Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (petak, 30. april): Ubedljivi Lajpcig u Bremenu, počinje plej-of u Belgiji

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.04.21. | 07:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

SAUTEMPTON – LESTER, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Lester je na trećem mestu, a Sautempton tek 15. Činjenica je da su domaći izgubili četiri od poslednjih pet utakmica, a da im je pošlo za rukom da dobiju jedino Barnli sa 3:2. Inače, Lester je nedavno tek s minimalcem dobio Sautempton u polufinalu FA kupa. Očekuje se da na ovom meču igraju dosta opuštenije.

MARSELJ – STRAZBUR, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Marselju trenutno samo za bod beži pozicija evropskog kvalifikanta. To znači da nesolidni Strazbur nema naročite šanse, odnosno da Marselj važi za favorita koji bi mogao da slavi četvrti put uzastopno na mečevima para. Interesantno je zapaziti da je pet puta uzastopno na mečevima Strazbura dolazila GG igra.

SELTA – LEVANTE, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Na tabeli ih deli svega tri boda, ali je Levante definitivno u lošijoj formi. Podvrda stiže kroz tri vezana poraza, što Seltu automatski ne postavlja za favorita. Naime, i ovaj klub je ušareneo, a trebalo bi znati i da su mečevi ovog para po tradiciji najisplativiji za GG tipovanja. Poslednji put u oktobru mesecu došao je X na njihovom meču.

ANTVERPEN – GENK, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Kreće plej-of, a Antverpen u njega ulazi sa 30 bodova, uz sećanje na nedavnu pobedu od 3:2 nad ekipom Genka. Bila je osveta za Genkovih 4:2 iz decembra, što je nastavak tradicije koja na poslednjih šest susreta para, čak pet puta broji dolazak UG4+ igre. Dkle, Antverpen i Genk biće privlačni za tipovanje na golove.

VERDER BREMEN – RB LAJPCIG, 20.30

(Fudbal, Kup Nemačke)

Jeste, po sredi je polufinale, ali se ovog petka, ništa do ubedljivog RB Lajpciga u Bremenu ni ne očekuje. Setimo se samo kako je Verder od njih poražen ne tako davno sa 1:4, pa razmislimo o Nagelsmanovoj želji da s većim brojem golova obezbedi svom klubu šansu za osvajanje Kupa Nemačke. Verder je ovde po kvalitetu samo formalnost.

TONDELA – BENFIKA, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Tondela se na poslednjih pet utakmica pokazala kao žilav rival. Istina, nije presedala najjačima, što bi za Benfiku trebalo da znači da je moguće osvajanje celog paketa bodova realna opcija. Ne sme se gostima samo ponoviti igra nalik onoj sa Žil Visenteom iz 27. kola, i baš sve će biti uredu. Inače, Benfika je poslednji meč para u januaru dobila sa 2:0, a NG tip na njihovim mečevima boduje se dobitno još od marta 2018. godine.

PORTO – FAMALIKAO, 22.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Ako bi i hteo, Famalikao ne bi mogao da kaže kako protiv Porta u gostima ima prevelike aspiracije. Istina, ne igraju gosti loše, mogli bi da pruže otpor, samo je pitanje koliko će izdržato pred drugom silom Primeire. Inače, Porto je poslednji meč para dobio sa 1:4, pa će se Famalikao koji je dva puta na pet međusobnih susreta doakao domaćinu, po svoj prilici čuvati rezultatskog poniženja.

ZENIT – BARSELONA, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Zenit je posle pobede u prvom meču, izgubio u produžecima drugog, pa zatim sa 70:78 u trećem meču serije. Dakle, ni jednom se nije desilo da neko lagano slavi, pa će tipovanje na postavljene margine, odnosno broj koševa ovde biti glavni izazov. Istini za volju, Barsa je u ovom slučaju opuštenija, pa će joj možda biti lakše da se nosi sa pritiskom koji će biti na strani domaćina.

BAJERN – MILANO, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Lučić je u trećem meču zablistao, pa je Trinkijeri konačno mogao da se pohvali kako su Bavarci u trećem meču nakon dve pobede Italijana uspeli da slave sa 85:79. Videćemo da li je ovo označilo kraj lošeg perioda za Bajern, ili je Milano samo odigrao ležernije i dozvolio im da produže četvrtfinalnu seriju. Sigurno je samo da će Bajern sada imati jak motiv da izjednači na 2:2.

UNIKS KAZANJ – MONAKO, 18.00

(Košarka, Evrokup)

Monako je dobio prvi finalni meč sa 89:87. Dakle, tesno, neizvesno i dostono finala je bilo, pa će tim iz Kazanja ovog puta pokušati da iskoristi prerdnost domaćeg parketa i izjednači rezultat. Moguće je to, ali samo ako Rusi utišaju Greja, Amerikanca koji im je sam dao 23 poena... Biće ovo zanimljiv meč, ali i vrlo izazovan za opkladu.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara