažne, koncentrisane i stabilne napade Armejaca. Rezultat od 97:76, sasvim dovoljno govori o snazi Rusa. Moraće Igor Kokoškov nešto da menja, jer u suprotnom, Fenerbahče nema čemu da se nada. Uzgred, deluje to kao težak zadatak, jer Turci su od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima dobili samo jednu, što svakako ukazuje na minus fazu tima koju je vrlo teško potpuno sanirati pred ovako bitne mečeve.

BARSELONA – ZENIT, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Zenit je s tesnih, ali sasvim dovoljnih 74:76 dobio Barsu na prvom susretu. Neće im biti lako taj uspeh da ponove, pa se očekuje tvrda igra u reketu i kod jednih i kod drugih. Moguće je da meč bude definisan kao rezultatski neizvestan, pa ne bi bilo loše dobro razmisliti o hendikepima, odnosno igrama na poene. U svakom slučaju, reč je o meču koji znači puno za oba tima, pa ne treba očekivati da će se ovde lagano prelomiti ko je bolji.

N. ĐOKOVIĆ – M. KECMANOVIĆ, 14.30

(Tenis, Srbija open)

Miomir Kecmanović izborio je plasman u četvrtfinale Srbija opena, pošto je pobedio Artura Rinderkneša iz Francuske, 6:3, 3:6, 6:3. On se potajno nada da bi Nole mogao da bude nešto ispod svog vrhunskog niovoa, što bi mu naravno dalo neku, makar i teoretsku šansu. U svakom slučaju, teško da će se Kecmanović naigrati tenisa kraj prvog reketa sveta.

M. BERETINI - F. KRAJINOVIĆ, 13.05

(Tenis, Srbija open)

Filip Krajinović se plasirao u četvrtfinale Srbia opena pošto je porazio Nikolu Milojevića sa 6:1, 6:1 u setovima. Kako je i očekivano, srpski derbi pripao je bolje rangiranom igraču koji je zakazao duel sa Mateom Beretinijem. Neće mu biti lako protiv 10. Tenisera ATP sveta, odnosno istog onog koji je pred ovaj meč dobio Čekinata sa 2:0 po setovima.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara