Mohamed Salah i Sadio Mane (©Reuters)
Mohamed Salah i Sadio Mane (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 19. april): Liverpul nema pravo na kiks u Lidsu, Sadik udara na lidera Segunde, počinje teniski spektakl u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.04.21. | 08:02

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Premijer liga)

Liverpul ima priliku da preko tima koji ga je namučio u prvom delu sezone naplati kiks Vest Hema i približi se mestu u Ligi šampiona. I jedni i drugi su u seriji od tri pobede, s tim da je Lids na svakoj od prethodne tri utakmice primio po gol. Na poslednjih osam međusobnih susreta Paunovi su samo jednom uspeli da stignu do remija.

DEINZE – VESTERLO, 20.00

(Fudbal, Belgija 2)

I jedni i drugi su izgubili priliku da se domognu Župiler lige. Deinze je u prethodnom kolu prekinuo seriju od pet mečeva bez poraza, dok je Vesterlo vezao šest utakmica bez trijumfa. Mečevi oba tima obiluju golovima, što potvrđuju i međusobni susreti: na svakom od prethodna tri pala su minimum tri gola.

RANDERS – MIDTJILAND, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Midtjiland se vratio na šampionski kurs. Pre dva kola je od Brondbija preuzeo lidersku poziciju, u prethodnoj rundi vezao i treću pobedu, te protiv poslednjeplasiranog tima u plej-ofu ne bi trebalo da ima problema. Randers je bez ambicija, vezao je dva poraza, a od Midtjilanda je pretrpeo poraz na svakom od prethodnih deset međusobnih susreta.

BASTIJA – SPORTING LION, 18.30

(Fudbal, Francuska 3)

Susret dva tima sa suprotnih krajeva tabele. Bastija je u poslednje vreme u padu forme, slavila je na samo dve od prethodnih pet utakmica, ali bi večerašnjim trijumfom overila promociju u drugi rang. Lion je na samom dnu, sa pet bodova manje od prvog iznad crte, mada je u prethodnom kolu prekinuo seriju od šest mečeva bez trijumfa.

LAMIJA – LARISA, 18.30

(Fudbal, Grčka 1, plej-aut)

Borba za opstanak u Grčkoj je u punom jeku. Larisa je na poslednjem mestu, na dva boda daleko od opasne zone, ali sa serijom od tri meča bez poraza, kao potvrda da je ekipa u dobroj formi. Lamija je za sada bezbedna, na prethodnih pet mečeva je bez poraza, dok protiv Larise ne zna za neuspeh na prethodnih osam međusobnih susreta.

ALMERIJA – ESPANJOL, 21.00

(Fudbal, Španija 2)

Sa samo jednom pobedom na prethodnih šest mečeva Almerija se isključila iz trke za direktnu promociju u Primeru. Slabi rezultati tima iz Andaluzije poklopili su se sa padom forme Umara Sadika, koji je u pomenutom periodu (propustio jednu od šest utakmica) postigao samo jedan gol. Espanjol s druge strane maršira ka Primeri, vezao je pet pobeda, a za poraz ne zna na poslednjih 11 utakmica u Segundi.

IMT – KOLUBARA, 16.00

(Fudbal, Srbija 2)

Sudar timova koji dele iste ambicije – da do kraja sezone završe na drugoj poziciji. Kako ima prednost od šest bodova za današnjim rivalom, Kolubara je u neuporedivo boljoj poziciji. Pride, pobedom bi ponovo prišla drugoplasiranom Kabelu na bod zaostatka. Kolubara je tim sa najboljom formom u prvenstvu, na prethodnih sedam utakmica ispustila je samo dva boda, dok je IMT u seriji od tri meča bez poraza.

AHNA – PAFOS, 16.00

(Fudbal, Kipar 1, plej-aut)

Ahna je dugo bila u zoni ispadanja, ali je serijom od pet pobeda uplivala u mirnije vode, te sada ima četiri boda više od prvog tima ispod crte. Pafos nije u toliko dobroj formi kao i domaćin, upisao je četiri pobede na prethodnih šest mečeva, ali je u boljoj situaciji od Ahne, pošto je na devet bodova daleko od zone ispadanja. Četiri od prethodnih šest međusobnih susreta ova dva tima završeno je bez pobednika.

ĐERE – LONDERO

(Tenis, Serbia open)

Lasla Đerea na startu Serbia opena očekuje okršaj sa 94. igračem sveta Huanom Ignasiom Londerom. Srpski teniser je prethodne nedelje ispao u prvom kolu turnira u Monaku, ali je prethodno dogurao do finala u Kaljariju, gde je poražen od Sonega. Argentinac je pak u slaboj formi, pošto je dobio samo jedan meč u 2021. godini, i to protiv veterana Miše Zvereva. Dvojica tenisera sastala su se dva puta, oba prethodne godine, a obojica su slavila po jednom.

KRAJINOVIĆ – TRAVALJA

(Tenis, Serbia open)

Ne bi srpski teniser trebalo da ima previše problema sa italijanskim teniserom. Stefano Travalja je od poslednjih devet mečeva dobio samo dva, oba u kvalifikacijama za turnir u Monaku, a pride je pre dve godine i poražen od srpskog tenisera u Nemačkoj. Krajinović iza sebe ima sasvim solidan nastup u Monaku, gde je eliminisan od Italijana Fabija Fonjinija u osmini finala.


tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara