Izgleda da se Hakimi vraća u Real... Borusija i Bajern našli novu metu za desnog beka i besplatna je

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 15:08

Ranije su se pominjali Juventus, Inter i Mančester Junajted

U trouglu Španija – Francuska – Nemačka bi sledećeg leta mogale da se desi zanimljiva lančana reakcija sa nekoliko transfera desnih bekova. Desne bekove najverovatnije menjaju Real Madrid, Pari Sen Žermen, Borusija Dortmun i možda Bajern Minhen.  

Posle sjajnih igara na dvogodišnjoj pozajmici u Borusiji Dortmund, marokanski desni bek Ašraf Hakimi se sledećeg leta najverovatnije vraća u Real Madrid u kojem je ponikao, prošao sve selekcije, igrao i za prvi tim, ali se afirmisao tek na pozajmici na Vestfalenu. Iako Borusija želi da ga otkupi i zadrži, za sve se pitaju Real i Hakimi, a oni trenutno nisu za tu ideju. Zinedin Zidan je spreman da pruži šansu Hakimiju od sledeće i da ga polako sprema za nalednika Danija Karvahala koji polako pada u formi i deluje da je prošao zenit karijere. Kao što je to slučaj i sa letošnjom kupovinom Ferlana Mendija koji je ove sezone istisnuo Marsela iz prve postave.

Izabrane vesti

Hakimi jedva čeka poziv Zidana i povratak u Madrid, što znači da će Borusija Dortmund morati da traži novog desnog beka. A izbor je pao na belgijskog reprezentativca Tomu Menije kojem na leto ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom i napustiće Park prinčeva kao slobodan igrač. Prema pisanju belgijskih medija, Borusija je već kontaktirala Menijea sa namerom da se dogovore oko uslova saradnje.

Interesantno je da se u svim ovim pričama pominje i Bajern Minhen. Bavarci takođe traže desnog beka. Nadali su se da Real neće vraćati Hakimija i bili su spremni da boljim finansijskim uslovima nadmaše Borusijinu ponudu. Kada su shvatili da igrač želi samo u Madrid, okrenuli su se privremenom rešenju i baš iz Reala doveli na pozajmicu Alvara Odriozolu. On nije zadovoljio kod Zidana i na njegovo mesto će na leto doći Hakimi. Međutim, deluje da ni Bajern nema nameru da otkupi baskijskog fudbalera jer se danas pominje da je i njima interesantan Menije. Da li se samo radi o tradicionalnom bavarskom spletkarenju protiv rivala iz Dortmunda ili zaista žele Menijea, biće poznato za koju nedelju.

Inače, Belgijanac se još ranije pominjao kao moguće pojačanje Mančester Junajteda, Juventusa i Intera, a italijanski klubovi još nisu odustali od njega.

Na kraju, najrealniji scenario je se Hakimi vrati u Madrid, da Menije pojača Borusiju, ali onda ostaje neizvesno šta će uraditi Bajern i šta će biti sa Odrioziolom. Bajern bi u tom slučaju mogao da krene po Lukasa Klostermana iz Lajpciga, a za Odriozolu bi najverovatnija opcija bila transfer u Atletik Bilbao koji ga je i ranije želeo.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara