©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 14. jul): Čelsi pod obavezom, Atalanta juriša u Seriji A, a zatim Čempionšip

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.07.20. | 07:35

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

ČELSI – NORIČ, 21.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

U najnezgodnijem trenutku Čelsi je izgubio od Šefilda i tako otvorio put Mančesteru ka šansi da ih zbaci sa visokog trećeg mesta. Srećom po njih Mančester Junajted je otišao u X sa Sautemptonom, dok je četvrtoplasirani Lester podbacio pošto je izgubio od još jednog davljenika Bornmuta. U svakom slučaju Lampardova ekipa ovaj „penal“ ne bi smela da promaši. Norič je poslednji na tabeli i bez ikakvog motiva za dalje takmičenje, a Čelsi ga itekako ima.

ATALANTA – BREŠA, 21.45

(Fudbal, Italija 1)

Atalanta furiozno juriša ka vodeća dva mesta na tabeli, međutim Juventus ih je usporio na tom putu posle remija koji je izvukao nakon dva dosuđena penala u njihovu korist. Breša je pretposlednja na tabeli, bez pobede je na 17 od 18 odigranih mečeva, a izgubila je i sedam od osam poslednjih gostovanja. Uz sve to Atalanta je poslednji put od ovog protivnika izgubila 2005, uz podatak da ekipa iz Bergama od Breše nije primila gol punih 19 godina.

PORTIMONENSE – BOAVISTA, 20.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Boavista je zauzela sredinu tabele dok Portimonense ima puno više razloga za osvajanje tri boda kako bi pobegao iz zone ispadanja. U ovaj duel domaćin ulazi posle dva vezana poraza, ali će moći da se osloni na solidne igre kod kuće. Boavista je takođe izgubila prethodne dve utakmice, ali ne može baš da se pohvali solidnim učinkom na strani s obzirom na pet pobeda sa 15 gostovanja. Njihov prethodni duel završen je podelom bodova 1:1.

BENFIKA – GIMARAIS, 22.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Orlovi su ustoličeni na drugoj poziciji sa osam bodova zaostatka u odnosu na vodeći Porto. Gimarais je sedmi sa četiri boda koja mu nedostaju za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Potencijalni problem za goste je podatak da je domaćin u Lisabonu izgubio samo tri od 15 odigranih mečeva. S druge strane Gimarais na gostovanjima igra sa promenljivim učinkom. Tradicija mu takođe ne ide na ruku. Benfika je u duelu sa njim neporažena na prethodnih 18 odmeravanja, gol nije primila na poslednja četiri, a na ovom stadionu gost je prethodni put slavio 2013.

ŽIL VISENTE – TONDELA, 22.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Odličan posao napravio je Žil Visente koji je kao novajlija u Primeiri uspeo da se pozicionira na sredini tabele. Od poslednjih pet mečeva izgubio je dva i to oba na gostovanju, a od ukupno 15 mečeva kod kuće Petlovi su izgubili samo tri. Tondela je na 15. mestu i od pet prethodnih utakmica izgubila je četiri uz jedan nerešen ishod. Takođe, poražena je na pet poslednjih gostovanja, a u četiri navrata nije uspela da postigne nijedan gol. Prethodni duel ovih timova završen je nerešeno (1:1) a sreli su se pre toga samo još 2015 kada je Žil Visente slavio sa 2:1.

ARARAT JERMENIJA – NOA, 15.30

(Fudbal, Jermenija 1, plej-of)

Derbi Jermenije biće neizvestan. Naime, Ararat ima samo bod prednosti na tabeli u odnosu na gosta. Noa misli da može da im preotme lidersku poziciju, baš kao što im je pre samo četiri dana uzela trofej Kupa Jermenije. Igralo se do konačnih 4:4, da bi zatim timovi u produžecima postigli još po gol, a utakmica otišla u penal seriju. Ovo će nema sumnje biti još jedan veliki ispit za oba tima.

ŠIRAK – ALAŠKERT, 15.30

(Fudbal, Jermenija 1, plej-of)

Ovo je bitka za Evropu u koju po trenutnom skoru ide trećeplasirani Širak sa 46 osvojenih bodova. Alaškert ih izaziva sa dva poena manje, ali i uz sećanje na junski poraz od 1:2. To međutim nikako ne znači da je Širak favorit, budući da ovaj tim za sobom ima remi i poraz od Noe sa zbilja neprijatnih 4:0. Takav rezultat pred ovako bitan meč može psihološki da bude opterećujući za Širak.

VBA – FULAM, 18.00

(Fudbal, Engleska 2)

Malo ko je čekao X na utakmici Blekburn – VBA, pa je on ipak došao. Činjenica da im sada Lids beži za tri boda, a da Fulam našeg Aleksandra Mitrovića sa pet bodova zaostatka itekako može da im pripreti uprkos interesantnom skoru od tri međusobna remija ovih timova u poslednjih sedam godina. Kako bilo, Fulam je vezao četiri pobede, a naš strelac važi za jednog od dva najubojitija centarfora Čempionšipa sa 24 postignuta pogotka. Ipak, biće mu teško ponovo da zatrese mrežu, jer VBA ima zaista solidnu zadnju liniju.

KARDIF – DERBI, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Pitanje je može li Kardif da odbrani plej-of poziciju, budući da je u poslednja dva kola poražen od Blekburna i Fulama. Ni Derbi se nije proslavio u minule tri utakmice, ali mu zaostatak od tri boda za Kardifom daje pravo da zapreti, budući da je prošli put, još u septembru prošle godine na međusobnom okršaju odigrao egal. Biće ovo zbog svega navedenog tvrda utakmica, uz napomenu da je Kardif od poslednjih pet utakmica kod kuće dobio samo jednu, a da je dva puta remizirao.

BAZEL – CIRIH, 20.30

(Fudbal, Švajcarska 1)

Nije još mnogo ostalo da se igra u Švajcarskoj, a Cirihu evropski tereni trenutno izmiču za tri boda. Bazel se međutim sasvim lepo usidrio na trećem mestu tabele, pa slobodno može da koketira s gostujućim timom koga je u februaru dobio sa 0:4. Inače, u duelima ovih rivala gotovo redovno prolazi 4+ tip, što potvrđuju konačni rezultati njihovih poslednjih pet odmeravanja.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara