Navijači TSC-a (©Star Sport)
Navijači TSC-a (©Star Sport)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 22. februar): Krotone kod Stare dame, malo Primere, Premijer lige, plus Superliga na bački način

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.02.21. | 08:03

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

JUVENTUS – KROTONE, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Italija 1)

Juventus nikako da zaređa sa pobedama, sada je vezao dva i to prilično bolna: prvo u Seriji A od Napolija (0:1), a zatim i u Ligi šampiona od Porta (1:2). Srećom po Andreu Pirla, sada mu na noge dolazi najgori tim u prvoj ligi Italije, četiri poraza vezao je Krotone, svaki je došao uz 3+ što i ne čudi, jer tim Vladimira Golemića i Miloša Vulića sa 52 primljena gola predstavlja ubedljivo najgoru odbranu u Seriji A. I nikad u istoriji nije savladao Juve.

OSASUNA – SEVILJA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Sevilja je zaređala sa pobedama u Primeri, ima ih već pet, na tih pet primila je samo jedan gol. Sada je malo uzdrmana lošim izdanjem u porazu od Borusije Dortmund u Ligi šampiona (2:3), a pride u Pamploni istorijski teško pobeđuje: iz 20 pokušaja uspela je samo tri puta. Osasuna pride na domaćem terenu nije izgubila od sudara sa Viljarealom 19. decembra, dakle puna dva meseca. Početkom januara odolela je i Realu (0:0).

BRAJTON – KRISTAL PALAS, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Brajton ne zna za poraz još od 13. januara, na poslednje tri utakmice na domaćem terenu nije primio ni gol što je veliki napredak jer je kod kuće do sada ostvario samo jednu pobedu u 12 mečeva. Izdigao se ipak iznad zone ispadanja. U oktobarskom sudaru ova dva kluba bilo je 1:1 pošto je Aleksis Mek Alister spasio Brajton poraza na Selhurst Parku pogotkom u 90. minutu utakmice.

MARITIMO – PORTO, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Porto ohrabren pobedom protiv Juventusa, mora da je pretoči i na domaću scenu, jer je u prvenstvu Portugalije vezao tri remija i već se verovatno oprostio od titule pošto mu Sporting beži već 13 bodova. Visi ipak i drugo mesto, odnosno Liga šampiona naredne sezone tako da Maritimo mora da padne. Ipak govorimo o ekipi koja je u crnoj seriji od već pet poraza.

ZENIT – OLIMPIJA MILANO, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Zaostala utakmica petog kola Evrolige, Zenit je u prošlom kolu u Beogradu protiv Crvene zvezde prekinuo niz od tri poraza i zadržao se u gornjem domu produžavajući san o plej-ofu. Olimpija Milano je ipak mnogo teži rival, druga na tabeli, odmah iza moskovskog CSKA, a u poslednjih osam kola izgubila je samo od Asvela. Na gostovanjima je ove sezone gubila samo u Španiji, od Valensije, pa od Barselone.

PALMEIRAS – ATLETIKO GOJANENSE, 22.00

(Fudbal, Brazil)

Palmeiras se bori za Kopa Libertadores ili barem kvalifikacije za južnoamerički pandan Ligi šampiona. Atletiko Gojanense bi možda mogao do Kopa Sudamerikane. Na papiru lak posao za Palmeiras, ali Veliki Zeleni imaju samo jednu pobedu iz poslednjih sedam kola što će reći da ne dočekuje meč u idealnom trenutku. Oktobarskih 3:0 na strani govore ipak da je Palmeiras mnogo bolji tim.

KLUB BRIŽ – LEVEN, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Šampion Belgije se zalaufao, vezao već osam pobeda u prvenstvu i odmakao najbližem pratiocu Antverpenu na velikih 13 bodova prednosti. Najefikasniji je tim lige, primio je ubedljivo najmanje golova i koliko god da je iznenađenje Leven ovde mu nema spasa. Poslednje četiri utakmice na “Žan Brejdel“ stadionu Klub Briž je dobio uz 3+.

LINGBI – KOPENHAGEN, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Kopenhagen je posle nešto slabijeg starta u poslednje vreme konačno uhvatio ritam i umešao se u trku za titulu, što se od njega i očekuje. Šest pobeda ostvarili su gosti na prethodnih sedam utakmica, a novom, današnjom, smanjili bi zaostatak za vodećim Brondbijem na pet bodova. Protiv Lingbija su slavili na četiri od prethodnih šest utakmica, najčešće uz tri ili više golova.

TSC – BAČKA, 15.00

(Fudbal, Srbija 1)

Kao što se i moglo naslutiti posle svega viđenog u pripremnom periodu, TSC je u pauzi značajno promenio filozofiju igre. Umesto atraktivnog fudbala na gol više, ekipa Mladena Krstajića igra čvrsto, oslanjajući se pre svega na odbranu, o čemu govori i podatak da u prolećnom delu nije primila gol na prve tri utakmice pod vođstvom bivšeg selektora Srbije. Stoga goste, inače poslednjeplasirani tim prvenstva, očekuje težak zadatak u tek drugom superligaškom derbiju Bačke. Prvi je završen nerešenim rezultatom.

VOŽDOVAC – RAD, 15.00

(Fudbal, Srbija 1)

Loše je Voždovac otvorio prolećni deo sezone, svega dva boda osvojili su u uvodne tri utakmice, ali bi na Krovu konačno mogli da upišu prvu pobedu u nastavku sezone. Jer sa Radom im tradicionalno dobro ide, nisu od ekipe sa Banjice izgubili na prethodnih 12 utakmica, od kojih su čak deset i dobili. Međutim, Građevinarima gori pod nogama, nalaze se u zoni ispadanja, te je pravo vreme da prekinu neugodnu tradiciju. Sasvim solidno su krenuli u nastavku sezone, osvojivši četiri boda u duelima sa vrlo zahtevnim rivalima, TSC-om, Vojvodinom i Proleterom.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara