©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 21. oktobar): Slatke muke zbog ponude Lige šampiona... Sa domaćih terena, Partizan u Kupu Srbije

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.10.20. | 08:24

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

REAL MADRID – ŠAHTJOR, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Real pokušava da se vrati na staze stare slave u Ligi šampiona međutim slabo im ide od kada ih je napustio Kristijano Ronaldo. U grupi u kojoj su još Inter i M’gladbah ovo je jedini duel u kojem se mogu nazvati favoritima. Sa Šahtjorom su se sreli u grupnoj fazi ovog takmičenja 2015/16. i dobili su oba meča (4:0, 3:4).

SALCBURG – LOK. MOSKVA, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Marko Nikolić zaista nije imao sreće s obzirom da je njegov tim završio u grupi u kojoj su pored Salcburga još Bajern i Atletiko. Kako god, Salcburg je u seriji od devet vezanih pobeda u kojima je postigao ukupno 38 golova. Lokomotiva je dobila prethodna četiri susreta, međutim u poslednje vreme problem su joj gostovanja. Samo jednom ovi timovi odmerili su snage i to u prijateljskom meču 2009. Lokomotiva je tada bila bolja (0:2), međutim teško da će i ovog puta.

AJAKS – LIVERPUL, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Liverpul ne dolazi u Amsterdam u baš sjajnom raspoloženju s obzirom da je posle poraza od Arsenala i Aston Vile igrao nerešeno sa Evertonom i ostao bez trijumfa po treći put za redom. Ajaks je takođe imao lošu epizodu (poraz od Groningena) međutim dobio je preostale četiri utakmice u prvenstvu. Dušan Tadić i ekipa stekli su dovoljno iskustva u ovom takmičenju u nekoliko poslednjih godina i nijedan tim ne može se nazvati apsolutnim favoritom kada igra protiv njih. Zvuči prosto neverovatno, ali Ajaks i Liverpul nikada ranije nisu odmerili snage u zvaničnim Evropskim mečevima iako su gotovo redovni na ovoj sceni.

BAJERN – ATL. MADRID, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Branioci titule neće smeti olako da shvate ovaj meč i pored činjenice da su favoriti na papiru. Simeoneova ekipa zna kako da izađe na kraj sa velikim protivnicima, Liverpul je to osetio na svojoj koži prošle sezone kada je na Enfildu izgubio sa 2:3. Bajern je ipak dobio svaki duel koji je igrao kod kuće u novijoj istoriji ovog takmičenja, dok Atletiko ne može da se pohvali ni približnim učinkom na gostovanjima. Njihov najsvežiji duel datira iz sezone LŠ 2016/17. Atletiko je tada bio bolji kod kuće i slavio sa 1:0, a istim rezultatom Bajern je dobio uzvratni meč u Minhenu.

INTER – M`GLADBAH, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Obe ekipe bile su sjajne u domaćim prvenstvima prošle sezone. I jedni i drugi i ove „pucaju iz svih oružja“. Inter je postizao najmanje dva gola na 19 od 23 prethodne utakmice, kao i najmanje četiri na četiri duela od poslednjih šest, dok je M’gladbah davao najmanje dva na 11 od 14 poslednjih susreta. S obzirom da je u ovoj grupi i Real, svaka pobeda je izuzetno važna. U ovom slučaju može da ode na bilo koju stranu.

MANČESTER SITI – PORTO, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Mančester bar na početku nove prvenstvene sezone ni približno nije u formi u kojoj je bio prošle. Porto je takođe startovao loše u Primeiri u kojoj je na četiri utakmice sakupio samo sedam bodova, a samo na dve poslednje primio pet golova. Ovi rivali sastali su se u dvomeču 2012. koji je Siti tada dobio ukupnim rezultatom 6:1. (1:2, 4:0).

MIDTJILAND – ATALANTA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Sam plasman u Ligu šampiona, veliki je uspeh za Midtjiland, ali se ipak ne može reći da je danska pretnja jednoj Atalanti osnovana, odnosno izvesna. Ne treba preveliki značaj pridavati porazu Atalante od Napolija, pri konačnih 4:1 u Seriji A pred ovaj meč, ali se svakako treba osvrnuti na obostrane nizove visokih rezultata u poslednje vreme. Primera radi, na Atalantu je na poslednjih pet mečeva, od čega su četiri ligaška, dolazilo po 5+.

OLIMPIJAKOS – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Francuze bez defanzivca Bubakara Kamare u Pireju čeka težak posao. Tim za koji igra naš Lazar Ranđelović pokušaće da nametne svoju igru kod kuće, a Marselj da im uzvrati posle pobede nad Bordoom u Ligi 1. Ova pobeda za goste je jako bitna, jer upravo je ta utakmica prekinula njihov niz započet porazom od Sent Etjena, a zatim nastavljen GG remi ishodima na utakmicama s Lilom, Mecom i Lionom.

HAMBURGER – ERCEBIRGE AUE, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Hamburger bi pobedom mogao na čelo Cvajte, ali mu to ekipa koja ima tek dva boda manje neće lako dopustiti. Ercebirge se pokazao opasno protiv Vurcbergera i Hajdenhajma, ali i za X sposoban u meču s Grojterom. Domaćin će na sve načine pokušati da iskoristi trenutno najboljeg strelca lige, Simona Tirodea, čoveka koji je na tri meča postigao četiri gola. Ne tvrdimo, ali nas ne bi iznenadilo kada bi ovaj momak bio odlučujući faktor utakmice u Hamburgu.

PARTIZAN – BAČKA, 16.00

(Fudbal, Kup Srbije)

Tačno, derbi je izazvao emotivno pražnjenje u Humskoj, a pre toga Parnom valjku priseo je i Metalac koji je kraj Despotovice isposlovao skup, ali malo očekivan X. Aleksandar Stanojević mora da stavi tačku na sve, pa da Asana, Sumu i ostale dovede u borbeno efikasno stanje, kako bi tim savladao nejaku Bačku. Gosti su na donjem delu superligaške tabele, ne treba ih smatrati totalno inferiornim, ali ni preceniti, jer kup utakmice su nepredvidljive, a bunker s njihove strane na gostovanju gotovo siguran. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara