Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 31. mart): Italijani sa Litvancima, Englezi s Poljacima

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 07:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za SP)

U derbi Grupe F, Danci ulaze sa gol razlikom od 10:0. Zanimljiv skor sakupljen je u utakmicama Izraelom i Moldavijom koja je demolirana sa 8:0. Sada međutim neće biti lagano, jer Austrijanci su tvrd rival, koga od potpunog učinka u grupi deli jedino remi sa Škotima, pri konačnih 2:2. Ovde je sve moguće, mada je realno da ćemo najverovatnije pratiti tvrd meč.

BIH – FRANCUSKA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za SP)

Amer Gojak je izjavio da veruje kako Zmajevi mogu do rezultata protiv selekcije koja na svakoj poziciji ima po tri vrhunska igrača. To je tačno, kao i činjenica da je selekcija Didijea Dešana apsolutno nadmoćan rival sa Dembeleom u špicu. Igraće Bosanci najverovatnije nešto povučenije, a Trikolori kidisati kako bi ublažili efekat remija sa Ukrajinom.

ENGLESKA – POLJSKA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za SP)

Sautgejtova selekcija planira da izdominira u Grupi I, odnosno nastavi posao započet pobedama nad San Marinom i Albanijom. Ne kažemo da će Poljaci sedeti skrštenih ruku, ali nije realno da selekcija koja je odigrala 3:3 sa Mađarima bude dovoljno oštra da se Englezi na nju poseku. Uostalom to kaže i istorija para koja je definitivno uokvirena pobedama ostrvske nacionalne selekcije.

LITVANIJA – ITALIJA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za SP)

Nema ovde mnogo polemike kada je pitanje o odnosu snaga koji je apsolutno na strani Manćinijeve družine. Litvanci će pokušati što skuplje da unovče kožu, dok Azuri budu navaljivali do željene treće pobede u kvalifikacionom nizu. Prvo su dobili Severnu Irsku, a zatim Bugarsku, dok su Litvanci s minimalcem poraženi od Švajcaraca.

NEMAČKA – MAKEDONIJA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za SP)

Bez iznenađenja, Panceri su savladali Island i Rumuniju bez primljenog gola. Na isti skor i ovoga puta tipuje Joakim Lev, ali sada protiv Makedonaca koji su posle poraza od Rumuna, s pet golova savladali nejaki Lihtenštajn. Dakle, navikava nas Makedonija na goleade, pa će u fokusu mimo tipovanja na ishod, biti igra na broj postignutih golova na meču.

HRVATSKA M21- ENGLESKA M21, 18.00

(Fudbal, EP, M21)

Dominik Kotarski i Dario Vizinger, ocenili su pobedu mladih Hrvata nad vršnjacima iz Švajcarske kao istorijski uspeh koji se beleži rezultatom 3:2. Englezi su pred ovaj susret izgubili i od Šavjcaraca, ali i od Portugalije. Neće njima baš biti lako sa Hrvatima koji su definitivno u transu.

HIMKI – LION, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Po čettiri vezana poraza imaju oba tima, mada je Himki definitivno u gorem položaju, budući da drži začelje evroligaške tabele. Možda je ovo prilika Lionu da se popravi, odnosno da ponovi decembarsku pobedu na poslednjem meču para okončanom sa 90:84. Trebalo bi pre tipovanja uzeti u obzir nizove timova, pa razmisliti o tipovanjima na postavljene margine.

VALENSIJA – OLIMPIJAKOS, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Tri vezane pobede duvaju u leđa Valensiji koja dočekuje Olimpijakos, svesna da je poslednje decembarsko gostovanje u Grčkoj rešila s pobedom od 85:96. Ali, ovoga puta im lako biti neće, jer ako se osvrnemo, setićemo se da je Olimpijakos u Pireju pred ovaj susret solidno parirao Feneru koji ih je konačno dobio sa 71:76.

MONAKO – BUDUĆNOST, 18.00

(Košarka, Evrokup)

Košarkaši Budućnosti su uspeli da naprave brejk u prvoj utakmici, ali nisu uspeli da ga sačuvaju na domaćem terenu. Monaku pošlo za rukom da u kratkom roku sabere redove i povrati prednost domaćeg terena. Alarm za Podgoričane mogao bi biti učinak šuta za tri poena. Na oba meča Budućnost je pogodila samo sedam trojki iz 28 pokušaja (u Ljubljani svega 2/15).

UNIKS KAZANJ – LOK. KUBANJ, 18.00

(Košarka, Evrokup)

Trenutno je 1:1 u pobdeama. Uniks sada ima prednost domaćeg parketa, što je na susretima para uglavnom dobitna kombinacija. Ipak, ne treba zaboraviti i da je ovaj tim pred susret Evrokupa poražen od Armejaca u VTB ligi. Taj umor mogao bi skupo da ih košta ukoliko gosti iz Kubanja budu mogli da ga iskoriste.


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentativni prozorinajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara