Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 13. april): Sve u senci Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.04.21. | 08:05

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Čelsi - Porto, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Izabrane vesti

Dva gola prednosti stečena u prvom susretu značajna su zaliha za Čelsi pred revanš u koji londonski klub ulazi praktično jedom nogom već u polufinalu. Izabranici Tomasa Tuhela demonstrirali su prethodne nedelje da imaju kvalitet da i kada im nije idealan dan ostvare željeni rezultat, dok je Porto uprkos vrlo dobroj igri bio prilično daleko od pozitivnog ishoda te je još teže očekivati da će u popravnom uspeti da prirede iznenađenje.

Pari Sen Žermen - Bajern Minhen, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Parižani su uspeli da u prvom susretu slave s rezultatom 3:2 iako je Bajern bio tim koji je znatno češće pretio. Raspoložei Mbape i Nejmar iskoristili su izostanak Roberta Levandovskog, a da nije sve idealno u redovima Hansija Flika potvrdio je remi sa Union Berlinom nekoliko dana posle poraza. Ipak, teško je očekivati da Bajern veže tri bleda izdanja te je izvesno da Parižane očekuje težak posao uprkos golu prednosti sa kojim dočekuju utakmicu.

Hadersfild - Bornmut, 18.30

(Fudbal, Engleska 2)

Četiri pobede u nizu donele su Bornmutu značajan napredak na tabeli i mesto u društvu timova koji se bore za plej-of, a novi korak ka povratku u elitu pokušaće da napravi na gostovanju Hadersfildu. Domaćin je u prethodna četiri kola osvojio samo tri boda, međutim, izuzev debakla protiv Noriča (0:7) tri remija i ne predstavljaju loš učinak kluba čiji je jedini cilj da održi korak u odnosu na timove iz zone ispadanja.

Šefild Venzdej - Svonsi, 19.00

(Fudbal, Engleska 2)

Seriju poraza i strmoglavi pad Svonsi je prekinuo trijumfom nad Milvolom (3:0) te će gostovanje Šefildu dočekati sa željom da nastavi u istom ritmu. Sa druge strane, domaćin je sa svakim narednim kolom sve bliži nižem rangu i današnji duel jedna je od poslednjih prilika da uhvate priključak u odnosu na rivale. Jesenji susret završen je remijem (1:1), a na poslednjih pet međusobnih utakmica oba tima su postigla makar po gol.

Roterhem - Kvins Park Rendžers, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Samo bod osvojen u prethodna tri kola doveo je Roterhem u situaciju da duel protiv Kvins Park Rendžersa očekuje sa imperativom pobede. Prvi tim ispod crte udaljen je od mirne luke šest bodova i nema previše prava na grešku, a posao bi delimično mogla da im olakša činjenica da gosti utakmicu dočekuju bez bilo kakvog rezultatskog imperativa. Roterhem je u prethodnim međusobnim duelima umeo da iznenadi Kvins Park Rendžers, dok po tradiciji susret današnjih rivala krasi borba spuštenog garda o čemu svedoči podatak da su oba tima postizala makar po gol na prethodna četiri meča.

Kremonense - Empoli, 16.00

(Fudbal, Italija 2)

Rivali u vrlo dobroj formi dočekuju utakmicu koja je za oba tima prilično važna pred poslednje izazove u sezoni. Do bi Empoli sa tri boda overio poziciju na čelu tabele, za Kremonense bi trijumf značio iskorak ka plej-ofu. Trenutna forma oba rivala nagoveštava duel za uživanje, s obzirom na to da je Kremonense u prethodnih pet kola četiri puta trijumfovao, uz jedan remi, dok je Empoli neporažen u prethodnih 25 prvenstvenih susreta.

Pardubice - Slovačko, 14.30

(Fudbal, Češka 1)

Slovačko igra zaista sjajno u aktuelnoj sezoni zahvaljujući čemu je ozbiljan kandidat uz Spartu iz Praga za drugo mesto i plasman u Ligu šampiona. Raspoloženi gosti u prethodna četiri kola ispustili su samo dva boda, a protiv Pardubica će napasti 16. ovosezonski trijumf. Sa druge strane, domaćin je ušuškan u sredini tabele i bez bilo kakvog rezultatskog imperativa.

Real Madrid - Tenerife, 21.15

(Košarka, Španija 1)

Madriđani izgledaju izvanredno u aktuelnoj sezoni, a sjajne igre u domaćem prvenstvu odrazile su se na to da je Real već obezbedio mesto u plej-ofu. Ipak, plasman u završnicu takmičenja samo je deo cilja izabranika Pabla Lasa koji će niz pobeda pokušati da nastave protiv Tenerifea. Ipak, i gostujuća ekipa može da se pohvali vrlo dobrom formom s obzirom na to da je zabeležila devet uzastopnih pobeda.

Roan - Pau Ortez, 19.00

(Košarka, Francuska 1)

Pau Ortez je sa dve pobede u prethodna tri susreta znatno uvećao šanse za opstanak, međutim utakmica protiv Roana, ekipe koja je vezala pet pobeda, duel je u kojem će goostima biti veoma teško da nastave pohod ka bezbednoj zoni. Današnji rivali krajem marta su već odmerili snage, a slavio je Roan rutinskom pobedom 81:60.

Telekom Bon - Bajern Minhen, 18.30

(Košarka, Nemačka 1)

Evroligaški izazovi odrazili su se na igru Bajerna koji sa Albom trenutno deli drugo mesto iza Ludvigsburga. Minhenski tim čak sedam puta je poražen ove sezone, međutim susret sa Bonom trebalo bi da predstavlja laku prepreku. Domaćin je poražen u poslednja tri duela, ali se ni izabranici Andree Trinkijerija ne mogu pohvaliti izvanrednim učinkom s obzirom na to da su slavili u samo jednom od poslednja četiri prvenstvena meča.


tagovi

najava danaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara