Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 1. maj): Real i PSŽ nastavljaju šampionske snove, uzbudljivo na Ostrvu

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.05.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

KRISTAL PALAS – MAN. SITI, 13.30

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Sitijeva mašinerija samo je četiri puta zgrešila ove sezone, pa Kristal Palasu koji je u seriji od dva poraza ne ostaje ništa, do da se brani od apsolutnog favorita. Domaći bi najradije da izbegnu debal nalik onom iz 19. kola, kada ih je Mančester Siti samleo sa 4:0. Gvardiolin tim teško da će biti milostiv nakon pobede nad PSŽ-om u prvom polufinalnom meču Lige šampiona.

ČELSI – FULAM, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Fulam je u ropcu! Četiri vezana poraza, pa X protiv Arsenala zaista su premalo, pa Čelsi koji je u prošlom kolu s minimalcem doakao Čekićarima neće pikirati ništa sem pobede. Dakle, Tuhel je isključiv, pa će Mitrovićevom timu trebati više od igre, kako bi Čelsi bio osujećen u nameri da ponovi makar minimalnu pobedu kakvu smo gledali u januaru mesecu.

EVERTON – ASTON VILA, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Tri puta uzastopno nakon poraza od Mančester Sitija ekipa Evertona je remizirala. Zatim se u prošlom kolu desila pobesa nad Arsenalom, pa trenutno ne baš oštroj Aston Vili neće biti lagodno u gostima. Anćeloti ima tri igrača izbačena iz stroja, pa opet dovoljno pulena da navali na Aston Vilu s kojom je njegov tim u julu prošle godine remizirao. Tako stoje stvari, a pošto Everton juri poziciju evropskog kvalifikanta, odnosno Vest Hem, Liverpul, a naročito Totenhem, jasno je ko ovde ima veći motiv, ali i jaču obavezu.

HAJDUK – RIJEKA, 20.00

(Fudbal, Hrvatska 1)

Bili u četvrti Jadranski derbi u tekućoj sezoni ulaze s pete pozicije. Utakmica im je jako bitna nakon poraza od Dinama na Maksimiru u derbiju odigranom u nedelju. Rijeka se trenutno nalazi na trećem mestu, s utakmicom više i osam bodova prednosti u odnosu na Hajduk. U poslednjoj utakmici riječka ekipa svladala je Istru 1961 u gostima. Hajdukov trener Paolo Tramecani u odnosu na dvoboj s Dinamom može da računa na Marka Livaju i Darka Todorovića koji je morao preskočiti derbi zbog crvenog kartona zarađenog u utakmici sa Slaven Belupom. 

PSŽ – LENS, 17.00

(Fudbal, Francuska 1)

Mančester Siti još uvek izaziva stres u redovima PSŽ-a. Šta gos da je bilo u Ligi šampiona, tim sa Parka prinčeva u trci za titulu Lige 1, prosto mora da nadigra Lens. Poketino je pod pritiskom, a Lens neugodan, jer ekipu koja poprilično dugo niko nije porazio, ne sme biti potcenjena. Uzgred, PSŽ ih pamti i kao septembarskog dželata, pa će naboj sigurno postojati.

MILAN – BENEVENTO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Baš ključa u poretku od druge do pete pozicije Serije A. Milan bi što pre da se obračuna pre svega sa Starom damom i Napopijem, pa Benevento baš nema sreće u tesnoj borbi sa Kaljarijem, Torinom i Specijom za izlazak iz opasne zone. Inače, Milan je poslednji put u januaru savladao Benevento sa 0:2.

REAL MADRID – OSASUNA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Realu je kec bitan u borbi za titulu, a Osasuni neće biti teško, jer sredina tabele je njena, pa rezultatski značaj ove utakmice za njih nije preveliki. Zinedin Zidan će posle X ishoda sa Betisom sigurno insistirati na brzom rezultatskom prelamanju utakmice sa ekipom koja ih je u januaru primorala na remi. Inače, bila je to prva utakmica para posle duže vremena na kojoj nije bilo golova, pošto je do tada bilo reč o paru koji je bio izuzetno izdašan za tipovanje na pogotke, naravno u kombinaciji sa pobedama Real Madrida. 

LASK LINC – SALCBURG, 20.30

(Fudbal, Kup Austrije)

Salcburg je nedavno u šampionatu Austrije savladao LASK sa 2:0. Nakon toga, ekipa iz Linca ima dva remija, plus poraz, pa se čini da u finalu nema skoro pa nikakve šanse. Uostalom, ako za primer uumemo utakmicu iz 25. kola Bundeslige, postaće nam jasno da je Salcburg uigraniji, sposobniji i znatno oštriji u napadu. Primera radi, Salcburg je dao 80 ligaških golova, a LASK 46. Oba tima primila sup o 30.

BRENTFORD – VOTFORD, 16.00

(Fudbal, Engleska 2)

Tim iz Londona nije poražen na svom terenu poslednjih sedam utakmica, a na prethodnih pet nije dolazilo mnogo golova, dva ili manje. U prvom delu sezone na Vikaridž roudu u duelu ova dva tima nije bilo pobednika (1:1). Brentford je na svom novom stadionu Komjuniti na 22 utakmice ove sezone u Čempionšipu poražen samo dva puta, uz 11 trijumfa i devet remija. Na četiri vezane utakmice Brentforda i Votforda oba tima su postigla golove (GG) uz tip 2-3 pogotka.

DORTMUND – KIL, 20.30

(Fudbal, Kup Nemačke)

Dortmund sebe već vidi kao pobednika polufinala Kupa Nemačke. Nije ni čudo, jer tabela Cvajte kaže da je Kil u silaznoj formi, te da Dortmund nema razloga za brigu. Ovde će se naspram tih aspekata sigurno pojačano razmišljati o prelazima i kombinacijama s akcentom na veći broj postignutih golova. Tako stoje stvari, a sve ostalo što bi moglo da se desi, svelo bi se na pravo, veliko iznenađenje.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara