©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (ponedeljak, 6. jul): Ostaje li Verder ili ulazi Hajdenhajm? Pevci sa Evertonom, pa lagano na Primeru

Vreme čitanja: 5min | pon. 06.07.20. | 08:13

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Totenhem – Everton, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Duel dva tima koji su gotovo podjednako udaljeni od mesta koje vodi u Ligu Evrope. Totenhem je na sedam, Everton na osam bodova udaljenosti od Vulvsa (oba tima uz utakmicu manje), i šanse za odlazak na slabije kontinentalno takmičenje postoje. Međutim, i jedni i drugi igraju dosta promenljivo ove sezone. Pokazao je to Totenhem porazom u prošlom kolu protiv Šefilda koji po povratku ne može da se “sastavi”. Štaviše, Totenhem od sredine februara ima samo jednu pobedu i to protiv Vest Hema u preprošlom kolu, kada je jedini put i sačuvao mrežu u pomenutom periodu. Everton se s druge strane konsolidovao, vezao dve pobede i trenutno je u seriji od tri meča bez poraza, uključujući tu i remi sa Liverpulom. Međusobni dueli kao po pravilu donose golove na obe strane – u prethodnih osam duela, samo dva puta mreže se nisu tresle na obe strane.

Hajdenhajm – Verder, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1 baraž)

Meč u koji staje čitava sezona obe ekipe. Ukoliko Hajdenhajm ispadne, džaba mu dobri rezultati u Cvajti i to što je u finišu prvenstva pretekao Hamburg. S druge strane, Verderu će uzalud biti što je u poslednjem kolu izgurao Fortunu u niži rang. Kako je prvi meč završen bez golova, u drugom će sve početi ispočetka. Hajdenhajm se uzda u svoj teren, na kojem nije poražen od početka oktobra prethodne godine, mada ni klub iz Bremena u poslednje vreme ne igra loše na strani – poražen je samo jednom na poslednjih pet gostovanja. Timovi su se pre prvog meča baraža sastali krajem oktobra prošle godine u kupu, kada je Verder bio ubedljiv – 4:1.

Levante – Sosijedad, 19.30

(Fudbal, Španija 1)

Ako se pre pauze pribojavao eventualnog ispadanja, Levante je po povratku prebrinuo sve brige. Devet bodova osvojile su Žabe u prethodnih šest kola, poražene su u tom periodu samo od Atletiko Madrida, pa pet kola pre kraja mogu mirno sezonu da privedu kraju. Sosijedad je pobedom u prethodnom kolu prekinuo niz od četiri poraza i tako zadržao mesto koje vodi u Evropu. Međutim, barem tri kluba (Bilbao, Valensija, Granada) pokušatiće da ga skinu, zbog čega nema previše mesta za kikseve. Međutim, Baski nisu dobili Levante na poslednja dva susreta, a četiri od poslednjih pet međusobnih mečeva završeno je sa tri ili više golova.

Sevilja – Eibar, 22.00

(Fudbal, Španija 1)

Iako je prvi iznad crte, Eibar ne treba previše da brine za opstanak. Pet kola pred kraj ima šest bodova više od najbližeg “davljenika” Majorke, koja pritom ima meč više, a kako niko iz zone ispadanja nije na dovoljno nivou da opstanak obezbedi, gotovo je izvesno da će Eibar i narednu sezonu provesti u Primeri. Sevilja već ima imperativ rezultata. Posle četiri vezana meča, ekipa Đulena Lopetegija je slavila u prethodnom kolu i zadržala zahuktali Viljareal na tri boda udaljenosti, ali ne sme više sebi da da oduška kiksevima, jer bi u suprotnom mogla da ostane bez Lige šampiona. Četiri od poslednjih pet međusobnih duela donelo je po gol na obe strane, a tri ili više pogodaka viđeno je na svakom od njih, sa po dve pobede obe ekipe i jednim remijem.

Moreirense – Sporting, 22.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Sporting je u naletu. Lisabonski Lavovi vezali su četiri pobede u prvenstvu i praktično obezbedili mesto u Ligi Evrope. Međutim, kako se čudo ne bi dogodilo, Sporting će želeti da i matematički obezbedi izlazak u Evropu pre nego što se “raspusti”. Moreirense do kraja prvenstva nema za šta da se bori, potpuno je rasterećen, što mu je omogućilo da odigra dobro u poslednje vreme, te je na prethodne tri utakmice neporažen. Ovog puta mu se pak smeši, pošto je na prethodnih deset međusobnih susreta uzeo samo jedan bod.

Voluntari – Vitorul, 19.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Susret dva tima sa najboljim formama u plej-autu rumunskog prvenstva. Iako do kraja ima još sedam kola, Vitorul je praktično završio posao. Ima samo jedan poraz od podele tabele i trenutn je prvi u donjem domu, sa 13 bodova prednosti u odnosu na prvog ispod crte. Voluntari je čak u boljoj formi. Posle sedam kola u plej-autu nema poraz, uz gol razliku 10:2, ali je finiš sezone startovao sa loše pozicije, pa će do kraja morati da nastavi u istom tempu ne bi li se kojim slučajem našao u nezgodnoj situaciji. Tradicija kaže da je Vitorul favorit, poražen je samo jednom u 12 međusobnih utakmica sa Voluntarijem, i to pre tri godine.

Kajzeri – Bešiktaš,

(Fudbal – Turska 1)

Domaćin za opstanak, gost za Ligu Evrope. Pet kola do kraja, Kajzeri je prvi ispod crte, sa bodom manje od zone spasa. Međutim, ekipa Roberta Prosinečkog ima tri pobede na poslednja četiri meča i u mnogo je boljoj formi od glavnih konkurenata za ispadanje. Bešiktaš je vezao dve pobede, pritom je poražen samo jednom od sredine februara, pa se zahvaljujući kiksevima Galatasaraja vratio u život i sada Evropa deluje kao realan domet. Međutim, gostovanje Kajzeriju nije nimalo prijatno, pošto je ekipa Roberta Prosinečkog osvojila više od dve trećine svojih bodova kod kuće, a ni Orlovi u prethodna tri navrata nisu sa tri boda u džepu napuštali stadion “Kadir Has”.

Saragosa – Rajo Valjekano, 21.45

(Fudbal, Španija 2)

Meč ekipa sa istom ambicijom – promocija u Primeru. S tim što će Rajo morati da je traži kroz baraž, pošto je nanizao četiri meča bez pobede. U istom problemu mogla bi da se nađe i Saragosa, pošto je poražena na tri od poslednje četiri utakmice i zbog slabije gol razlike od Ueske više nije na mestu koje direktno vodi u Primeru. Iako treća na tabeli, Saragosa ne blista kod kuće, poslednja tri meča nije dobila na svom stadionu, ali ni tim iz Valjekasa ne ume na strani – na poslednjih sedam gostovinja ima šest remija i poraz. Poslednjih pet međusobnih susreta pripalo je Saragosi, uz po jedan remi i trijumf Raja. U pomenutom periodu na samo jednom meču se mreže nisu tresle na obe strane.

Jurgorden – Helsinborg, 19.00

(Fudbal, Švedska 1)

Prvenstvo tek što je počelo, Helsinborg je već istakao kandidaturu za ispadanje iz lige. Posle uvodnih pet kola šampionata, Crveni imaju samo jedan bod, uz gol razliku 0:9. Jurgorden je nešto bolji, ima dve pobede, ali je to za standarde branioca titule premalo. Norčeping već ima sedam bodova prednosti i šampion više nema pravo na kiks, ukoliko želi da šanse za odbranu titule održi realnim. Gost čeka pobedu nad današnjim domaćinom više od sedam godina. U tom periodu je šest puta poražen, dok je četiri puta izvukao bod.

Vejle – Roskilde, 18.00

(Fudbal, Danska 2)

Domaćin je prvi, sedam bodova ispred Viborga pet bodova pre kraja i čini se da ništa ne može da ga spreči da naredne godine postane superligaš. Roskilde će mu teško poremetiti planove pošto je zakucan za dno, nije slavio na poslednjih šest mečeva, a tradicija kaže da neće ni ovog puta, pošto ni na poslednjih šest međusobnih duela nije trijumfovao nad Vejleom. Gotovo sigurno će na kraju sezone gost biti trećeligaš.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara