©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 1. jul): Finalne runde u kup takmičenjima, uz obavezne lige petice

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.07.20. | 08:19

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

BORNMUT – NJUKASL, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Bornmut je trenutno u zoni ispadanja, međutim još uvek ima šanse da „pobegne“ od tri najlošija tima na tabeli. Njukasl je na 14. mestu i teorijski ima šanse da dosegne ono koje vodi u Evropu. Tradicionalno sa Bornmutom igra dobro, i poslednji put od njega je poražen pre tri godine.

VEST HEM – ČELSI, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Čelsi je na četvrtom mestu i Vulverhempton ga prati u stopu, dok on zaostaje bod za Lesterom. Vest Hem je tik iznad zone ispadanja i igra očajno. Bez pobede je na 11 od 12 prethodnih utakmica, a kod kuće je u poslednjih osam meseci dobijao samo dva puta. Čelsi je izgubio od Čekićara na Stamford Bridžu krajem novembra minimalnim rezultatom, ali je ovog puta bliži pobedi.

LEĆE – SAMPDORIJA, 21.45

(Fudbal, Italija 1)

Biće ovo duel „davljenika“. Oba tima nalaze se u podnožju tabele s tim što ih razdvaja bod, odnosno toliko Sampdoriju u sigurnoj zoni deli od ekipe Leće koja je prvi tim u njoj. Tradicija je na strani Sampdorije koja je dobila četiri prethodna duela na stadionu na kojem nije poražena od 2003. Golovi su gotovo redovni u njihovim okršajima, šest od sedam prethodnih završeni su uz GG3+.

SPAL – MILAN, 21.45

(Fudbal, Italija 1)

SPAL je zakucan za dno tabele gde deli isti broj bodova sa Brešom. Milan s druge strane juri šesto mesto koje garantuje Evropu i na kojem je trenutno Napoli. Pobeda nad Romom u prošlom kolu svakako je podstrek za rosonere, ali i bez toga sa ovim rivalom lako izlaze na kraj. Dobijaju ga redovno od 2017. i od tada su na šest mečeva koje su odigrali primili samo tri gola.

VALENSIJA – ATL. BILBAO, 19.30

(Fudbal, Španija 1)

Od kada je nastavljeno takmičenje Valensija je dobila samo jedan od pet odigranih mečeva. Bilbao je s druge strane izgubio samo jedan od prethodnih pet, a i jedni i drugi pokušavaju da overe kartu za Evropu. Slepi miševi ove sezone nisu poraženi kod kuće, dok je Bilbao upisao samo dva trijumfa na poslednjih 16 gostovanja, a izgubio je i poslednja četiri na Mestalji.

RAPID BEČ – LASK, 20.30

(Fudbal, Austrija 1)

Mnogo pritisaka i nadanja s obe strane. Rapid pre svega brani drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a LASK je voljan da napadne taj položaj, ali pre svega da se odbrani od Volfsburgera koji može da mu otme treće mesto. Dakle, motivacija je velika, pa i tenzija, naročito u redovima tima iz Linca koji je u prošlom kolu poražen od već pomenutog Volfsburgera. Treba znati i da zdravstveni bilten Bečlija nije dobar, te da trenutno statistički kao moralna potpora stoje dve vezane pobede nad LASK-om. 

CSKA SOFIJA – LOK. PLOVDIV, 18.15

(Fidbal, Kup Bugarske, finale)

U finaliu su, a ni jedni ni drugi ne dolaze do daha u poslednje vreme. Nedavno, tačnije sredinom juna podelili su bodove u šampionatu, pa ih sada dele dva boda na tabeli plej-of takmičenja. Ipak, Lokosima je teže, pre svega zbog dva vezana kiksa, s poslednjim otrežnjujućim porazom od Ludogoreca koji ih je nedavno nakautirao sa 6:1. Biće ovo napet meč, bez favorita, ali s podjednakom željom da se uzme trofej. 

LIBEREC – SPARTA PRAG, 20.15

(Fudbal, Kup Češke, finale)

Sparta je nedavno isprašila Liberec sa 4:1. To daje snagu timu da zapreti, uprkos možda i taktičkog popuštanja pred Plzenjom uoči velikog finala. Naime, Sparta je izgubila pomenutu utakmicu posle niza od osam pobeda, dok Liberec u plej-of sesiji ima realno ne tako blistavu prošlost vezanu za pet poslednjih utakmica na kojima je tek jednom slavila, a dva puta remizirala. Zato, makar umereno, Sparta važi za favorita ovog finala.

NOTINGEM – BRISTOL SITI, 19.00

(Fudbal, Engleska 2)

Punih 20 godina Notingem Forest čeka na plasman u Premijer ligu. Ove sezone, čini se, Šumari imaju najrespektabilniji tim i s pravom se nadaju da će konačno u elitu. Teško će momci Sabrija Lamušija do drugog mesta i direktnog plasmana u Premijeršip, međutim plej-of ne bi trebalo da im izmakne. Bristol je na sredini tabele. Ne može da ispadne i zahvaljujući dobrim igrama na strani još se nada doigravanju. Bristol na strani ne zna za pobedu od prvog februara. Međutim na tri poslednja meča u gostima postizao je gol.

SONDERJIL - OLBORG, 20.00

(Fudbal, Kup Danske, finale)

Olborg statistički, dakle u međusobnom skoru ima prednost. Međutim, tri junska poraza bacaju senku na ovu konstataciju, budući da je reč o najtanjem timu u plej-ofu. Sonderjil je međutim drugi u plej-aut sesiji, ne treba ga zanemariti, ali ni preceniti. Kako bilo, reč je o fudbalski tanjem sastavu, pa je pravo vreme za Olborg da pokaže specifičnu snagu tima kome bi mnogo značilo osvajanje trofeja nacionalnog kup takmičenja. 


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara