NAJAVA DANA (subota, 13. februar): Murinjo gost Gvardioli, košarkaški derbi glavna poslastica

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.02.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LESTER – LIVERPUL, 13.30

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Poraz od Mančester Sitija na Enfildu bio je preskup za Liverpul, koji će teško do odbrane trona. Čak mu "visi" i pozicija među četiri najbolja tima u Engleskoj, a ona je prioritet svih prioriteta. Lisice trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli, dva boda iza Mančester Junajteda, a sedam iza lidera Sitija, iako su odigrale utakmicu više o d

Gvardioline ekipe. Neće biti lako Liverpulu koji sudeći po svemu samo može da sanja famoznih 0:4 sa poslednjeg gostovanja Lesteru iz 2019.

MAN. SITI – TOTENHEM, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Totenhem je u prošlom kolu protiv Vest Bromvič Albiona konačno prekinuo niz od tri poraza, dok je Siti na u deset od 14 vezanih pobeda nije primio gol. Uz formu kakva u Premijer ligi odavno nije viđena, lider kreće po osvetu za poraze koje su mu Pevci naneli u poslednja dva sučeljavanja (2:0). Gvardiolini Građani će dakle biti ti na koje pada svetlo vavorita i potencijalnih osvetnika za sav bol nanet u 2020. godini.

NAPOLI – JUVENTUS, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Atalanta je osujetila Napoli u želji da konkuriše za trofej Kupa Italije za koji će se njihov dželat tući upravo sa Starom damom. Dakle, Ronaldova družina je bolje raspoložena pole remija sa Interom u drugoj kup utakmici. Razlog za bolje osećanje u redovima Juventusa ogleda se i u nedavnoj pobedi nad Napolijem od 2:0 koja je označila njihovo osvajanje Superkupa Italije.

SPECIJA – MILAN, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Da sliste Speciju, pa da misle o Zvezdi. Tako stoje stvari u redovima tima koji je u prethodnom turnusu Serije A savladao Krotone sap o dva gola Ibrahimovića i Rebića… U oktobru meč para okončan je sa 3:0 za Milan, a ako ćemo pravo, raspucavanje ni ovog puta nije tema o kojoj ne treba razmišljati. Sve u svemu, zna se ko je ovde apsolutno podređen sastav.

LEVERKUZEN – MAJNC, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Aspirindžije imaju nameru da sliste Majnc koji ima grdne muke, odnosno četiri boda zaostatka ua Hertom koja je trenutno prva van crvene zone ispadanja. Inače, imao je Leverkuzen u poslednje vreme loše momente, poput onog sa Esenom koji ga je u produžecima na opšte zaprepašćenje eliminisao iz Kupa Nemačke. Aspirinžije će svakako na ovom meču pokušati da se iskupljuju, baš kao što su to činili sa Štutgartom koga su dobili sa 5:2.

DORTMUND – HOFENHAJM, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Nije suvišno reći da Dortmund tone. Dokaz su Frejburgovih 2:1, zatim Menhengladbahovih 4:2, te Bajerovih 2:1 između kojih se ugnezdila GG4+ pobeda nad Augzburgom. Tako stvari stoje, pa se domaći nadaju da se neće osramotiti pred Hofenhajmom koji je vezao dva poraza, a zauzima 12. poziciju na tabeli. Poslednji susret para Dortmund koji trenutno ima četiri povređena igrača dobio je s minimalcem u oktobru mesecu.

RADNIČKI NIŠ – CRVENA ZVEZDA, 15.30

(Fudbal, Srbija 1)

Gostovanje u Nišu predstavljaće generalnu probu za veliki beogradski spektakl. Po tradiciji, Dejan Stanković nije mogao da izabere poželjnijeg rivala, pošto u poslednjih nekoliko godina Crvena zvezda tradcionalno lako izlazi na kraj sa Nišlijama. Zvezda je u seriji od četiri pobede nad Radničkim, i to bez primljenog gola. Ipak, ekipa Vladimira Gaćinovića pokušaće da iskoristi Zvezdin fokus na Milan.

GRANADA – ATL. MADRID, 14.00

(Fudbal, Španija 1)

Ako je išta sigurica ove subote, onda je to Atletikova favorizovana pozicija na gostovanju Granadi. Naravno, ako je Simeone dozvolio da ga Selta navuče na X, odnosno malo očekivanih 2:2 na prethodnoj utakmici, teško da će to biti olako dopušteno Granadi koja je na poslednje četiri utakmice čak tri puta otišla u X. Konkretno, njene mušterije su bile Viljareal, Selta i Levante, pa će Atletiko pokušati da nastavi niz pobeda na mečevima para koji je trenutno zaustavljen na septembarskih 6:1.

MEGA – VOJVODINA, 18.30

(Košarka, Kup Radivoja Koraća)

Mega je očekivano izbacila zemunsku Mladost iz igre s konačnih 93:69, dok je FMP kao gorko iznenađenje okusio Vojvodinu u odličnom izdanju. Na kraju je bilo 67:73 za Novosađane. Voša koja je trenutno na drugom mestu KLS-a biće svakako žilava i ozbiljno nezgodan rival za Megu koja je u ovom momentu na trećem mestu ABA lige, sa samo bodom zaostatka za vodećom Igokeom.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA, 21.00

(Košarka, Kup Radivoja Koraća)

Moglo se desiti da Borac ponovo zagorča život Partizanu. Međutim, izabranici Šaše Filipovskog uspeli du da slave sa 76:72. Zvezda je lagano i očekivano kao na treningu slistila Radnički iz Kragujevca sa 108:47, pa se može reći da će tim Dejana Radonjića pravi izazov imati u duelu sa Partizanom. Setimo se da je prošli susret večitih u novembru dobila Zvezda sa 85:86. I sada može biti tesno.


tagovi

najava danapredlozzipredlozzi i tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara