©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (utorak, 30. mart): Azeri u kandžma Orlova, laki poslovi za Lale i Kockaste i naravno Zvezda na dva fronta

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

AZERBEJDŽAN – SRBIJA, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Posle četiri osvojena boda protiv Republike Irske (3:2) i Portugalije (2:2), Srbija stoji na vrhu tabele i samo trijumf nad Azerbejdžanom će je tu i zadržati do jeseni. Uz to, sedam bodova posle tri kola, uz ostale rezultate u grupi, doveli bi Orlove maltene već sada nadomak baraža, ali bi ih ostavili i u realnoj šansi da se bore za prvo mesto. Dragan Stojković Piksi mora oprezno, poučen iskustvom Navigarora koji su davili Azere, ali su do minimalca stigli tek autogolom.

BELGIJA – BELORUSIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Belgijanci su po sastavu neuporedivo jači. Oni su do sada u Grupi E, dobili Vels, a zatim golom Lukakua naterali Čehe na remi. Belorusi su u ovim kvalifikacijama dobili nejaku Estoniju sa 4:2, ali se od njih na ovom susretu ne očekuje ništa spektakurarno. Jednostavno, zna se kome idu u goste, pa će probati da izbegnu rezultatski debakl.

GIBRALTAR – HOLANDIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Nismo očekivali da će Holandija položiti oružje pred Turcima, a oni su ih dobili sa 4:2. Zatim su Lale dobile Letonce sa 2:0, a pohod iskupljenja nastavljaju na utakmici sa ne skromnnim, nego totalno inferiornim Gibraltarom koji je od Crne Gore poražen sa 4:1. Ovde je čini se najveće pitanje koliko će golova pasti na meču.

HRVATSKA – MALTA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Nakon poraza u Sloveniji (0:1), te minimalne pobede nad kiprom, vicešampion sveta na Rujevici dočekuje Maltu. Selektor Zlatko Dalić zbog povrede na raspolaganju neće imati napadača Hofenheima Andreja Kramarića. Ne mari, jer Malta je svakako slabija, uprkos remija sa Slovacima. Na prva dva meča ove selekcije u kvalifikacijama dolazila su GG4+ tipovanja.

LUKSEMBURG – PORTUGALIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Navigatori, zajedno sa Ronaldom verovatno još uvek besne zbog razvoja situacije u Beogradu, odnosno zbog konačnih 2:2 na Marakani. Ceh bi mogla da plati Luksemburg koji se proslavio s minimalnom pobedom protiv Iraca. Fernando Santos će sasvim sigurno ofanzivnim pristupom pokušati utakmicu da prelomi u prvom delu igre. Ta pretpostavka mogla bi da bude korisna prilikom odabira potencijalno pravog tipa.

CRVENA ZVEZDA – IMT, 16.00

(Fudbal, Kup Srbije)

Traktoristi su do sada dva puta videli Zvezdu, odigrali prijateljske mečeve i naravno izgubili. Crvena zvezda je nepobediva ove sezone u Superligi Srbije i sa 80 osvojenih bodova nalazi se na prvom mestu nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su ostvarili 26 pobeda i dva remija, uz gol-razliku 78:12. IMT je u Kupu Srbije prvo eliminisao Inđiju sa 2:1, a potom i niški Radničkim identičnim rezultatom. Očekuje se da šetoplasirani tim PLS tabele igra povučeno, bez naročite šanse da načini čudo.

CRVENA ZVEZDA – MILANO, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Od Armanija, Zvezda nikada nije izgubila u Evroligi! Šest utakmica – šest pobeda. To je učinak crveno-belih u elitnom takmičenju kada su na drugoj strani Manekeni. Dok je Zvezdi trijumf važan na psihološkom planu, sastavu Etora Mesine je i te kako potreban ne samo zbog plasmana u četvrtfinale, već i zbog pozicije koja garantuje prednost domaćeg terena.

ZENIT – CSKA, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Tim Ćavija Paskvala prekinuo je niz od tri poraza, dok su se Armejci uspravili i sada se vodi bitka s Efesom za drugo mesto. Ovo je takođe direktan sudar rivala za plej-of, s tim da Zenit opasno visi jer su Baskonija i Valensija takođe na po 17 pobeda. Tradicija kaže da verujemo CSKA, jer ne samo što se radi o kvalitetnijem sastavu, već je dobio svaki od prethodna tri takmičarska susreta.

BAJERN – FENERBAHČE, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Direktan sudar za četvrto mesto na tabeli odgiraće se u Minhenu. Sigurno je da ekipa Igora Kokoškova nigde ne putuje po poraz, dok tim Andree Trinkijerija možda trokira na strani, ali kod kuće dobija sve. Savladan je čak i Efes koji je do tog momenta bio nezaustavljiv. Trenutno su Nemci u seriji od četiri pobede u Audi Domu, pa Turke čeka težak posao.

REAL MADRID – EFES, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Oba tima jure pobedu zbog četvrtfinala i što bolje pozicije, mada je uoči susreta Efes blagi favorit. Tim Ergina Atamana uspeo je da se oporavi od tesnog poraza u Minhenu tako što je pregazio Panatinaikos, dok su Blankosi na jedvite jade dobili Asvel u Vilerbanu. Mogao bi ovaj meč da bude rezultatski neizvestan.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara