NAJAVA DANA (subota, 27. jun): Fudbalski dan za uživanje

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.06.20. | 08:00

Koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas

ASTON VILA – VULVERHEMPTON, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Vulvsi u Birmingemu udaraju na fenjeraša, a po glavi im se mota Mančester junajted koji je poslednji na listi evropskih kvalifikanata. Preteško za Aston Vilu koja na klackalici opstanka ima pred sobom bitku sa Bornmutom, Vest Hemom i Votfordom koji u odnosu na njih ima samo bod prednosti. Teško je domaćinu pred ambicijom objektivno jačeg Vulverhemptona koji ih je prošli put dobio sa 2:1. Kladioci treba da znaju i da na ovaj par od marta 2018. godine dolazi GG3+ igra.

BREŠA – ĐENOVA, 17.15

(Fudbal, Italija 1)

Breša prežaljena, a Đenova na klackalici opstanka, budući da im Leće s takođe 25 osvojenih bodova duva za vrat, isto kao i oni što čine Sampdoriji koja ima tek bod više. Gosti su tim činjenicama motivisani, ali i pod stresom nakon poraza od Parme od koje su primili četiri gola. Neće im biti lako da ostvare cilj, naročito ako se setimo da je Breša u prošlom kolu navukla Fjorentinu na X.

LACIO – FJORENTINA, 21.45

(Fudbal, Italija 1)

Rimljanima na noge stiže Fjorentina koja je razočarala po nastavku sezone. Mladi tim Viole je ostavio slab utisak u prošlom kolu remijem protiv fenjeraša Breše. Sezona Toskanaca je već dovoljno razočaravajuća jer se Fjorentina nalazi šest bodova iznad zone ispadanja. Međutim i Lacio je podbacio, budući da smo pred pandemiju gledali Nebeskoplave u ritmu koji je obećavao besomučne atake na Juventus, što je Atalanta tako lepo demantovala kada ih je porazila sa 3:2. Kako bilo, igraće domaćin na pobedu, jer uprkos jednoj mrlji i dalje mu priliči uloga makar umerenog favorita.

B. LEVERKUZEN – MAJNC, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Izbace li Aspirindžije iz glave frustraciju izazvanu Hertinom pobedom u prošlom kolu, još uvek mogu da se nadaju raspletu koji ih plasira u zonu kvalifikanata za Ligu šampiona. Majnc na to s 13. mesta odgovara svakako manje bitnom pobedom nad Verderom, a znatno više opominjućim, nedavnim skalpom skinutim ni manje ni više nego Borusiji iz Dortmunda koju su u 32. kolu tukli sa 0:2. Kako bilo, Leverkuzen dominira na ovom paru već dve godine, što može na domaćem terenu mnogo da im znači.

M’GLADBAH – HERTA, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Tuce igrača fali Herti da popuni spisak, kako bi mogla da kaže da je kompletna. Hrabri je pobeda nad Bajer Leverkuzenom iz prošlog kola, što opominje Menhengladbah na oprezan pristup obaveznom osvajanju bodova za odbranu četvrtog mesta na tabeli. Kako god, domaćin je favorit koji iz sve snage nastoji da mu se ne ponovi remi koji je Herta poslednji put protiv njih izboksovala u 17. kolu Bundeslige.

DORTMUND – HOFENHAJM, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Dortmund opušteno može da zaigra, a Hofenhajm ne… Pre svega, reč je o egal poziciji ovog tima na tabeli s Volfsburgom, ali i o obavezi nastavka reputacije neprijatnog rivala za Dortmund koji ih ne slama još od 2017. godine, od kada su ga dva puta dobijali, ali i isto toliko puta primoravali na remi. Kako bilo, s fudbalske strane Borusija je favorit, dok s kladilačke valja znati da je na 11 uzastopnih utakmica ovog para dolazila GG igra, a da na osam utakmica u nizu na taj tip samo jednom nije dodato i 3+.

SELTA – BARSELONA, 17.00

(Fudbal, Španija 1)

U Barseloni za gubitak prvog mesta na tabeli krive VAR tehnologiju i sudije koji navodno pomažu Realu. Lionel Mesi sve više liči na samog sebe iz reprezentacije Argentine. Igra on, ali se saigrači sklanjaju od lopte očekujući da sve sam završi. Da sve bude još komplikovanije, Selta, koja je cele sezone izgledala užasno, razgoropadila se posle pauze. Samo jedan gol primila je u četiri meča, izgubila od Viljareala, remizirala u Valjadolidu, potom otresla Alaves sa 6:0, zatim nasred Anoete minimalcem otpisala i Real Sosijedad. Moglo bi ovo biti teško gostovanje za Barsu.

LIDS – FULAM, 16.00

(Fudbal, Engleska 2)

Lids toliko okupira VBA, da je tremaroški dozvolio Kardifu da ga dobije sa 2:0. Fulam je odmah iza njih, deli ih sedam bodova, što ne bi iznosilo toliko da tim Aleksandra Mitrovića nije dozvolio da ga Brentford u prošlom krugu porazi kod kuće. Dakle, idu i jedni i drugi iz teške u težu utakmicu, a mi ćemo gledati i nadati se da će naš špic dati još koji gol, naravno kako bi ostao na poziciji najboljeg strelca Čempionšipa. Kako bilo, njegov Fulam je poslednja dva puta lepo prolazio protiv Lidsa.

NORIČ – MANČESTER JUNAJTED, 18.30

(Fudbal, FA kup, četvrtfinale)

Neka bude da se četvrtfinale FA kupa u načelu po 22. kolu Premijer lige poznaje. Tada je Mančester junated sa 4:0 demontirao Norič koji trenutno visi na na ligaškom fenjeru. Taj rezultat može da bude i kladilački zgodan putokaz, budući da je Norič postpandemijsku pauzu okončao porazom od Evertona, čime je pokazao i evidentnu nezrelost igara u utakmicama sa znatno bolje kotiranim klubovima.

DINAMO Z. – OSIJEK, 20.00

(Fudbal, Hrvatska 1)

Modri su uzeli titulu HNL-a, dok Osijek eventualnom, ali jako, jako teško izvodljivom pobedom može da doaka zagrebačkim Lokosima koji su u četvrtak remizirali sa Istrom 1961. Mogla bi ovo biti utakmica za smenu timova na drugom mestu u šampionatu Hrvatske, što nije isključeno ukoliko se setimo osiječkih 1:0 iz februara, kada je Dinamo doživeo jedan od ukupno četiri poraza u ovogodišnjem takmičenju. Kako god, to su samo pretpostavke, jer Dinamo na Maksimiru ove sezone nije izgubio utakmicu u HNL-u.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara