©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 15. jul): Arsenal na Liverpul, Porto sa Sportingom, plus ostala fudbalska zadovoljstva

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.07.20. | 08:24

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

BARNLI – VULVERHEMPTON, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Barnliju na desetoj poziciji nedostaje pet bodova kako bi se plasirao na mesto koje vodi u Evropu. Vulvsi su u istoj misiji i trenutno drže poziciju koja garantuje Ligu Evrope, ali promenljive igre u nastavku sezone prilično im otežavaju situaciju. Barnli će svakako u ovaj meč ući pun samopouzdanja nakon remija sa Liverpulom u prošlom kolu, ali i Vulverhempton ima razloga za optimizam pošto je savladao Everton posle dva vezana poraza. Domaćin može da se osloni i na dobre igre kod kuće proteklih nedelja s obzirom da su ovde savladali Lester i igrali nerešeno sa Totenhemom, Arsenalom i Šefildom. Uz to, od Vulvsa su na ovom stadionu poslednji put poraženi pre deset godina.

MAN. SITI – BORNMUT, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Gvardiolin tim ponovo je pokrenuo motore, a u to su se posle Liverpula uverili Njukasl i Brajton pošto su i jedni i drugi poraženi sa 5:0. Bornmut koji se grčevito bori za opstanak napravio je senzaciju u prošlom kolu pošto je nakon preokreta deklasirao Lester sa 4:1, a nekoliko dana ranije odigrao je meč bez golova sa Totenhemom. Građani dakle pred sobom imaju ekipu koja mora da napada i ide na sve ili ništa, što najefikasniji tim Premijer lige itekako može da iskoristi. Poslednjih pet utakmica odigranih na Etihadu domaćin je dobio ukupnim rezultatom 18:3.

ARSENAL – LIVERPUL, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Liverpul i dalje ima motiva za igru. Kako bi oborio Gvardiolin rekord od 100 osvojenih bodova sa Mančester Sitijem potrebno mu je da dobije preostale tri utakmice. S obzirom da su eliminisani iz Lige šampiona Jirgen Klop će izvesno sve karte baciti na ovaj poduhvat. Arsenal je poražen od Totenhema na gostovanju i trenutno je na devetom mestu sa pet bodova zaostatka za mestom koje vodi u Evropu. Liverpul su Topdžije poslednji put dobile 2015, a GG3+ je gotovo redovna pojava u njihovim okršajima, nema sumnje da će tako biti i ovog puta.

MILAN – PARMA, 19.30

(Fudbal, Italija 1)

Rosoneri su trenutno sedmi na tabeli sa dva boda zaostatka za Napolijem koji drži šesto, poslednje mesto koje vodi u Evropu. Jedan su od tri tima koji nije poražen u Seriji A na prethodnih pet mečeva (Atalanta i Sasuolo su preostala dva). S druge strane Parma je bez pobede na prethodnih pet utakmica od kojih je četiri izgubila i nalazi se na sredini tabele. Sa Milanom ima veoma loš međusobni skor, a poslednji put ga je pobedila pre šest godina. Razlika u kvalitetu, ali pre svega motivu je ovde evidentna.

SASUOLO – JUVENTUS, 21.45

(Fudbal, Italija 1)

Neroverdi su u poteri za finalnim mestom koje vodi u Evropu i šest mečeva preostalo im je da ga dostignu. U prošlom kolu uspeli su da savladaju Lacio u nadoknadi vremena i tako ostvare četvrtu uzastopnu pobedu, ali ujedno i šesti meč bez poraza. Juventus je remizirao sa Atalantom i sada ima osam bodova prednosti na čelu tabele u odnosu na drugoplasirani Inter. Od poslednjih 12 odmeravanja sa Sasuolom dobio je 11, a prethodno u Torinu završeno je bez pobednika 2:2.

UDINEZE – LACIO, 21.45

(Fudbal, Italija 1)

Inzagi je u klinču sa Interom i Atalantom, ali i u problemima zbog vezanih poraza od Milana, Leća i Sasuola. U Udinama ne sme da podbaci. Udineze je načelno slabiji, što dokazuje i istorija para gde nije dobio susret još od 2014. godine. Lacio stoga mora debelo da se uozbilji, ne bi li izbegao nastavak perioda rezultatske krize.

HARTBERG – AUSTRIJA BEČ, 20.30

(Fudbal, Austrija 1, plej-of)

Prvu finalnu utakmicu Hartberg je dobio sa 2:3. Sada će biti gusto, pošto Bečlije jure taj gol minusa, pa moraju da se otvore, odnosno da napadnu od starta. Inače, na ovaj par samo jednom na proteklih pet susreta nije došla makar 4+ igra, što raspiruje maštu najavljujući još jednu raspucanu partiju. Inače, valja znati da je Austrija na prvom meču potpuno kontrolisala igru, odnosno držala većinski posed lopte. Međutim, Hartberg je imao čak osam šuteva u okvir gola, što mu je na kraju i donelo povoljan rezultat.

BRENTFORD – PRESTON, 18.00

(Fudbal, Engleska 2)

Domaćin je bio nemilosrdan u poslednjih pet kola Čempionšipa, brani treće mesto od Fulama, pa mu neće pasti na pamet da popušta Prestonu. Duguje im ovaj rival revanš za poraz u septembru prošle godine, što znači da Brentford ima i motiv više da navali iz sve snage. Međutim, Preston je u prošlom kolu na X navukao Notingem, a pre toga savladao je Šefild Venzdej, pa će domaćin sigurno ozbiljno shvatiti ovu utakmicu na kojoj mu se greška nikako ne isplati.

NOTINGEM – SVONSI, 19.00

(Fudbal, Engleska 2)

Šumarima zapinje u poslednja tri kola u kojima su po bod uspeli da izvuku od Derbija i Prestona, a sav plen predali Fulamu. Svonsi se oblizuje oko plej-ofa, budući da im Kardif beži za samo jedan bod, na osnovu čega se da zaključiti da su sve karte još uvek podeljene. Notingem ih je u sedmom kolu, odigranom u septembru prošle godine dobio s minimalcem ostvarenim pogotkom tek u 85. minutu igre. Biće da će i sada biti neizvesno.

PORTO – SPORTING, 22.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Derbi je derbi, a Porto ipak suveren koji ove godine Primeirom prosto hara. Ne zanima lidera to što Sporting brani treće mesto od Brage, pa gostima neće biti lako. Uostalom, nikada i nije, što dokazuju čak tri X ishoda na mečevima ovog para u 2019. godini. Pamti Porto dobro i finale Kupa Portugalije iz maja prošle godine koje je izgubio na penale. Osveta je stigla u januaru, a i sada će pokušati da overi poziciju najboljeg tima u državi. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara