©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 30. jun): Centralno uz Barsu i Atletiko Madrid, a ni ostalim čudesima mane nema

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.06.20. | 08:09

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

BRAJTON – MANČESTER JUNAJTED, 21.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Galebovi su odigrali meč bez golova na gostovanju Lesteru i uprkos prethodnoj pobedi nad Arsenalom (2:1) nastavili su sa bledim rezultatima. Bez trijumfa su na 18 od 21 odigrane utakmice, kao i na osam od deset prethodnih kod kuće. Mančester je uspeo da savlada Norič u četvrtfinalu FA kupa posle produžetaka, a prethodno je nadigrao i Šefild u prvenstvu pa je sada bez poraza na 14 prethodnih mečeva u svim takmičenjima, Bez poraza je i na devet poslednjih gostovanja. Prethodna dva međusobna duela pripala su Crvenim đavolima (2:1, 3:1).

TORINO – LACIO, 19.30

(Fudbal, Italija 1)

Tim koji je prošlu sezonu završio na sedmom mestu sada je na četrnaestom i ima samo jednu pobedu na deset prethodnih utakmica u svim takmičenjima. Lacio u međuvremenu juri vodeći Juventus, ali ga je nedavni poraz od Atalante udaljio na tom putu, da bi pobeda nad Fjorentinom u prošlom kolu smanjila taj zaostatak za četiri boda. U prilog mu ide činjenica da ako izuzmemo pomenuti poraz od Atalante nije gubio na gostovanjima od septembra 2019. Njihov duel u Torinu odigran pre nešto više od godinu dana domaćin je dobio sa 3:1, ali je Lacio bio ubedljiv u oktobru kada je u Rimu bilo 4:0.

ĐENOVA – JUVENTUS, 21.45

(Fudbal, Italija 1)

Đenovi je primarni cilj da obezbedi opstanak u Seriji A, a s obzirom u kakvoj je trenutno formi teško da može nadigrati bilo koji od timova iz donjeg dela tabele a kamo li vodeći Juventus. Ronaldo i ekipa uspešno prevazilaze sve prepreke i nisu primili gol na četiri od pet prethodnih mečeva, a teško da će sada dozvoliti bilo kakvo iznenađenje.

MAJORKA – SELTA, 19.30

(Fudbal, Španija 1)

Majorki je očajnički potrebna pobeda. Trenutno je na osamnaestom mestu i ekipa je sa najviše izugubljenih mečeva u Primeri. Selta je jedno mesto iznad, ali uz osam bodova prednosti, a nedavni remi sa Barselonom (2:2) svakako je veliki podstrek za nju pred ovo gostovanje. Ujedno, to je bio i četvrti uzastopni meč u kojem nije poražena i po svemu sudeći opstanak u najjačem takmičenju za nju je izvestan. Ipak, Majorka je neporažena u poslednjih pet međusobnih odmeravanja, a jedino iz prošle godine završeno je bez pobednika (2:2).

LEGANES – SEVILJA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Leganes se sprema za selidbu u Segundu pošto je zajedno sa Espanjolom dobio samo pet utakmica ove sezone. Matematički gledano mogao bi da obezbedi opstanak, ali bi od šest preostalih mečeva morao da dobije bar tri. Sevilja je u nastavku sezone nakon prinudne pauze savladala Betis i zatim vezala četiri remija i samim tim dovela pod znak pitanja plasman u Ligu šampiona. Iako trenutno kao četvrta drži to mesto za petama su joj Viljareal i Hetafe. Po jednu pobedu oba tima ostvarila su u 2019, i sada je svaki ishod moguć.

BARSELONA – ATL. MADRID, 22.00

(Fudbal, Španija 1)

Barsa se juri sa Realom, što znači da će Mesi, pa i Suarez koji je na svojim plećima izneo remi sa Seltom dati sve od sebe da skinu skalp Atletiko Madridu. Istina, gosti za njima debelo kaskaju u bodovnom smislu, ali s tri pobede od početka postpandemijskog takmičenja, nema šanse da će se otvoriti, pa pustiti tek tako da sva voda ode na Barsinu vodenicu. Kako bilo, upravo je ovaj tim dobio poslednji meč para u januaru sa 2:1 u Superkupu Španije, dok je Barselona bila bolja u decembarskom, 15. kolu.

ALTAH – AUSTRIJA BEČ, 20.30

(Fudbal, Austrija 1, plej-aut)

Derbi plej-aut grupe Austrija dočekuje s neprijatnim sećanjem na meč sa St. Peltenom koji ih je savladao sa 2:5. Altah je s minimalcem dobio najtanji Tirol, po tabeli može da izazove, ali pre će biti da ćemo gledati egal meč, teško nalik onom koji je odigran u prvoj dekadi meseca, a koji je završen porazom bečke Austrije sa 0:2. Naravno, smatramo da Altah ovog puta neće imati tako dominantan posed lopte, te da Asustrija zbog bitke za prestiž neće dozvoliti da tek tako bude nadigrana dva puta uzastopno.

KPR – FULAM, 19.30

(Fudbal, Engleska 2)

KPR je vezao dva poraza, baš kao i Fulam, bez postignutog gola, što nismo navikli da beležimo, bar što se tiče učinka našeg Aleksandra Mitovića. Krajnje je vreme za goste da se trgnu iz letargije kako bi zapretili Notingemu i Brentfordu, a kako ih Kardif ne bi ugrozio. Biće to teško, jer KPR sada zaista nije loš, uz šta treba dodati kladilačku konstantu koja na ovom paru od 2016. overava GG igre.  

RIO AVE – BRAGA, 22.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Ne sme Braga da kocka bodove, jer svaki je potencijalno ubitačan, budući da je Famalikao na minus pet u odnosu na njih. Rio Ave ima šest manje, pa je ovaj meč jako bitan, odnosno predstavlja veliki izazov za goste koji su dobili poslednje dve utakmice para. U svakom slučaju, očekuje se tvrd duel na sredini terena, uz nešto veće šanse Brage za slavlje koje bi ovom timu mnogo značilo za očuvanje evropske pozicije na tabeli Primeire.

CSKA – SPARTAK MOSKVA, 19.30

(Fudbal, Rusija 1)

Neće Spartak stići ni pobedom Armejce, kojima je bolje da ne gledaju na tabelu, već da igraju kako im se pet bodova zalihe u odnosu na gradskog rivala ne bi prerano istopilo. Uostalom, odavno nisu pobedili, a nakon pandemije su brutalno poraženi od Zenita sa 0:4, da bi zatim remizirali sa Dinamom. Kako bilo, Spartak igra dobro, pa može da zapreti, odnosno da nastavi u istom ritmu, kao i u četvrtfinalu Kupa Rusije koji su protiv CSKA u martu mesecu dobili u produžecima (2:2). 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara