Foto: AFP
Foto: AFP

NAJAVA DANA (subota, 8. maj): Siti sa Čelsijem za overu titulu, Atletiko na Kamp nou, Primera ključa

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.05.21. | 07:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LIVERPUL – SAUTEMPTON, 21.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Nismo neraealni ako kažemo da je Liverpul unapred odlučan da overi keca. Treba to timu za odbranu sedme pozicije od Evertona, pa će u poslednjem periodu nesolidni Sautempton biti u vrlo nezgodnoj, da ne kažemo nezavidnoj poziciji. Uostalom, Liverpulu je stalo i do iskupljenja za izgubljeno četvrtfinalno odmeravanje Lige šampiona, donosno dvomeč sa Real Madridom koji nije prokockao kapitalnih 3:1 sa prvog meča.

MAN. SITI – ČELSI, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Siti je nokautirao PSŽ, odnosno zaslužio plasman u finale Lige šampiona! Brutalno je rešeno s njihove strane i pitanje ambicije za osvajanje trofeja Premijer lige, pa od Gvardiole u finalu pre evropskog finala očekujemo da igra na keca. Tuhelov odgovor neće biti mlak, kao ni na Vemblju, kada je Čelsi prošlog meseca savladao Mančester Siti s minimalcem u polufinalu FA kupa. Mogao bi ovo biti meč opipavanja pulsa pred najvažniji okršaj sezone.

FJORENTINA – LACIO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Ekipa Lacija je baš ušuškana na šestom mestu, odnosno obezbeđena od napada Vučice, ali je kopka napad na Napoli. Za Fjorentinu koja je 14. na tabeli to nikako nije dobro, naročito nakon dva vezana remija, na kojke se nadovezuje sećanje na pređašnjih pet susreta sa rivalom. Naime, na svim tim mečevima oni su izvukli samo bod, a poslednja tri puta uz pobede Lacija, valjalo je kombinovati i GG3+ igru.

DORTMUND – RB LAJPCIG, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Dva puta razmaku od pet dana Borusija Dortmund i RB Lajpcig će odmeriti snage, doduše u dva različita takmičenja. Okršaj u prvenstvu biće uvertira za finale nacionalnog kupa koje će predstavljati jedinu šansu i za jedne i za druge da se domognu trofeja ove sezone. Lajpcig poslednjih nedelja igra promenljivo, a nedavno se mučio sa Verderom i obezbedio finale kupa tek u sudijskoj nadoknadi produžetaka. Osvrt na poslednjih sedam međusobnih duela kaže da je goleada i te kako moguća, jer su tri završena sa pet ili više golova.

VERDER BREMEN – LEVERKUZEN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Niko se ne ne bi menjao s Verderom! Meč koji sledi, brani njihov opstanak u Bundesligi od Arminije koja takođe ima 30 bodova. Da stvar bude od loše, još gora, recimo da je tim iz Bremena u seriji od pet poraza. Aspirindžije koje su šeste na tabeli, mogle bi da pokušaju da iskoriste nervozu rivala s kojim su prethodni put remizirali. Inače, intreresantno je reći da kec na ovom paru, ma ko da je igrao u ulozi domaćina nije dolazio još od 2017. godine.

BAJERN – M`GLADBAH, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Menhengladbah žulja četiri boda viška Aspirindžija kojima pripada šesto mesto. Do novih tri će teško protiv Bajerna koji je na čelu Bundeslige, a koga su u januaru kao domaćini dobili sa 3:2. Uzgred, Flik će teško posle neočekivanog poraza od Majnca dozvoliti brukanje Bavaraca. Dakle, domaćin će u Minhenu uz sve lagodnosti koje ima zbog stečenih bodova, svakako moći da računa i na tradiciju koja kaže da je na ovom paru u prednosti uglavnom domaćin.

BARSELONA – ATL. MADRID, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Dva boda dele vodeći Atletiko Madrid od Reala i Barselone… Tenzija je zagarantovana, a gosti svesni da imaju posla sa najjačim napadom Primere. Od Mesija i Grizmana svi zaziru, ali s druge strane je Suarez, pa će susret koji je prošli put pripao Atletiku biti pun tenzije. Nije isključeno da se igra tvrdo, jer ulog je preveliki da bi se ma ko otvarao i igrao lepršavo, jer istini za volju ne zna se kome je više stalo do bodova.

DERBI – ŠEFILD VENZDEJ, 13.30

(Fudbal, Engleska 2)

Derbi Kaunti i Šefild venzdej – koji u vitrinama zbirno imaju šest titula prvaka u direktnom duelu odlučuju ko ide u treću, a ko ostaje u drugoj ligi Engleske. Međutim, moguće je da i jedni i drugi okončaju karijeru u Čempionšipu. Pred poslednje kolo sezone Derbi ima 43 boda, Roteram kao prvi ispod crte 41, a Šefild i Vikomb po 40 s tim da ovi drugi zbog ubedljivo najgore gol razlike nemaju nikakve šanse da prežive. Grčevita borba im ne gine!

JANG BOJS – BAZEL, 20.30

(Fudbal, Švajcarska 1)

Jeste, derbi je ovo iako Jang Bojsi imaju 72, a drugoplasirani Bazel tek 47 bodova. Šta reći, sem da domaći mogu da se igraju fudbala, jer rezultat im ne donosi ništa do prestiža. Na poslednjem meču para došao je X, ali se mora reći da je Jang Bojs koji je do 33. kola izgubio svega dve utakmice ipak favorit. Videćemo može li im Bazel išta kao gost.

GALATASARAJ – BEŠIKTAŠ, 19.30

(Fudbal, Turska 1)

Galata je u poslednjih 10 susreta sa Bešiktašom samo dva puta slavila u regularnih 90 minuta (Orlovi upisali pet trijumfa). Sastav sa Vodafon parka je trijumfovao sredinom januara kao domaćin (2:0), dok je susret ovih ekipa od pre godinu dana okončan bez pobednika. Interesantno je da se na sedam od poslednjih osam derbija mreža tresla samo na jednom kraju terena (prošle godine su obe mreže mirovale).


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara