Foto (Reuters)
Foto (Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 3. april): Derbi sezone u Ligi 1, Lajpcig na Bajern za priključak, Arsenal i Liverpul na Ostrvu

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.04.21. | 07:20

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

PSŽ – LIL, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Ovo je pravi derbi! Na Parku prinčeva lome se koplja za prvo mesto Lige 1, a ne možemo reći da su i jedni i drugi konstantni u poslednje vreme. Primera radi, Lil je nakon remija sa Monakom, na opšte iznenađenje poražen od Nima. Poketinov sastav je u poslednja dva kola poražen od Nanta, da bi zatim dobio Lion sa 2:4. Ovde je zato sve moguće, a najizvesnije je da će se igrati tvrd meč para. Poslednji međusobni okršaj dobio je PSŽ u Kupu Francuske sa 3:0.

TORINO – JUVENTUS, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Domaći Torino igra bez Milinković Savića, ali sa velikim pritiskom izazvanim tek bodom prednosti u odnosu na Kaljari koji vreba trenutak za razmenu pozicija. Fenjeraška grupica smeši se Torinu, dok Juventus kreće u poteru za Milanom braneći se od Atalante koja takođe ima 55 bodova. Posle poraza od Beneventa, Pirlo če od Ronalda, Morate i društva zahtevati čist posao. Po tradiciji, Torino će biti u nebranom grožđu.

SASUOLO – ROMA, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Vučica brani šesto mesto na tabeli Serije A od Lacija, tačnije samo bod prednosti. Nije lako posle iznenađujućeg poraza od Parme, te ne baš tako lagane partije sa Napolijem koji je slavio sa 0:2. Fonseka je nezadovoljan, pa pod pritiskom odlazi na meč sa Sasuolom koji je Romu prošli put naterao na X, a u februaru prošle godine savladao sa 4:2.

LESTER – MAN. SITI, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Pošto je Siti za svetlosnu godinu na tabeli Premijer lige odmaglio Lesteru, jasno je kakav scenarijo je najrelniji na meču 30. kola, gde tim iz Mančestra pokušava da osveti poraz od 2:5 sa poslenjeg meča para. Naime, Gvardiola je nakon furioznog nastupa protiv Menhengaldbaha u Ligi šampoiona uspeo da dobije Everton u Liga kupu, pa je trećeplasiranom Lesteru najbolje da pokuša defanzivom da se odupre timu koji zaista igra furiozno.

ARSENAL – LIVERPUL, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Arsenal se odavno oprostio od eventualne trke za Ligu šampiona, odlazeći prvak Engleske za elitnim takmičenjem kaska pet bodova i jedini način da održi realnu nadu i posle 30. kola jeste da savlada Tobdžije na Emirejtsu. To mu je pošlo za rukom samo jednom na poslednjih devet gostovanja u severnom Londonu (po četiri remija i pobede Arsenala). U poslednja dva meseca Klopovi puleni su šest puta uzastopno ginuli na svom Enfildu, ali im je na gostovanjima u tom periodu išlo znatno bolje. Kada je reč o ekipi Mikela Artete nikada ne možete da budete sigurni da li će očarati ili razočarati.

RB LAJPCIG – BAJERN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Da RB Lajpcig nije kiksnuo pre dva kola u duelu sa Ajntrahtom iz Frankfurta, verovatno bi imali najzanimljiviji finiš Bundeslige u poslednjih nekoliko godina. Bajernu, očekivano, ide uloga favorita. Tako je bilo i u prethodna četiri ligaška meča, pa su Bikovi sva četiri puta odoleli – 0:0, 1:1, 0:0, 3:3. Čak se za ovaj poslednji put može reći da je Bajern odoleo, jer Bikovi su dva puta vodili. Otkako je preuzeo RB Lajpcig Nagelsman nije izgubio od Bajerna. Ruku na srce, nije ni pobedio budući da je reč sve o samim remi ishodima.

DORTMUND – AJNTRAHT, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Gosti su trenutno u boljoj poziciji, s četiri boda više osam kola pre kraja, i pobedom bi napravili veliki korak ka konačnom cilju i, može se reći, velikom iznenađenju. Srpski tandem u redovima Ajntrahta, Filip Kostić - Luka Jović, vratio se sa reprezentativnih obaveza u sjajnom raspoloženju zbog dobrih rezultata Orlova, pa bi njihova motivacija mogla da bude od velike koristi Adiju Hiteru. Inače, Borusije i Ajntrahta ujedno je i duel dva najefikasnija tima u ligi posle Bajerna. Predstojeći domaćin postigao je 54, a primio 37 golova, dok su gosti dali i primili po jedan manje.

REAL MADRID – EIBAR, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Lak posao za Real Madrid, a preteška situacija za Eibar koji tone sve dublje. Naime, gosti su 18. na tabeli, bore se za opatanak, dok je Realu na meti Barselonin plus od dva boda koja nose drugo mesto na tabeli Primere. Inače, ovo je ujedno i meč para na koji je isplativo visoko tipovanje na golove. Poslednja tri međusobna okršaja Real Madrid je dobijao sa 4+ ishodima.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA, 17,00

(Fudbal, Srbija 1)

Napredak se u protekla tri kola razigrao, pa pobedama nad Zlatiborom, Bačkom i remijem sa Metalcem dokazao da nije za otpis. Ipak, teško će Kruševljani protiv neporaženog tima Dejana Stankovića koji uzgred raspolaže i s gol razlikom od 78:12. Kako bilo, ovo je par gde Zvezda tradicionalno slavi, pa se čini da nije pitanje ko će, nego s kakvim će se na kraju rezultatom završiti ova utakmica.

PARTIZAN – METALAC, 19.05

(Fudbal, Srbija 1)

Partizan je na prethodnom meču savladao Bačku sa 0:4. Interesantno je da Parni valjak na poslednje četiri utakmice, uključujući i meč s Voždovcem u Kupu Srbije, nije postizao manje od četiri gola. Metalac za sobom ima dva remija, a poslednju kup utakmicu sa Partizanom izgubio je u novembru. Jasno, domaćin je i ovoga puta favorit.

PARTIZAN – KRKA, 21.00

(Košarka, ABA liga)

Partizan na svom terenu dočekuje Krku i pobedom bi overio opstanak u Jadranskoj ligi, dok bi porazom apsolutno zakomplikovao situaciju na tabeli. Crno-beli su u uoči ovog kola u najboljoj poziciji među klubovima koji teoretski mogu da budu u baražu za ispadanje jer ima devet pobeda. Zbog toga će puleni Aleksandra Matovića pojuriti novi trijumf kako bi prebrinuli praktično sve brige i onda mirnije priveli ovu, za njih sezonu za zaborav kraju.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara