©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (subota, 7. novembar): Klasiker u Dortmundu, Junajted u Liverpulu, Partizanov izazov u Subotici

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.11.20. | 06:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

DORTMUND – BAJERN, 18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Nemačka 1)

Trkaju se u bod, a Lusijen Favr pored domaćeg terena računa i na dobru atmosferu koja vlada nakon pobede od 0:3 na gostovanju Klub Brižu u Ligi šampiona. Bajern se u isto vreme propisno raspucao savladavši Salcburg sa 2:6 u gostima. Videćemo šta sprema Flik u Dortmundu, jer od Bajerna, i pored šest igrača izbačenih iz stroja, uvek treba očekivati čvrst nastup bez obzira na snagu objektivno dobre Borusije. Kako bilo, Dortmund je pred njima pao na tri uzastopne utakmice. Poslednji put to se desilo u septembarskom finalu Superkupa Nemačke (2:3).

EVERTON – MANČESTER JUNAJTED, 13.30

(Fudbal, Engleska 1)

Definitivno je Bašakšehir neprijatno iznenadio navijače Crvenih đavola, ali i sve one kojima je na tiketu stajala dvojka u trećem kolu grupne faze Lige šampiona. Da vidimo može li iz te letargije da profitira Everton koji je izgubio u protekla dva kola od Sautemptona i Njukasla, a s timom iz Mančestera dva puta donosio X, pri konačnih 1:1. U svakom slučaju, Solšerovu ekipu koja je trenutno na 15. mestu Premijer lige sa gol razlikom od 9:13 ne čeka prijatno gostovanje.

VEST HEM – FULAM, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Mitrovićev Fulam je konačno u prošlom kolu uspeo da slavi, odnosno ispiše se iz kluba fenjeraša koji do sada nemaju pobedu. Savladan je VBA sa 2:0. Čekićari će biti tvrd orah za njih, uprkos skoru u poslednja tri kola u kojima su remizirali sa Totenhemom i Mančester Sitijem, a zatim sa 2:1 poraženi od Liverpula. Inače, istorijski gledano Vest Hem ne leži Fulamu koji je od jula 2017. godine, do istog meseca prošle od njih gubio četiri puta, dva puta u zvaničnim, a dva puta na prijateljskim utakmicama.

PSŽ – REN, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Parižani su posle Mančester junajteda poraženi i od Lajpciga u Ligi šampiona, međutim u Ligi 1 ponovo svima jasno do znanja stavljaju ko je najbolji. Nant je to shvatio u prošlom kolu (0:3), a samo u dva prethodna duela u Parizu postigli su deset golova. Ren je takođe izgubio utakmicu Lige šampiona od Čelsija, dok na tabeli domaćeg prvenstva trenutno zauzima treću poziciju sa jednim porazom na prethodnih pet mečeva. Prošle sezone Ren je savladao PSŽ sa 2:1, a istim rezultatom domaćin je slavio na Parku Prinčeva u finalu Superkupa.

PARMA – FJORENTINA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Parma se pokazala kao protivnik kojeg nije lako dobiti, međutim u tri poslednja kola osvojila je samo dva boda. Igrala je nerešeno sa Specijom (2:2) i Interom (2:2) i savladala Peskaru u Kupu Italije. Fjorentina je porazom od Rome (2:0) prekinula niz od tri meča bez poraza u kojima je remizirala sa Specijom (2:2) uz pobede nad Udinezeom (3:2) i Padovom (2:1). Početkom jula Viola je slavila na ovom stadionu sa 2:1.

BARSELONA – BETIS, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Na šest poslednjih utakmica Barsa je osvojila samo osam bodova, a bez pobede je na prethodne četiri. Betis igra promenljivo, i mada stoji nešto bolje na tabeli izgubio je tri od poslednjih pet odigranih mečeva. Prednost Barse je svakako Nou Kamp na kojem je od ovog protivnika izgubila samo jedan od 13 odigranih duela. Od 2018, njihovi okršaji redovno su se završavali uz najmanje pet postignutih golova.

REDING – STOUK, 13.30

(Fudbal, Engleska 2)

I pored poraza u prethodna dva kola ekipa Veljka Paunovića lider je na tabeli Čempionšipa i najefikasniji tim ovog takmičenja. Stouk je takođe izgubio u prošlom kolu, međutim ovaj tim igra solidno u poslednje vreme i dva od ukupno tri poraza ove sezone pretrpeo je od timova iz gornjeg dela tabele. Prethodna četiri duela Redinga i Stouka završena su nerešenim rezultatom, a od 2006. na ovom stadionu oba tima postizala su golove.

GIMARAIŠ – SPORTING, 21.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Sporting je u tesnom klinču sa Benfikom kojoj trenutno beži za bod na vrhu tabele. Ovog puta neće biti lako, a da je tako svedoči Gimaraišova gol razlika od 4:3. Dakle, domaći su možda tanki šuteri, ali se svakako mora reći da imaju do sada najjaču odbranu u ligi. Inače, dvojka na ovaj par sa Gimaraišom u svojstvu domaćina nije došla još od 2017. godine.

SPARTAK SUBOTICA – PARTIZAN, 18.00

(Fudbal, Srbija 1)

Iz Humske je saopšteno da su na testovima na COVID-19 pozitivni napadač Lazar Marković i mladi vezista Lazar Pavlović. Pre nekoliko dana je utvrđeno da je zaražen Vladimir Stojković, a posle njega i Milan Smiljanić. Prilično nezgodno za Stanojevića, budući da su Golubovi neugodni u svojstvu domaćina, a da trenutno za samo tri boda kaskaju za Parnim valjkom. Treba dodati da je Partizan od poslednje četiri utakmice sa Subotičanima izgubio dve. Na svim mečevima dolazilo je 4+.

PARTIZAN – ZADAR, 21.00

(Košarka, ABA liga)

Bvši asistent Duška Vujoševića u ekipi CSKA, Sašo Filipovski novi je trener Partizana. Debitovaće protiv Zadra, očekujući pobedu nakon utakmice koja je u produžecima izgubljena od ekipe Igokee. Zadar je sigurno slabiji rival, što dokazuje samo jedna do sada zabeležena pobeda iz utakmice sa Primorskom. U svakom slučaju, Partizanu je neophodan ozbiljan pristup, pa verujemo da zbog prethodno zabeleženih rezultata neće biti potcenjivanja protivnika.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara